nastavení modelů pro MSTS

Skin modelu OKD 770-532 od Duusa freigtanim obsahuje ( v tomto prípade označený okd_770523g ), aj keď je to už na nový model. Sú tam nejaké vysielačky a krabice na streche. Takže treba sa pozrieť čo vlastne v tej 534 je pod názvom nárazník.

nebulus napsal:
Skin modelu OKD 770-532 od Duusa freigtanim obsahuje ... Sú tam nejaké vysielačky a krabice na streche.
Jo, souhlas, tam je to OK, ale 770.532 jsem ani nezmiňoval.
V sadě TBP 8 je OKD 770.534 už jako nový model s nárazníkem (tyhle modely mají kolem 5,29 Kujus na rozdíl těch starých ruských s 1,84) a přímo ve složce OKD tam ani žádný naraznik.s není. Já měl doteď u sebe v jednom adresáři jak staré, tak nové modely, a proto MSTS ani CB neřval, protože jim nic nechybělo - a že jezdím se zdvojenými nárazníky, to jsem si nevšiml zase já :) Teď už tam mám taky ty krabice na střeše a je to OK.
Ono uhlídat ty desítky a stovky engů, aby se tam nevloudila chybička, to fakt není žádná sranda - všechna čest ladičům, kteří to dávali dohromady.

Nevím o čem je řeč, respektive o jakém TBP, protože ve zmińovaném modelu je odjakživa
Freightanim ( okd_770532g.s 1 1 ,
což jsou nějaké doplňky na střeše, nárazník to není. Zdroj : oficiální verze TBP, kterou máte už víc než rok všichni, kteří instalujete DVD BP.

Zbyňlu, tu v práci zatiaľ nemám TBP ( po havárii HDD ), takže som sa k tej 532 nevedel zodpovedne vyjadriť :-)

Lidi, složte se mi na lepší brýle (nemám na upradge potřebné finance, málo nakupujete :D ). Já už opravdu houby vidím :D Já hledal nárazník, vidím číslo, ale že jedno je 532 druhé 534 mi uniklo :D
Takže eng 534 nemá ani nárazník ani jiný Freightanim
Jak to má tedy být správně ?
Ale je to správně. Model má nárazníky, te´d se na to dívám. Tak proč tam dotyčný měl nárazníky dvakrát ? Možná v Trainstore nedal "vše zpět do MSTS", aktualizoval a pak se mu to z odkládacího adresáře přepsalo starším engem. To je vysvětlení z mé strany. Takže jsem si oddechl, že není pravda, jak tady poznamenal Hekl338, že v TBP je chyba. A mohu klidně spát dál :D

Zbyněk Šemora napsal:
A mohu klidně spát dál :D
Nerad tě Zbyňku budím :D ale abych to uvedl na pravou míru - já Trainstore zásadně nepoužívám. K tomu inkriminovanému engu okd_770534.eng jsem přišel tak, že jsem si stáhl z tvé stránky "Trainset BP a příslušenství k této trati" Aktualizaci T8 a po stažení si ji nainstaloval bokem mimo MSTS. Teď přes zimu si z toho doma po večerech doplňuji a opravuji svůj Trainset, kde jsem měl ještě některé staré věci se špatným nastavením spřáhel a tak. No a v té T8 ten eng je i s tím Freightanim ( naraznik.s 1 1 ), to si nemůžu pomoc (a to mám brejle na dálku i na blízko :D ). Ostatní engy okd_770534 (obrácená a bez fíry) jsou OK, tj. mají freightanimy na ty krabice.
Přiznám se, že vlastně ani nevím, jak se chová automatická instalace aktualizací trainsetu BP - jestli přepíše vše novou verzí a vše ostatní smaže nebo jen přepíše staré soubory se shodným názvem novějšími. Jen předpokládám (pokud blbě, tak sorry), že ve finále budou platné soubory z poslední aktualizace (proč by se tam jinak dávaly, že...). Já si to instaluju ručně, protože celý trainset bych stejně nevyužil (aktivity téměř nejezdím, jen volné jízdy). Nicméně mám postahované všechny update Trainsetu BP od jedničky a zaplať pánbů za ně !
Byl bych nerad, abych byl chápán jako šťoura, který jen hledá chyby. Prostě jsem si toho nárazníku náhodou všiml a zkonzultoval s odborníky (určitě znalejšími MSTS než já). Je to jen hra... ;-)

Zbyňku...BUDÍČEK !!!!!! :D:D:D:D:D
Nejsem počítač, abych měl přehled všude, ale když otevřu tento eng, tak vidím tohle:
......
Freightanim ( naraznik.s 1 1 )
Kur*******************
Já už nechci být sprostej :(
Za milionem comment tam ten nárazník opravdu je :(
Takže se všem poníženě omlouvám, že jsem tenkrát ten eng nesprávně zkontroloval a jsou tam double nárazníky.
Opravdu nebudu klidně spát.
Děkuji, děkuji , děkuji za nalezení chyby.
Opravím.
Ostatní, stačí tento řádek v tomto engu deletnout.
Hold jsme jen lidi a ŽSR to tenkrát přehlédnul.

Zbyněk Šemora napsal:
Opravdu nebudu klidně spát.
Zbyňku, v pohodě ! Kdo nic nedělá, tak sice nic nezkazí, ale zase na druhou stranu, nic nedokáže... ;-) Všechno uhlídat se prostě nedá. Já se původně dost rozmejšlel, zda se tady o tom vůbec mám zmiňovat (u sebe jsem si to opravil), ale zrovna tohle se fakt blbě hledalo, tak jsem to sem napsal. Já mám totiž všechny české 770 v jednom adresáři (ČD i OKD) a když jsem si tam ke starým modelům přidal ty nové, tak ConBuilder žádnou kulišárnu nepoznal (nový model se mu prostě nahrál se i starým externím nárazníkem). Až po vyhození starých modelů a při kontrole nového engu mi to tam neštymovalo, tak jsem si to tady chtěl ověřit a dát případný tip i ostatním.
Ještě bych si chtěl do jara oprášit vagóny, tak kdyby něco, tak se zase ozvu :D

Tak jsem stáhnul již dříve vydané "odlehčené" servisy 4 od Kaberka a totálně jsem si rozmr... všechny aktivity. Ach jo, servisy delete a zpět starou verzi ze zálohy, bohužel jsem si toho všimnul, až když jsem vše navrátil do MSTS a poslední aktivita je dělaná s novou odlehčenou verzí a tak kontrola všech vozidel v úseku Ústí n/L. - Petrovice u Kraviné. Kurňa Kberko, když už vydáš nějakou jinou verzi, ony ty tvé sevisy jsou totiž rozměrově jiné (kratší), tak bys to měl spáchat tak, že to nepřebije verzi z TBP, kterou má 98% hráčů MSTS. Tím totiž vzniká neskutečný bordel a kdo použije tvůj servis místo toho v TBP, tak je to ok, ale naopak kdo vytvoří soupravy s tvoji verzí a jiný hráč použije servis 4 z TBP, tak mu vozy po naskočení ihned zmizí, ponevač bude souprava delší jako výchozí bod a vyčkávací bod.
Dan

Chlapi zdravím.
Stáhnul jsem si od Ondry lokomotívy Moravianrail 742 a po nainstalování do trainsetu mi vyskakuje toto:
0ef353c1d0f8c8ea3a97e67f17fd83d4.jpg
Což by znamenalo absenci s. souboru v blíku mašiny, ale on tam ten s. soubor je a v "engu" je na něj odkaz správně, už fakt netuším proč mi ta chyba vyskakuje, nevíte někdo co s tím?
Dan

Naposled editoval moderátor:
Ahoj.
No, když jsem v eng souboru přepsal cestu na mvr_742610bs.s, tak už to jede, takže z mého pohledu bude asi chyba v nějakém směrování v s. souboru, ale bohužel editovat s. soubor neumím.:(

Miran napsal:
On by taky mohl chybět soubor mvr_742610.sd, nebo je v něm blbě odkaz na model.
Taaak, přesně jak píšeš. sd. soubor má název cd_742610 a odkaz v něm je na cd_742610.s, takže je třeba opravit název sd. souboru a otevřít jej a v něm upravit cestu k s. souboru. Mirane díky moc.

Zdravím, koukám, že už jsem tu dlouho nepsal.:D Prosím vás, při tvorbě aktivity jsem zjistil, že je rozsekaný eng soubor lokomotivy ČD 731 rv (trainset BP), je tam nakopírován soubor verze normální, všechno už jsem opravil, jak pohledy z kabiny z obou stran, tak i směrování na kabinu samotnou, ale zaboha si nemohu vzpomenout, kde se zadávala pozice kouře z výfuku lokomotivy, výfuk "funí" právě na straně, kde kabina není, tak potřebuji kouř posunout k výfuku u kabiny a je komplet opraveno.
Předem díky. Dan

Zdravím, pánové, mám takovou otázku, dají se "nějak" jednoduše upravit spřáhla ze 150x80 na 90x30 cm? Nebo je to na úrovni zásahu do modelu?

Děkuji

Back
Nahoře