Projekt Open Rails

Zde si můžete stáhnout nejnovější OR v MG3.6 s konečně funkčním shaderem kabiny. http://www.interazioni-educative.it/Varie/OR3988_MG.zip
Teď je MG OR naprosto funkčně stejná jako XNA verze. Už nejsou evidovány žádné chyby. Jen samé přednosti oproti XNA verzi - vyšší výkon a daleko lepší správa paměti.
Tak a konečně můžeme jezdit i ty nejbrutálnější aktivity, co se provozu týče, na jeden zátah bez padání. :-)

Inak ten FAA je v mono úplne super. Nemusím nikde nič nastavovať na GK a vyzerá to luxusne....

Zde je dnešní nejnovější verze MG3.6 pro experimentální verzi x3989, která přináší volbu aktivace/deaktivace AA v menu OR. http://www.interazioni-educative.it/Varie/OR3989_MG.zip
Teď si můžete vynucené AA Multisampling vypnout a tím získat výkon MG 3.5. Na starších sestavách je to možnost k nezaplacení a veliké navýšení výkonu. A propo i bez AA vypadá MG o dost lépe než XNA verze.
Jak vám chodí teď MG OR? :-)

Taky vyzkouším, v mé další náročné aktivitě, ale proč píšu, jde nějak udělat nefunkční návěstidlo v aktivitě v OR? Když to zadám v AE MSTS, tak mi návěstidlo v OR normálně svítí.

MG OR mi teď v Praze padá na FPS kolem 10-12. U klasického OR jsem byl kolem 20 FPS. Jinak se mi to líbí, ještě vyřešit to omezení FPS a bude to fajnový.

MG OR mi teď v Praze padá na FPS kolem 10-12. U klasického OR jsem byl kolem 20 FPS.

Zkus si vypnout ten Multisampling, pak bys měl mít za stejných podmínek nastavení vyšší fps než OR XNA. Možná se kutí i OpenGL OR. To nevím ale jistě jak dopadne, protože jsou tam zatím problémy se spuštěním.
V menu je i možnost aktivace všech stínů, kdo si toho ještě nevšiml. Jedná se o zatržítko ShadowAllShapes.

tedy křížení na angličákách

@alcapone Nechápu, co Ti na křížení na angličanech vadí. Uznávám, že je to nelogické, když máš zelenou, a přesto ti tam vjede protijedoucí traffic, to se ale dá ošéfovat servisem.

Josef, neřeš něco, čemu se nevěnuješ od prvopočátku, dřívější nebo původní OR nechal stát trafik u návěstidla, tahle MG verze jej pustí. Návíc S2 je pro MSTS, zde v OR jej nepotřebuju, beztak dělal jen problémy a možná dělá. Já trafiku hodim kodovku a podržím jej, od toho je projíždění aktivity.

Souhlas, servis 2 už jsem používal pouze k bloku estetickému, od jisté verze OR už není třeba ani to, WP s kódovkou už blokuje taky správně. Tím myslím, že když jej dám dostatečně dopředu a dojíždím po uplynutí času nemusím přibržďovat než je projedu. Angličany dělaly Josko problémy, když už jsem dělal první svoji aktivitu Pendolína pro OR. V Praze se mi tak prolnuly soupravy přes sebe. Někde jsem tu dával video. Musíš holt jako správný dispeřer zadat před návěstidlo WP s blokem. :-)

dřívější nebo původní OR nechal stát trafik u návěstidla, tahle MG verze jej pustí.

MG OR = XNA OR = experimentální verze OR co se pravidel a procesů týká

Kód programu pro procesy je naprosto shodný, jen se liší vykreslovací engine.

@Icik Asi se obracím blbě, ale přece jenom. Mám klasický OR a stává se mi, že potřebuju spustit trať BP, ale po minutě se to sekne a neudělám s tím absolutně nic.open rails chyba.jpg

Icik
V menu je i možnost aktivace všech stínů, kdo si toho ještě nevšiml. Jedná se o zatržítko ShadowAllShapes.

No to sice je, ale OR-MG toho oproti OR moc nestínuje. Stíny jsou zřejmě jen u větších objektů. Jsou výraznější, ostřejší, okraje jsou ale u rovných budov vroubkované. Jinak mi obojí přijde vzhledově naprosto stejné v OR i MG
Nedá se to nějak nastavit?

OR, stíny u lamp
OR.jpg

MG
ORMG.jpg

Dane, ale ten text si treba prečítať celí a v kontexte ......Reč je o OR mono.......Už dávnejšie som avizoval oddeliť mono od normál, práve pre tieto nedorozumenia......

Shadow for All Shapes je v MG verzi (teda ono to je i v klasickem OR, ale neni to aktivovany, takze to nejde zapnout)

Back
Nahoře