Projekt Open Rails

Dane, ja aktivity nejazdím. My dochtori sa len kocháme krajinou a peknými Pikkovými modelmi ;) A samozrejme aj mojimi ;)

or_t458_1_nt.jpg

Tax: pokud to ukazuje míle je to tak nastaveno v trati :) a co vím tak i když máš nastaveny km v options tak je to jedno stejně to ukázalo míle :)

To aby Jirka TK opravil Ztracenou Old ;) Inak graficky je to much better než v MSTS, fičí to jedna radosť. Ešte nejako spriateliť sa s editormi. Consists editor funguje skvele, tie ostatné som zatiaľ poriadne neoňuchal.

Oprava. Išiel som tú istú trať, u T435.0 boli míle, u T434.0 boli správne km, môže byť že má v tom prsty eng mašiny? Alebo nevhodná kombinácia jedného s druhým?

T434.005 - neviem či je to verejné alebo mám testovací kus, ale s týmto to bolo OK, potom T435.093 tak s tým trackmonitor ukazoval míle, ale pri F5 stroj ukazoval metrické veličiny, kilometre a bary

Jednotky se nastavují přímo v cabu vozidla. Například:

Dial (
Type ( SPEEDOMETER DIAL )
Position ( 304 274 15 20 )
Graphic ( "..//..//common.cab//cab380//cd_380_rychlomer.ace" )
Style ( NEEDLE )
ScaleRange ( 0 220 )
ScalePos ( 220 130 )
Units ( KM_PER_HOUR )
Pivot ( 14 )
DirIncrease ( 0 )
)

Michale, ale v tomto prípade sa jedná o jeden a ten istý cab ;)

Inak toto je celkom prdel. Včera to na TM ukazovalo míle, dnes už km. Hoci som včera nastavil metrické veličiny, nestačilo uložiť, ani vypnúť a zapnúť OR. Ale po reštarte PC, vytvorení nového swap súboru dnes už aj T435.093 ukazuje km ;) A včil povedz kde bol pes zakopaný?

Normalni 70%, externi 100% (veskere zvuky v kabine mi prijdou totiz strasne nahlas a to nepocitam, ze obcas dost blbnou)

Zajímavé, já jsem si to zeslabil na 25%, protože zvuky protijedoucí nákladní soupravy řvaly jako bych měl otevřené okénko v kabině a vykloněnou hlavu. I když je fakt, že některé kabiny mají stáhlé okno na boční straně.

Když jsme u těch zvuků. Nechtěl by někdo vývojářům navrhnout jednu vychytávku oproti MSTS? Jde mi například o motor ČD 831, 850, 851, prostě kde jsou dvě varianty ozvučení kabiny. Přední a zadní, když jedu ve přední, je samozřejmě slyšet zvuk motoru, když jedu v zadní, je tam skoro ticho, to je správně, poněvač je motor situován ne uprostřed vozu.
Start aktivity (volné jízdy)
- Verze motorem vpřed, kabina přední, hluk motoru (správně), ale když přejdu na 2. stanoviště, stále stejný hluk (špatně).
- Verze rv, motorem vzad kabina zadní, skoro ticho (správně), ale když přejdu na 2. stanoviště, skoro ticho (špatně).
Jasně, je to v nastavení eng, který má dané ozvučení kabiny u každého modelu jen jedna cesta:
Sound ( "../../common.snd/sndMlok/831cabP-OR.sms" ), nebo cabZ-OR.
Kdyby ale šlo udělat, že by OR viděl řádky dva a bral by 1. řádek jako výchozí k postavení vozu a pohledu z kabiny, bylo by to bomba, příklad:

ČD 831 klasicky postavený kabinou za niž je motor by měl v eng tuto definici:
Sound ( "../../common.snd/sndMlok/831cabP-OR.sms" )
Sound ( "../../common.snd/sndMlok/831cabZ-OR.sms" )

ČD 831 postavený kabinou za niž motor není (tedy RV) by měl v eng tuto definici:
Sound ( "../../common.snd/sndMlok/831cabZ-OR.sms" )
Sound ( "../../common.snd/sndMlok/831cabP-OR.sms" )

Po přechodu na zadní stanoviště by OR prostě převeksloval na druhý řádek.

K těm vícesystemovkám by to chtělo aj přepínaní ENG, ale už se řeší možnost mít na trati různé systémy, jen je otázka jak to zapracují :)

Ja bych ocenil mit slozku s jednim adresarem TRAIN, kde bych mel vsechny modely a mohly by z toho cist vsechny trate najednou. Je fakt opruz ke kazde trati (protoze jsou vetsinou vzajemne nekompatibilni GLOBALy) kopirovat pres 20GB modelu a cela hra pak zabira na HDD nehorazne moc mista, nehlede na nutnosti rozkopirovani dalsich chybejicih modelu z ruznych aktivit.

Back
Nahoře