Aktivity Vlado M.

Bendík napsal:
..... Ale jinak aktivita velmi pěkná, jen není úplně jednoduchá.

Tak kdo má rád obtížnější aktivity, tak to se už může těšit na další aktivitu, která se právě připravuje.

Nedá mi to, abych taky nenapsal a nepodělil se jak jsem dojel.
1. Olomouc o žádné hlášce nevím, jelikož jsem jel na čas.
2. Taktéž Šumperk, zastavení na praporek,křižování vše OK a opět mne nic nevyhodilo.
3. Jedu odklon, takže jedu na plný kule abych zpoždění minimalizoval. To snad nemusí nikdo nikam psát.
Takže za mne velká 1 a jen tak dál Vlado.

Nakonec jsem to dojel, pocity smíšené. Nejsem zastáncem aktivit, které v reálném provozu jsou neproveditelné. Ale je to hra, tak proč ne. Jinak ale dobrá i když trochu přísná aktivita.
Pozor na traffic, v Zábřehu mi tam v době příjezdu popojíždí 3 os.vozy.

Proč myslíš že není proveditelná? Vždyť v době povodňových odklonů v roce 1997 se tudy běžně jezdlio a buď do Zábřehu a nebo až do Ústí nad Orlicí přes Lichkov a samozřejmě i opačně. Je ovšem možný, že na těžší vlaky chodili přípřeže. No dneska by to asi nešlo když se šmahem Zamračený a Brejlovci ruší.
A já osobně radši takovýhle aktivity než osobák z A do B bez žádný zápletky a že jích z praxe člověka dělajícího na dráze znám dost :D

Resumé této aktivity nechám čistě na samotných uživatelích, každému dle vlastní chuti a nálady. :)

Každopádně připravovaný manipulák šperkujeme, co jen jde, včetně podrobného informování hráče, aby nenastal jediný okamžik, kdy by tápal. Prozatím máme hotovu část ze Zábřeha do Šumperka, nyní pracuju na dalším úseku ze Šumperka do Olomouce. Aktivita teď má lehce přes čtyři hodiny, a to jsem zhruba v půlce celého scénáře. Ještě se u toho milionkrát navztekám, nesčetněkrát ji budu muset projet, než bude vše OK, ale věřím, že to půjde a ještě letos se mi podaří ji dokončit.

Vůbec to nemyslím špatně, a jsem rád, že Vlado se do toho pouští, jen jsem zastáncem přiblížit aktivitu co nejvíc reálnému provozu. Proto jsem jí dojel až do konce. V realu nemá jeden Brejlovec když ještě musí topit tuhle soupravu sto nahoru vytáhnout. Norma na 17 promilích je 6.vozů. Aspoň takhle smíme naložit Brejlovce z Klatov na Špičák. Jinak postrk. Jet na 100% výkonu si dovolí jen kaskadér. Ale jinak námět velice dobrý.

K tomu dřívějšímu příjezdu do Šumperka jsem jej navrtal já, přijel jsem tam v cca 16:10:30 a začal mi naskakovat traffic, nevím jak moc jsem se hnal, ale naposledy jsem stál v Troubelicích a čekal na příjezd odkloněného rychlíku, odtud to není až zase taková dálka, abych udělal pět minut navíc, jel jsem jak píše Klokan35. Autor nasadil vysokou laťku už na začátku svižným nástupem na soupravu a tak jsem se svižně choval i celou cestu. Na závěr myslím, že se to povedlo a kdo tuhle úlohu od Vlada zvládl bez problémů, může se těšit na manipulák, který jistě bude v úrovni hypertěžká. ;)

Aktivita s vlaky Mn 91372 a Mn 81736 je hotova, včetně otestování dalším uživatelem. Jakmile se mi bude chtít, nascreenuju ji a pošlu Poisonovi ke zveřejnění. Celkový čas jízdy včetně všech manipulací (Zábřeh, Bludov, Šumperk, Uničov, Šternberk, Olomouc) je něco přes tři a půl hodiny, takže to nebude krátká ani nejjednodušší záležitost.

Právě jsem Poisonovi poslal aktivitu Sp 1962 + Os 7544 na trati 180+183, kterou jsem stvořil v mezičase během finišování Mn 91372 a Mn 81736 pro trať 310 - opět se vyskytly jisté nesrovnalosti a už jsem na to neměl nervy. :-D Vzhledem k vydání nových modelů ji ale v dohledné době určitě dodělám.

Dnes jsem měl možnost vzít si v práci volno a tento den tak využít k projetí manipuláku na trase Zábřeh - Šumperk - Olomouc, doladění posledních detailů a následnému odeslání Poisonovi. Jakmile dáme dokupy seznam vozidel mimo TBP, tříapůlhodinová aktivita půjde konečně po iks měsících ven. Věřím, že trpělivost přinese své plody. ;-)

Včera jsem dokončil první verzi aktivity Mn 81130 + Pn 49735 pro aktuální verzi tratě ŽSR 191 - 193, trasa je Čaňa - Košice - Veľké Kapušany. Najde se tu někdo, kdo by chtěl aktivitu otestovat a vznést k ní připomínky?

Zatímco ještě čekám na závěrečné otestování dvou delších a náročnějších aktivit, udělal jsem jednu oddychovou - polofiktivní aktivitu Os 23475 z roku 2007 pro aktuální trať ČR 310 na trase Hradec nad Moravicí - Opava východ. Právě jsem ji odeslal Poisonovi ke zveřejnění, tak snad bude do večera ke stažení na jeho stránkách.
Hradec_03.jpg

Tak to koukám, 810 může tahat Gags? Není to pro ní těžký vagón? Jinak jasně, v MSTS se meze nekladou, mne by spíš zajímalo, zda je to možné, trať Opava - Hradec mám zmáklou, že tam kdysi jezdily přestavovací smíšené vlaky s párou, to vím, ale tohle jsem tam nikdy neviděl. :-)

Tak to koukám, 810 může tahat Gags? Není to pro ní těžký vagón? Jinak jasně, v MSTS se meze nekladou, mne by spíš zajímalo, zda je to možné, trať Opava - Hradec mám zmáklou, že tam kdysi jezdily přestavovací smíšené vlaky s párou, to vím, ale tohle jsem tam nikdy neviděl. :)

Ahoj Dane! Bylo mi jasné, že budeš koukat. Já jsem se inspiroval konkrétně touto soupravou. Poison mi psal, že to byl jakýsi "loďovlak", co vezl vodáky na nebo ze Sázavy, už nevím přesně. A tak mě napadlo udělat podobnou aktivitu v tomto duchu, zasazenou do opavských končin. Dostala specifický název: Odemykání řeky Moravice.
810075_Os28224_Rybnik_Jenin_6_8_99.jpg

Back
Nahoře