Jiný font písma

bobeksoft

Pokladník
fonty.jpg
Těm, kteří chtějí v MSTS při jízdě lepší čitelnost textů, nabízím postup (výsledek viz obrázek).
Jde o nahrazení tenkých fontů širšími (Bold), proto si před prací zazálohujte adresář "Fonts".
Postup:
1) z adresáře "Fonts" zkopírovat bokem 8 souborů "ver10pbb..." a přejmenovat na "mono10pb..."
2) z adresáře "Fonts" zkopírovat bokem 8 souborů "ver10ptb..." a přejmenovat na "mono10pt..."
3) přejmenované soubory vložit zpátky do adresáře "Fonts" a nechat přepsat původní.

Jen by mne zjímalo, jsetli tam pak vleze celý text v aktivitách, né jen psaný v editoru aktivit, ale dopisovaný ručně, aby mohl být delší, než nabízí AE. Poněvač tyto texty jsou nahraně viditelnosti v okně v aktivitě.

Zdravím,
výše uvedené návody fungují OK. Rád bych se zeptal, zda někdo nepřišel na postup, jak změnit v MSTS barvu názvů kolejí (po použití klávesy F6). Odpověď jsem marně hledal i na zahraničních fórech.
Zdeněk

Odpověď jsem marně hledal i na zahraničních fórech.
Stačí popátrat ve zdejším. Konkrétněji ve vláknu o .bin. Tam jsme experimentovali s barvami, velikostí i druhem písem.
Konfigurační soubory *.dat jsou v adresáři GUI a podadresáři WIDGETS. K editaci nepoužívat nástroje MS/Office, lépe Notepad2 nebo Notepad++.

Tak ještě oprava určení souborů *.dat, ty potřebné jsou v GUI/DRIVERAIDS/ .
Měnit můžeš barvu v řádku TrGUI_Region_Font ( 9 255 255 255 ). Kod je RGB 0-255.
Nejsou zrovna u téhle položky náhodou ty barvy proměnné podle vzdálenosti? To pak bude jinak.

Jdou tím měnit statické nápisy, ale tvoje položka je dynamická, mění velikost i barvu a to je někde jinde. V některé verzi binu se zkrátily ty svislé paprsky ktěm nápisům a Džordž to řešil nějak přímo v train.exe.

Back
Nahoře