Trať 323 Frýdlant nad Ostravicí - Ostrava

@Tax Jo takhle. Už rozumněm :D. OR asi fakt nemá rád můj počítač. Zatím jsem měl problém se všema mašinama, se kterýma jsem jel v OR. Konkrétně je to: 151 007-2, 362 052-3, 362 055-6, 754 030-5.... teď jsem schválně zkoušel i jendnotku 650, abych otestoval i něco, kde není klasický brzdič BSE, ale stejně mě to brzdí na výběh. Dále mě třeba u té 151 překvapilo, že poměrně pomalu zrychlovala, a stupně zas bylo možno navolit nějak rychle. Už při rychlosti 90 km/h jsem mohl mít naložený plný kotel, bez prokluzu, a stále zrychlení bylo o dost menší, než v msts. Musím asi zkusit ten ''vytvořený bordel'' :D

Eng musí mať ladenie pre OR. Inak to potom samo nejazdí dobre......Avšak čo sa plného kotla týka na 151, tak aspoň na 350 som pri 90km/h už mal plný kotel tiež.......(prechod pri 60km/h. samo že reál.)

@dem: Milan, neviem ako Tvoje, ale moje modely jazdia rovnako v MSTS aj v OR. Ale Ty si väčší modelár, tak možno u Teba je to inak.

Dnes jsem si zkušebně projel trať. Bříza ok, asi tím, že mam trať BP. Doplnil jsem si z tratě BP složku OpenRails, tak nemohu soudit tu chybu toho návěstidla, ja projel všude na zeleno či žluto. Trať pěkná, ale pár věcí tam máš na vytknutí. Srovnej si silnice, občas na sebe nenavazuji. Pokuď vím tu se jezdí po pravé straně, tedy pár silnic máš obráceně ohledně trafiku. Jak otevřeš editor, oprav si to na km/h a stáhni trolej níže, je nad trolejovém vedení. Jinak asi vše. Uvidím, až zkusím udělat nějakou aktivitu.

Sám si povedal, že je tam kopa samoladičov čo to len viac dobabrú...Preto treba mať ladenie pre OR. Pokiaľ si to ty pre seba spravil štandardne ako sa má, tak chápem že ti to ide normálne aj pod OR. Aj keď minimálne ladenie brzdových parametrov je v OR iné. To čo popisuje autor je práve ten oný stav, keď to ladenie pre OR potrebuješ.

p.s: trochu nechápem tú iróniu v hlase písaného slova. (narážka na modelára) Neviem ako to spolu súvisí a nie je to ani pravda čo píšeš. Iba žeby si to myslel tak inak, že väčší....

@dem : Myslel som to tak že chrlíš model za modelom a ja sa nemôžem dokopať k dokončeniu Ganzu ;)
Brzdové modely v OR pre brzdu Knorr u starých motorákov doteraz ešte nikto nevymyslel ;) Ak keby aj vymyslel, tak len pre ideálne počasie a teda je to tiež len naprd, najmä keď ideš v daždi, na jeseň ... Teda to funguje len pri ideálnom stave, ale ten nie je nikdy.

Myslel som to tak že chrlíš model za modelom a ja sa nemôžem dokopať k dokončeniu Ganzu

Ja budem v tomto stave zachviľu. Stačí si pozrieť koľkým sa to vlastne hodí tie moje modely...... :) Aee dvaja :)

p.s: potom túto našu diskusiu hoď do koša, nech to tu v tejto krásnej trati neplevelíme.

Ahoj, já jsem chtěl použít zde prezentovaný program na úpravu wag souboru pro OR, ale jsem asi lama, neumím v něm zbastlit nic, bude to chtít na nějakém srazu konzultaci, ale jak to vidím s volným časem, tak snad až v Praze. :-) Jinak Dem, jsem rád za tvoje modely, jsou fakt suprovní, ale zatím jsem protáhl tak dva vozy fyzicky v akticitě, teď jsem se vrátil o pár let zpátky v čase a dlěám jiné období provozu, ale jednu aktivitu chystám z ČD a tam se určitě k protáhnutí vozidel na trati dostanu. Taxi na toho Ganze se těším, to bude aktivitka jak vyšitá.

@Icik: Ok, dikes, funguje to. Ctrl + 8. Pretože česká klávesnica je odlišná od anglickej, slovenskej, nemeckej aj poľskej tak by ste mali používať originál anglické označenie kláves a nie ů, ß, ô či ö ;)

Edit: K tým návestidlám na úseku z OVA hlavné k Stodolní: Ono to je vec náhody. Ak mi po odjazde z hlavného stojí zelená na Ostrava Uhelné koľaj 601 tak na Stodolní bude tiež zelená. Ale ak chytím na Uhelné k. 601 blikajúcu žltú tak na Stodolní ma určite bude čakať blbý signál žltá biela žltá. Nezáleží na tom ako rýchlo idem. Doslova je to vec náhody. Skúšal som rôzne kombinácie a výsledok je stále rovnaký. A je jedno či idem na stabilnej verzii OR alebo na na experimentálnej.

Ještě k těm návěstidlům v Open Rails. Mám v plánu vytvořit jízdní rád pro ORTS i s provozem mezi Bartovicemi a Vítkovicemi, ale narážím na problém - v Kunčicích se jim nepostaví odjezdové návěstidlo na návěst dovolující jízdu.

V návěstidlech řádí víc šotků které bude potřeba vyhnat - ať už to "neviditelné" na Stodolní, tak Kunčice a stejně i cesťák v Paskově na první koleji.

Možná se pletu,ale po "blikající žluté" nemůže být "žluta bílá žlutá", ale jen "dvě žluté". Kdyby byla před takovým návěstidlem jen předvěst na zábrzdnou vzdálenost, pak by na ní svítila výstraha a teprve až na tomto návěstidle by strojvedoucí zjistil, zda je na stůj nebo návěst "Rychlost 40km/h a opakování návěsti Výstraha". Nemůže být zakopaný pes v právě v tomto?

Môže. Napríklad Nové Zámky.......Na vchode postavené očakávaj 40, na cesťáku snehuliak a až pri peróne na 3 a 5 koľaj návesť 40 a výstraha, alebo 40 a voľno.

Na vchode postavené očakávaj 40, na cesťáku snehuliak a až pri peróne na 3 a 5 koľaj návesť 40 a výstraha, alebo 40 a voľno.
To je v hrubém rozporu s předpisy. Na tohle jsem kdysi v Žilině udělal na rychlíku 20min sekáč, než se ráčil dostavit RBD a sjednal předpisovou nápravu, protože výpravčí si s tím nevěděli rady. Chyba ZabZa.
Na tom cestovém bys měl mít místo sněhuláka jen bílou a nad ní mrkací žlutou (opakování předchozí návěsti) nebo dolní žlutou a cokoliv žluté či zelené nad ní ale bez bílé mezi nimi. Rozhodující je povinnost návěstit snížení rychlosti vždy nejméně na zábrzdnou vzdálenost, opakování již pak může být na nedostatečnou (ne na zkrácenou, co jsi tu minule blábolil).

Nemá to být náhodou tak, že pokud je zábrzdná nedostatečná, tak musí být na vjezdu 40 a výstraha, na cesťáku opakování 40 a výstraha + nedostatečná a na na dalším teprve stůj?

Jenže on píše, že má očekávačku až na vjezdu, musel by ji mít už na předvěsti před vjezdem.
Opakování 40 a výstraha neexistuje. !!! Existuje vždy nějaká aktuální rychlost a opakování se váže jen a pouze k horní návěsti - takže rychlost 40 a opakovaná výstraha. A to za podmínky, že už kolem výstrahy jel dříve.

Přidal jsem na oba konce trati 321 z Kunčic autoblok. Pomůže to? Odjezdové návěstidlo by se potom mělo postavit, ne?

Aktualizace č.1

Stahujte zde -> https://uloz.to/!W6FENOwrytI8/trat-323-aktualizace-1-rar

Opraveny všechny chyby, na které jsem zde od vás byl upozorněn.

- zaveden pravostranný silniční provoz
- z mílí za hodinu se staly konečně kilometry za hodinu
- přidáno nástupiště do Frenštátu
- Přejmenovány staniční koleje dle ''reálu''
- opraveny nástupištní jehlany
- odstraněna ta sviňa břízovská
- uklizena hlava ožralého posunovače
- opravené dvojité návěstidla Stodolní - Střed v OR
- na přání jsem protáhl trať z Ostravy hl.n. více na Bohumín, včetně provizorních objektů
- odstraněn domek, na kterém se nepřepínala textura za denní
- odstraněny statické vozidla a dodělány koleje v Lískovci

..... a další drobnosti :)

Snad to už teď bude o trošku lepší poježdění. :D

Back
Nahoře