Elektrické lokomotivy ŠKODA pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
A opět chyby v řádlu naštěstí jen u jednoho z plecháčů, kde jsem bezradný:
Activity Editor:
Řádek 94, CD242\242217eng
Jdu kouknout na ty plechy, jestli to blbne i mně.

Hezký den, v celém bloku "Svetelny kuzel tlumeny" chybí v závorkách 5 parametrů, chybný je i řádek Type ( ), v řádku State jsou špatné parametry LightColour a Position.

242.217-1, je chyba ve světlech, kde je zapsán blbě coment. Jinak všechny vydané plecháče se mi zobrazují v pohodě, To vypadá, jako když PC nestíhá našíst grafiku u mašinky.

Takže tady máte důkaz, proč je úplně na... Mít několik verzí OR od různých tvůrců a ladičů, vřele doporučuji stahovat OR zde, nemám jediný problém jak s "gumovým efektem", tak pády, jen houkání mašin pod k´dem 600XX je bohužel nevyvážené. Situace v OR komunitě mi přijde taková, jak v ZŠ, kdy si každý dělá na svém písečku a prezentuje zatím co vím 3 verze OR.

To je chyba moje a mého excelovského udělátka. Tlumený kužel do nastavení světel lokomotiv ČD nepatří, protože funkce tlumených světel je vyhrazena návěstnímu osvětlení. Programátor udělátka (já) nedostatečně ošetřil zobrazení řádek bez parametrů. Na místo aby se nezobrazovaly vůbec, jsou s prázdnými závorkami, tj. bez hodnot. A potom stačí už jen přehlédnutí. Udělátko je již nějaký čas upravené, ale původní chyba může leckde stále kolovat.
Odpovídající oprava je tedy celý blok "Svetelny kuzel tlumeny" odstranit a opravit počet definic světel v parametru "Lights" (počet -1).

Nejsem příznivec ježdění s rukama za hlavou a ARR, ale autora ARR se zastanu. Nemůže za neochotu týmu ORTS převzít tuto funkci do oficiálního jádra. Z mého osobního pohledu je ARR daleko funkčnější než leckteré vychytávka, které tam zapravují oni. Ustable verze padají ven jak fordky z pásu, protože si vývojáři zkouší nové vizuální fičury (animované US spřáhlo), ale málo co dotáhnou do konce (pohon motorové trakce, natahování a stlačování spřáhel).
Ani mě by nebavilo zapracovávat neoficiální funkce do každého nového vydání. V podobné situaci může být i Icík s jeho vychytávkami.

Jasně, tohle všechno beru, ale výsledek? Globálně to stojí zaprd. Tohle je cesta nikam o třech a více různých simulátorech v jednom balení pod značkou OR. Je vidět to co říkám vždy, nová doba sociálních sítí, mobilů a lidé se nejsou schopni shodnout jakou barvu má mít hovno. Kdyby tak kdysi spolupracoval tým MSTS, tak asi nejezdíme ani OR. :-) Kolik zástupců OR dojelo do Prahy?

Tlumený kužel do nastavení světel lokomotiv ČD nepatří, protože funkce tlumených světel je vyhrazena návěstnímu osvětlení.
Do nastavení světel patří světelný kužel v každé poloze přepínače, kdy je rozsvíceno jakékoliv světlo. Jde jen o to, jej správně nadefinovat. Např u E499005 v msts jsem definoval kužel i pro samotnou pravou pozičku na pozici 0 vypnutého reflektoru. Nebyla tak při najíždění na vlak před mašinou tma.

Není u šestikoláků zbytečné nasměrování zvuků do složky common.snd, když už jsou zvuky součástí všech tří složek s modely?

Jeli složka sound ve složce s modelem, má to nějaký nějaký vliv na stabilitu, respektive kvalitu než, když jsou zvuky ve společné složce common.snd?

To je zase drobná chybka v enginech. Resp. to, že jsem to neohlídal a neopravil. Za jakákoliv upozornění děkujeme a pokusíme se vše napravit.

A ten druhý dotaz. Má nějaký vliv na stabilitu, resp kvality zvuků když si tři stejné složky Sound z CD181,CD182,ZSSKC183 vytáhnu a udělám z nich jednu složku v složce common.snd? Ono jde o to že ty kvalitní modely zaberou docela dost místa a když budou přibývat......

Ono jde o to že ty kvalitní modely zaberou docela dost místa a když budou přibývat......
Ta složka zvuků zabírá 15MB a je u všech stejná, takže tak dramatické s místem to není. Všechny 3 mašiny jdou sesypat do jedné společné složky, čímž vznikne nejoptimálnější řešení a odpadne přepisování přesměrování.
Na umístění zvuků nezáleží, kvalitativně je to pořád totéž. Obsazení paměti bude u dlouhých cest s přesměrováním trošku větší, ale nejsme už v době i386 a i486 s win98. Místa i paměti bývá dost.

Pánové zdravím Vas ,
v poslední době jsou k dispozici modely lokomotiv ,kde je funkční animace sběračů .Dochází zde ke kolizi mezi funkcí animace stěračů a funkcí vlakových zabezpečovačů. Je možné nastavit simulátor tak ,aby při stisknutí klávesy "V" nedošlo ke spuštění obou funkcí simulace ? Při přejmenování klávesy v nastavení simulátoru je výsledek stejný .Děkuji za případné rady.

Dochází zde ke kolizi mezi funkcí animace stěračů a funkcí vlakových zabezpečovačů.
Nedochází k žádné kolizi funkcí. Defaultní určení klávesy V bylo pro spouštění animace stěračů, které ale nebyly funkční a nepoužívaly se, takže se klávesa použila v kabině pro stejnou funkci změny snímku ovladacího prvku, který "vandrmaskou" zakrývá část čelního panelu s návěstním opakovačem. Jednoduše stačí příslušnou texturu z kabiny odstranit, přejmenovat, zakomentovat. Nebude pak odpovídající část pultu zastíněná maskou.

...pokud si zapneš VZ pomocí V a podíváš se na vlak zvenku, mlátí se mašině stěrače i v těžkým parnu.
Tohle štve i mě. Kdyby šlo LVZ nastavit na jinou klávesu, bylo by to super, navíc je divné, když jdou stěrače jen zvenčí, bylo by super, kdyby šlo udělat to co v Train Simulator, že by byly vidět i zevnitř kabiny a na oknech kapky deště.

Back
Nahoře