Objekty pre staviteľov tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Hlavně já děkuji. Už brzy tam pojede z Brna přes Chrlice první slavnostní vlak, bude to na kameru a důstojný příjezd do Přerova by si to zasloužilo.

To teda určitě ano. Na pěkná videa se člověk rád podívá. Jinak super objekty, skvělá práce jako vždy.

Naposled editoval moderátor:
mám takový pocit že ta střecha zářila když byla nová protože to vypadá že je to měď....tudíž po letech oxidace to udělá takovouhle barvu....ale mužu se mýlit :D;)

Niekde som tu čítal o spätnej konverzii .s do stavu možných úprav. Je to možné a je možné zachovať aj mapovanie. Po rokoch (včera:)) som sa pohral s jedným zdokonaleným SW na modelovanie a výsledok je celkom prekvapujúci. Dokáže to otvoriť, modifikovať a exportovať( aj konvertovať modely do MSTS) modely zo všetkých verzií 3DSmax, ktoré mi pred tým nešli - možno, že som na to šiel len zle, neviem. Nemyslím, že by som zázračne po rokoch zmúdrel. Je to veľmi dobré zistenie, pretože tým pádom mám všetky modely k dispozícii ( myslím pre úpravy a distribúciu moje modely ) a tvorba nových modelov bude minútová záležitosť ( nájdem podobný a upravím - inak mi vždy dlhšie trvala príprava textúr ako modelovanie, čo potvrdia iste starší priaznivci MSTS, keď som vymrskal aj 5 modelov do MSTS denne:). Takže MODELOVANIU ZDAR.

Ja tiež to občas robím s mostami alebo občas keď trafím perón v oblúku v husto zastavanom štvorci tak si tak viem pomôcť, že to zlepším alebo upravím tak isto za obeť padli aj trakčné stĺpy od Pawa síce mi aj poslal zdrojak ale napríklad pre ŠRT som si poupravoval ale chcel by som sa spýtať ako sa správajú animácie, lebo by som chcel zlúčiť trošku špecifické výhybkové predstavniky s výhybkou dosť by mi pomohlo v Košiciach, Michaľanoch, Trebišove a v Humennom a Košice by mohli sa tým pádom podrobiť rozsiahlej rekonštrukcií, ktorú kvôli tomu nemôžem vykonať.

No tak to "nové náradie" by som bol zvedavy aj ja. ....:):):)
Mám taky nějaké nástroje, ale není to až taková sranda. Vždy se tam najde spousta věcí, ať se to týká nejen mapování textur, ale hlavně použitých shaderů (v MSTS materíálů), normál atd.
Většinou to končí tak, že je ten model předělán podle mého obrazu (v podstatě nově vymodelován).

Mne zase pri zalepovaní alebo modifikácii modelu nahrádza textúry jej názov nahradí v skratenéj forme s vlnovkou ale ak priradím spravnú pôvodnú textúru tak ju namapuje správne. Ako vidím brzdovi1 to trochu rozhádzalo alebo nesprávna textúra.

Ono tie "Nástroje" sú vhodné možno na nejaké jednoduché modely, ale pri zložitejšom modeli je to dosť nepoužiteľné.

Back
Nahoře