Trať JZD_760mm do Open Rails

....... V práci bude pouze referent sepisující nedostatky a závady.

Referent se měl dobře. Žádná práce mu nepřišla.

A tak jsem se po delším přešlapování na místě jsem se tedy rozhodl zveřejnit aktuální verzi tratě JZD pro OR. Mám totiž obavy, že se hned tak nedokopu k nějaké zavěrečné či shrnující aktualizaci. Trať je však kolejově a návěstidlově nezměněna, takže vše, co fungovalo v minulé verzi, bude fungovat též. A totéž bude platit pro verzi příští.

Nová vozidla a vozidla s upraveným laděním pro OR, která plánuji dát do světa s finálnější verzí tratě, budou ještě nějaký čas parkovat na mém disku. Důvod je obvyklý: Pomocníků ubývá a dokonce i „pomocník můj nejvěrnější“ se dal na stavění tratí.

Takže, kdo máte-li chuť, stahujte a budu rád, když mi následně napíšete alespoň nalezené nedostatky a chyby. Referenta nemusíte šetřit, je odpočat až dost.

Nová vozidla (trainsetu JZD) a vozidla s upraveným laděním pro OR, ......
Občas dostanu připomínku, že některé z vozidel trainsetu JZD nejede pod OR. Vím o tom, některá jsem už upravil, ale nejsem dost rychlý, abych splnil představy a požadavky všech. Mám rozdělané úpravy tratí Tramvaje Hradec a Dvoukolejky pro OR. A to není práce na 10 hodin.

Úzkorozchodná vozidla trainsetu JZD přijdou na řadu až potom. Ale je tu ještě jedna možnost: Zadumejte, zaexperimentujte a pokud se vám některé nejedoucí vozidlo podaří zprovoznit či nějak vylepšit, pošlete a můžeme to dát k dispozici všem.

Nová vozidla a vozidla s upraveným laděním pro OR, která plánuji dát do světa s finálnější verzí tratě, budou ještě nějaký čas parkovat na mém disku. Důvod je obvyklý: Pomocníků ubývá, ....
M11.9.jpg

Ale jedno (ČSD M11.9) jsem přece spíchl, když tu byla po něm taková sháňka

M11.jpg

Tak se ledy hnuly. Kdysi jsem se zavázal, že v rámci dělby práce nebudu dělat popisy na tomto motoráčku. Uběhl nějaký ten rok a konečně se našel skinař, který je udělá.

Koukám, že tu trpím samomluvou, ale budiž.
Na Fórum už chodím ojediněle a jak je mi dobře.
PS: Můžete stahovat a následně hlásit případné nedostatky

Bez názvu 1.jpg

Pokračuji tedy v samomluvě. Za dlouhých a mrazivých večerů začali přidávat kameničtí traťováci pod koleje náspy. OR zobrazuje koleje ještě výše nad terénem než MSTS. A zejména v prudkých obloucích bylo z kabin patrno, že koleje plují nad terénem.

Jirko, ale tak nějak to je. Já když dám v MSTS pod kolejemi zarovnaný terén náspy, tak to vypadá přesně takto. Proto je už dávám všude. :D I v MSTS když se přiblížíš kamerou ke kolejím, tak to také vypadá blbě. :D

Ahoj Jirko , to podnáspování je paráda . Tratě vypadají mnohem skutečněji . Držím ti palce ,aby se ti to podařilo všude.
Na tu dvojkolejku mrknu a dám ti vědět.
Měj se Pepa

Kluci, všude to není a nebude. U úzkorozchodky jsou poměry přece jen trochu jiné, než u klasického rozchodu. Někdy mám až pocit, že ty náspy, které mají po celé kilometry stejný tvar působí až uměle. Na rozdíl od normálního rozchodu. ... Jinak to ovšem vidím tak, že fíra má sedět v kabině, maximálně se vyklonit z okna ne hledět "kamerou" z boku na koleje.

Tratˇneztratila s časem nic ze svého kouzla, pod ORTS funguje a kupodivu si získala oblibu i v zahraničí. Sám se stále počítám mezi nadšence této trati, v minulosti jsem i několika repainty přispěl. Při převodu MSTS trainsetu do ORTS však vozidla pro JZD zůstávala na "slepé" koleji. To jsem se ale rozhodl změnit.
Aby bylo po trati s čím jezdit, otevřel jsem původnímu trainsetu vlastní rubriku na Virtuálních dílnách OR. Po konzultacích s původním správcem archívu pominuly i důvody ilegality a statutu "neveřejný trainset". Pokud budu vědět něco o původu modelu, uvedu to v popisu. Naprostá většina vozidel obdržela od různých autorů repaint speciálně pro vozový park Jihomoravské Zimrmanovy dráhy.
Nastavením tento vozový park pro fiktivní trať však nijak nezaostává. Ač je to všehochuť ze všech možných webů, které se věnují (většinou již historie) úzkému rozchodu pro MSTS, mají všechna vozidla nové nastavení ORTS. Často i s dynamickým nákladem nebo variantou sací brzdy. Zbude-li čas, mám v plánu i doplnění trati JZD o několik nakládacích/vykládacích bodů. Bylo by to formou samostatného aktualizačního balíčku.

Back
Nahoře