Přepínání vlaků

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku

Icik

Pomocník strojvedoucího
Ahoj, vyzkoušejte si funkci na přepínání vlaků v OR. Stačí ve hře vyvolat ALT + F9 a zobrazí se seznam aktivních vlaků v oblasti. Pak dvojklikem vlezete do mašiny a můžete frčet.

Mohlo by se to využít na realističtější přechody mezi lokomotivami. Nadefinoval by se příjezd jednoho vlaku na určené místo a vy byste po příjezdu přeskočili do jiné odstavené loko. Nastavili byste si cestu přes dispečerské okno a napojili byste se na váš vlak, který byste odvezli dále do cílové stanice. :-)

A to nemluvě o posunech, který byste si mohli odřídit sami třeba s ČD 742, kterou byste pak odstavili na záložní koleji a pokračovali po sestavení vlaku na ČD 162 dále třeba do Práglu. Všechno by se muselo stíhat v určeném čase, který by musel být velice volný.

Odzkouseno v aktivitě a funguje. Jen musí být mašina aktivní, mít v pořádku zapsanou kabinu. Jinak nepřelezete. Samozřejmě se musí natrasovat. Zkusil jsem co provede můj původní vlak, z něho se stane po přelezení trafik a pokračuje dále po své cestě.
Tedy lze třeba v aktivitě po zastavení u nástupiště, okamžitě přelezt na jinou mašinu, počkat, až se mašina odpoji z přivezené soupravy, odjede někam a vy se napojíte, tedy odpadá to napojování na mašinu, posun někam, přelezení, posun zpět na soupravu. Samozřejmě vše musíte natrasovat a podotýkám, že odpojování mašiny u trafiku může trvat maximálně 99s.

Nevím, zda tomu dobře rozumím, ale dá se tedy zařídit to, abych přijel se svým vlakem do stanice, počkal na příjezd trafficu z opačnýho směru, přeskočil na něj a následně s ním pokračoval zpět, odkud jsem přijel, zatímco vedení mé původní soupravy převezme PC, a taky s ní odjede správným směrem? Veškeré jiné přeskoky/přelezy nemají reálné opodstatnění, a jsou zbytečné...

Já myslím, že tomu nic nebrání. Nejsem aktivitář. Alcapone by mohl tušit nějaký zrady.

No nevím, když jsem jezdíval s kámíkem na Švejkách tak měl na přeskok při sekyře třeba jen 10 minut a to bylo před několika lety.

Já mám zkušenost třeba s touto šichtou - osobák Budějce-Strakonice (tam již na lavičce nebo v DK čeká jiný strojvedoucí, který s vlakem pokračuje do Horažďovic), ve Strakonicích hodinové čekání na příjezd rychlíku ze Sušice, s ním do Zdic, tam otočit soupravu a víc než hodinu pauza, pak zpátky do Budějc... Na nějakých speciálních případech (viz sekyry apod.) se stavět podle mě nedá.

Nevím, zda tomu dobře rozumím, ale dá se tedy zařídit to, abych přijel se svým vlakem do stanice, počkal na příjezd trafficu z opačnýho směru, přeskočil na něj a následně s ním pokračoval zpět, odkud jsem přijel, zatímco vedení mé původní soupravy převezme PC, a taky s ní odjede správným směrem? Veškeré jiné přeskoky/přelezy nemají reálné opodstatnění, a jsou zbytečné...
Ano správně, ale jak píšu oboum musíš natrasovat trasu do cílové stanice.

Ovšem nikoliv bez časové prodlevy. To by tě potom musel OR umět i posadit někam na lavičku nebo do DK. :D
Mužeš si někam odstavit mašinu, popřípadě udělat vagón jako mašinu s pohledem kabiny interiéru a tam čekat jak dlouho chceš. Do vogónu nepřeskočíš.

To nic neřeší, fírové nezevlujou po prázdných soupravách (aspoň jsem to nikdy neviděl). Každopádně to funkční střídaní na trase je dobrá cesta. Byť si myslím, že primárně šlo opět spíš o rozšíření arkádových možností a toto se tím, coby něco smysluplného, zfunkčnilo víceméně mimochodem. Skoro bych se divil, kdyby si tvůrci OR tuto možnou reálnou aplikaci uvědomovali. Ale aspoň něco...

To nic neřeší, fírové nezevlujou po prázdných soupravách (aspoň jsem to nikdy neviděl). Každopádně to funkční střídaní na trase je dobrá cesta. Byť si myslím, že primárně šlo opět spíš o rozšíření arkádových možností a toto se tím, coby něco smysluplného, zfunkčnilo víceméně mimochodem. Skoro bych se divil, kdyby si tvůrci OR tuto možnou reálnou aplikaci uvědomovali. Ale aspoň něco...
To byl jen nápad jak popřípadě udělat čekání a navíc to může vypadat jako baráček, který je udělán tak, že stojí vedle koleje jako máš posunovače a výpravčí.

mám dotaz, jak se přepíná v kabině z jedný strany na druhou? klasicky jako u msts (1) mi to už nejde. Diky :D

Zkus F1, kde máš celou sadu příkazů a klávesových "funkcí", jinak přepnutí kabiny je konkrétně ctrl+e

Zdravím. Jel jsem aktivitu Os 7501 na trati 183. Vše probíhalo v pořádku až do Klatov. Tam jsem měl přejít na 242 220 a to přes ALT + F9. Pohled 2 a 3 se změnil na 242 jen kabina ne. Zkoušel jsem 242 220 ve volné jízdě a cab je funkční. Můžete mě někdo poradit kde dělám chybu. Díky

Back
Nahoře