Projekt Open Rails

Názorný příklad blbosti.
RunActivity 2017-11-16 08-43-26.jpg
Čas 3:30 a přepne se kabina na den, když je všude noc a Iciku v enviles je cas o hodinu a půl déle, tak mě netvrď, že to bere z něj. To, aby to nespadlo, tak nesmím mít zatrhnutou položku den/noc v experimentální záložce.
Ono celkově, je všude tak nějak světlo.
RunActivity 2017-11-16 09-01-45.jpg
A zde, sice to není moc vidět, ale od slunce začínám mít stíny a to jsou 4 hodiny ráno.
HB.jpg

Tak já nevím, jedu Hutník, kdy na podzim začínám za tmy a v pohodě, ale je pravda, že byla poslední aktualizace, kde se řešilo slunko za deště, tak jestli se nerozdrbalo právě tohle.
Tak to vypadalo před poslední aktualizací:
bohumín.jpg
Po ještě nevím, zatím dělám přípoje na bočních tratích a pak pojedu testy.

Mně se zatím kabina přepínala ok.
Hutník na podzim v 5:50:
hutnik.jpg
hutnik2.jpg

Ale to světlejší, kdyby bylo s rozumem je lepší, než tma jak v pytli, jako tomu bylo v MSTS. Ale já bych měl jiný dotaz, co mám udělat v eng 854, traffic v OR bez zvuků.

Ale já bych měl jiný dotaz, co mám udělat v eng 854, traffic v OR bez zvuků.

Kdyby někdo vyladil eng, tak by třeba byly úplně nové zvuky. Staré nemá význam řešit.

Jak jste jistě všichni už vydedukovali, OR přebral vše z MSTS. Pak nějaké nápady z MSTS bin. Spousta věcí není vyřešených.
Když jsem se takovýmto udiveným způsobem jako vy zde zeptal třeba na to rozednívání v létě, dostal jsem odpověď, abych se naučil programovat a doladil si to sám. Zkrátka tohle přijde na řadu později a záleží asi taky na náladě tvůrců.

Mimoto ti tvůrci, to jsou nadšenci stejně jako já nebo vy. Nemají pevně danou dobu do kdy co bude. Jen načrtlý směr kam se mají ubírat s jednotlivými verzemi.

Buď budete čekat a nebo to udělejte stejně jako já. Sežeňte si MVS (Microsoft Visual Studio), naučte se nejdříve sestavovat build a pak se v tom šťourejte a upravte si to podle sebe.

Mám v plánu pohrát si s tím rozedníváním a výškou kolejí. Ale to bude spíš asi jen sranda na doma, vytvoření pár "napasovaných" dll knihoven pro neustálé přepisování originálu dokud to nebude vyřešeno oficiálně.

Tak mě pouč.
Všechno možné se z MSTS veme, ale počasí to ne.
Jinak ta automatická změna počasí funguje. Porucha mašiny je dobrá tak pro MP, jako aktivitář nevím jak s tim pracovat.

Tak to jsme dva. Poruchám mašin taky moc nerozumím, či spíš jak tu poruchu odstranit, jestli to vůbec jde. Většinou se mašině sníží výkon a nedá se s tím nic dělat. Restart nefunguje.

Dneska jsem se při testování aktivity setkal se zajímavým jevem. Jedná se o tuto situaci - ze stanice se rozjíždím naprosto normálně, pak brzdím na pomalou jízdu, ale když se chci rozjet, mašina jako kdyby ztratila výkon. Můžu tam dát klidně 8.stupeň, ale mašina je mrtvá. Diagnostika Shift+F5 ukazuje toto:

vykon_jpg.jpg

Hrál jsem si se zdrojákem a upravil čas rozednění a stmívání. Problém je, že to není jen pouhopouhé přepsání hodinových hodnot jako v env souborech MSTS. :-(
Mají napsaný algoritmus na vypočítání reálné polohy zdroje světla (slunce) a vstupní hodnoty jsou jakési čísla pro zeměpisnou délku a šířku. Hrozně těžko se to ladí. Pokud něco upravíte, změna se projeví všude možně. Dost to ovlivňuje to, do jaké zeměpisné délky a šířky jsou tratě posazeny.
Kdo chce může zkusit, stačí jen přepsat originál dll v adresáři Openrails. Zatím to nejede v MG, ale jen v klasickém OR X3982. https://uloz.to/!bu6MtGOEiDNA/orts-simulation-dll

No a preto to doteraz nikto neriešil......Nemôžem sa zbaviť pocitu, že na OR nepracujú skutočný programátori, ale len nejaký upravovači kódu....A dosť veľa vecí je nad ich vlastné schopnosti, tak to proste neriešia.

Koukal jsem, že živák je nastaven, že musíš mačkat vlastně pořád i na autobloku při návěsti volno. Nebo se to dá někde poopravit?

Podľa našich školárov je rarita to čo máme na SK a CZ, že na voľno neobsluhujeme bdelosť. A údajne sa špekuluje o tom že sa to zavedie.....Inde že vraj toto bežne funguje. Tak neviem, možno kvôli tomu je to v OR takto. (a možno je to len bug)

A údajne sa špekuluje o tom že sa to zavedie.....
To těžko. Kvůli mačkání bdělosti na autobloku bylo v minulosti hodně nehod. Proto se do barvičkovače později přidaly funkce právě jako ochrana proti nadbytečné obsluze tlačítka.

Back
Nahoře