Veľká debata z 12. stretnutia MSTS o viac aj menej pálčivých témach.

Dobre.... Tomuto konečne už rozumiem. Ak spravím loko podľa toho čo píšeš tak to spolu bude chodiť kóšer ak som pochopil....

Mě by zajímala jedna věc. Jak je to s kompatibilitou naladěných vozidel postaru a dle Tvého návodu. Nebude problém s namíchanými vozy ? Všechny mi po najetí s lokomotivou také přeladěnou nebo původní odbrzdí ? Nebude žádný problém ? Protože je jasné, že pokud se do úprav někdo pustí, tak když se bude hodně snažit, tak zdaleka neudělá ani třetinu a pak to pro nedostatek času odloží.
Ideální by bylo, aby jsi to co máš už přeladěné dal ke stažení. Pak tohle naklonovat na ostatní by už byla práce jen na víkend. Určitě alespoň část udělanou máš, jinak by jsi to neprezentoval. Ale i tak, ukázkovou soupravu vyzkouším.

Pikku, však jsem psal, že jsem si ukázkovou soupravu stáhl a vyzkouším. Myslel jsem vzory zápisu pro všechny známé lokomotivy a vozy. Abych to jen mohl naklonovat na všechny varianty. Pochybuji, že by Pája si s tím dal tolik práce, aby ve finále udělal nastavení jen pro jednu soupravu.

Nebude problém s namíchanými vozy ?

U traffic vlaků žádný problém nebude, u vlaku hráče je pouze nutné, pakliže by byla použita nenaladěná mašina a naladěné vozy, vypnout monitory. Nicméně jezdit s namíchanými soupravami nedává žádný smysl. Jakékoliv ladění tím zákonitě bude znehodnocené, protože pro reálné fungování všech aspektů brzdění je nutné mít vozy a lokomotivu vůči sobě navzájem sladěné.

Všechny mi po najetí s lokomotivou také přeladěnou nebo původní odbrzdí ?

Samozřejmě. S tímto není žádný problém.

Ideální by bylo, aby jsi to co máš už přeladěné dal ke stažení.

Zbyňku, mám přeladěné to, co je uvedené v tabulce výše. Toť celé ladění. Nakopíruješ uvedený pasáže do wagu a dosadíš MaxBrakeForce. Žádné konkrétní engy/wagy sám nemám, mimo několika málo těch, na kterých jsem prováděl testy a zkoušky, což je samozřejmě dáno tím, že MSTS jako hráč sám nejezdím - což je dáno tím, že nemám čas každé aktivitě věnovat tři dny příprav ve formě stahování, doplňování a opravování CB errorů vozidel...

Ale i tak, ukázkovou soupravu vyzkouším.

Budu se těšit na reakci.

Pochybuji, že by Pája si s tím dal tolik práce, aby ve finále udělal nastavení jen pro jednu soupravu.

Rozdíly v nastaveních jsou dány jen rozdíly v MaxBrakeForce. :) Základy (tj. mašina BS2, mašina BSE, nákladní vůz, osobní vůz) zůstavají stejné.

Tým si dúfam nemyslel na Toma ;) :p Jedine že by si ho počul hrať ;) :p Milan, ty raz zle skončíš ;) :p V Pekle majú voľnú kapacitu ;)

Např. muzika, vžyť to je přesně jenom matematika.
Naprosto přesně určitě ne. Však taky není žádná sranda digitálně odvodit tóny temperovaného ladění od kmitočtu jednoho oscilátoru. Kdysi bylo potřeba 12 oscilátorů dobře naladěných na nejvyšší oktávu, dále to byla legrace (binární děličky). A to samozřejmě nemluvím o přirozeném ladění, tam to nejde vůbec.

A pre matikarov tu mám malú úlohu..... Je 0stupňov celzia... Na druhý deň má byť dva krát tak veľká zima..... Koľko bude stupňov zajtra?

Bez aplikací matematiky by nebyl možný současný technický pokrok. Kupecké počty ale nejsou ta matematika, o které Pája mluví.
:p V Pekle majú voľnú kapacitu ;)
Půjdeme tam všichni, neb jak praví stará moudrost: "Když nebe trvá věčně, je to peklo":p

A pre matikarov tu mám malú úlohu..... Je 0stupňov celzia... Na druhý deň má byť dva krát tak veľká zima..... Koľko bude stupňov zajtra?
Zima není fyzikální veličina, otázka není moc dobře položena. Pokud bychom chtěli problém s nulou vyřešit, museli bychom použít Kelvinovu stupnici absolutních teplot.

Naposled editoval moderátor:
To nie je na východnom?

Ad JiŘík a Pájo tak tu máte čistú matematiku :

Jedna mamička má o 21 rokov viac ako jej dieťa.Za 6 rokov bude mať mamička presne 5 krát viac rokov ako jej dieťa. Otázka je kde je otecko.....Môžeš mi to s matikou vypočítať...

To nie je na východnom?

Ad JiŘík a Pájo tak tu máte čistú matematiku :

Jedna mamička má o 21 rokov viac ako jej dieťa.Za 6 rokov bude mať mamička presne 5 krát viac rokov ako jej dieťa. Otázka je kde je otecko.....Môžeš mi to s matikou vypočítať...

Dítěti je nyní -3/4 roku, tedy mínus devět měsíců. Otcem bude patrně ten, kdo leží vedle.

Back
Nahoře