Nový výsledek po spuštění souboru je chybová hláška:
Tak s takovouto chybovou hláškou jsem se tam nesetkal (a to jsem to teď pouštěl na PC, které mne nepozná jako autora, takže to v něm mám také zamčené. Ovšem na Excelu 2010, na kterém to spolehlivě chodí. Tedy alespoň u mne

.
Co tam mohlo způsobit poslední hlášky, bylo řešení případných chyb, které jsem vynechal.
V další testovací verzi je vše ponechané jako v originální, akorát jsem zrušil ty komentáře za kódem u dvou řádek, které posílají ty obrázky do správných buněk. To opravdu vypadalo nejnadějněji, ale na druhou stranu, jiným verzím Excelu to evidentně nevadilo. Ono ti to teď ale nejspíš vypadlo na nějakou neošetřenou chybu
těsně před tím prvním řádkem, takže pokud to dřív ty obrázky otvíralo (sice špatně), tak by to teď mělo fungovat zase. Ale co se polohy obrázků týče, tak už si od toho moc neslibuju.
Jestli tohle nepomůže, tak v tom musí být něco jiného. Rozhodně bych ještě zkusil nahrát tu knihovnu FM20.dll, aby ji měl Excel k dispozici (tj. aby byla vidět v nabídce těch referencí). Zaškrtnutá tam být nemusí, on si ji Excel zaktivuje dle potřeby sám. Vím, že ti to běhá v Excelu 2003 i
bez její přítomnosti v referencích (takže nevypadá logicky, že by její nepřítomnost v Excelu 2007 měla na svědomí to podivné chování v načítání obrázků), ale přesto bych to zkusil... Co když si ji ta 2003 "natáhne" ze systémového adresáře po náběhu aplikace VVB a pak ji zase zruší (takže se ani nezjistí, že tam byla) - a verze 2007 (která mimochodem přinesla oproti té 2003 spoustu nekompatibilit), to neudělá (protože to neumí, nepotřebuje, nechce...). Je zvláštní, že v práci tu starou knihovnu mám na 2016 v referencíh - tam jsem ji nijak nedohrával zcela určitě. Je to záhada...
Škoda, že nevím o nějakém PC se zapomentuým Excelem 2007 - hned bych to tam vyzkoušel. Ty máš ty Excely na různých PC nebo na jednom ? V minulém století jsem jeden čas provozoval tuším Excel 97 a k němu volitelně ten ještě starší (95 ?) nějak společně, ale pak se ten souběh čím dál víc komplikoval, takže teď už se tím dávno nezabývám a na PC mám vždy pouze jednu verzi (tj. 2000 - 2010 - 2016).