Tvorba skinů v TGA Tool 2 a následné problémy

Plexi

Signalista
Zdravím. Tak jsem se rozhodl, že zkusím něco naskinovat. Hledal jsem nějáký návod, srozumitelný i takovému budižkničemu, jako já. Po nedlouhém hledání jsem našel tento: http://vizistep.sweb.cz/tsskin.htm. Tak jsem tedy stáhnul TgaT2 a dal se do tvorby. 3 hodiy jsem se s tím babral a když bylo hotovo, TGATOOL vyhodil hlášku, že pro uložení ve formátu .ace musím mít program MakeAce. Tak jsem tedy stáhnul ten, a udělal znova. Jenže: když jsem dal uložit ve formátu .ace, zapnul se MakeAce a TGA Tool spadnul. Tak jsem tedy zavřel MA, TT znovu naskočilo, přeskinovaný obrázek se uložil (tedy tvrdil, že změny jsou uloženy). Když jsem zapnul OR, nestačil jsem se divit - mašina byla ve stejném stavu jako před skinováním, nic se nezměnilo a když jsem otevřel ty textury v TGAT, bylo to opět v původním stavu Poraďte prosím, kde je chyba, co dělám špatně?

Tož budeš musieť nájsť niekoho kto ti to ukáže. Keď si s tým neporadíš sám a nezapojíš do toho šedú hmotu, tak celkom určite nikto nebude písať pre teba podrobný návod. Mal by si vystačiť s tým čo nájdeš na fóre. Ináč je to veľmi jednoduché, ale ty si velice zle popísal čo ti vlastne nefunguje a čo si robil keď to nefunguje. Pretože celkom iste robil si to zle. Skús sa s niekým dohodnúť nech ti to ukáže osobne alebo cez teamviewer. My, starí kocúri ako Starý, OndraJ, Miran, Pikku, Kank ... a mnohí ďalší zvládli sme to bez podrobných návodov, tak sa snaž aj ty a platí to nielen pre teba.

Já to dělám následovně:
V nějakým grafickým programu upravím textury, v TGA Toolu to uložím ve formátu .tga a pak použiju AceIt na vytvoření souboru .ace.

Zdravím Hynďu, AceIt vyhazuje hlášku: Unable to create Direct 3D device. Můžeš mi poradit co je špatně?

Napísal si do príkazového riadku aj toto: 'regsvr32 DX8VB.DLL'

Ešte zvykol pomôcť inštalovať Route Riter. Ten obsahuje Aceit a pri RR mi ho vždy zaregistrovalo.

Príkazoví riadok má každý Win....SPusti cmd a napíš to tam. ALebo to skús spustiť ako správca. Niekedy aj takáto banalita spôsobí nefunkčnosť.

Já to dělám následovně:
V nějakým grafickým programu upravím textury, v TGA Toolu to uložím ve formátu .tga a pak použiju AceIt na vytvoření souboru .ace.
chci se zeptat. co mam udelat aby se mi uložil model co jsem naskinoval?

@Plexi : Ak niekto chce skinovať, robiť model, trať či tvoriť aktivity tak predovšetkým musí vedieť použiť šedú hmotu ktorú nosí v tej hrči na krku. Potom musí zvládať prácu s Windows na úrovni vytvárania, mazania, kopírovania a editovania súborov, umiestnenia adresárov. Musí pochopiť štruktúru MSTS či OR. Čo v ktorom súbore je, na čo to slúži a čo pokazím keď sa budem v tom vrtať.
Čo sa návodu týka, materiálu je tu na fóre veľa. Stačí len pozrieť príslušné vlákna. Ak máš chuť, môžeš páníčkovi pomôcť tak že ich vyhľadáš namiesto neho a podstrčíš mu to na striebornom podnose. Ale ak si niekto myslí že bez akejkoľvek snahy a základných vedomostí povie zmaľoval som obrázok, čo s ním tak tam je akákoľvek rada drahá. Jedna ľudová múdrosť hovorí: Pomôž si sám, človeče, potom aj Pánboh ti pomôže.
Zaujímavé je že my starí fotri ( rozumej starí páprdovia ) sme sa z toho museli vysomáriť sami, hľadať návody a rady na cudzojazyčných fórach a išlo to, niečo sme dokázali aj bez strieborného podnosu. Ale bez snahy to nebolo. Aha, a ešte sme si vymieňali skúsenosti cez ICQ, Skype, mail a pri osobných stretnutiach. Vlastne niektorí tak robíme dodnes, jeden urobí to, druhý ono a potom si to navzájom vymeníme.

Dobrý den,

rád bych se zeptal zkušenějších uživatelů na radu. Jelikož nejsem velký fanoušek OR, tak si upravuji modely co jsou do OR tak, aby fungovali v MSTS. Vše funguje, ale... jakmile si vyexportuji jakoukoliv texturu boku do BMP, upravím tam, co potřebuji a následně ji převedou zpět do ACE souboru, tak na modelu není alfa a okna jsou původní tak, jak jsou v originále. Zkoušek jsem v TGA obě možnosti jak vytvořit alfu a nic. Může mi prosím někdo poradit?

Proč myslíš, že provedení modelu má vliv na to, zda bude použit pod MSTS nebo OR? Jak s tím souvisí tvůj dotaz na práci s texturami? Podle mého skromného názoru může mít model s velkým množstvím polygonů nebo jeho textura ve vysokém rozlišení vliv na zobrazování (výkon PC), ale nikdy ne na to, zda bude použit pod MSTS nebo OR. Je chválihodné, že se snažíš naučit modely skinovat. Čiň tak ale pouze pro svou osobní potřebu. Chceš-li se dělit, musí o tom vědět autor modelu nebo původního skinu. I když je obojí volně k dispozici, pořád tu platí autorsví a pravidla s ním svázaná. Pokud by někdo zjistil, že se je snažíš obejít a ještě to tu budeš prezentovat, vykoleduješ si akorát ignorování.

A ještě jedna rada: Chceš-li se učit základy, pokládej své dotazy nejdříve do Dotazů začátečníků. A ještě před tím se tam porozhlédni. Na tvůj dotaz jsem tam našel odpověď do 30 sekund.

Chtěl jsem v kabině pro banána něco upravit, ale když chci exportovat do .ace TGATool, (resp.AceIT) mi vyhodí tenhle error. Co s tím mám dělat?chyba.jpg

Back
Nahoře