Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
. Všechny vlaky mají vždy a bez výjimky ve všech dopravnách nařízenou ohlašovací povinnost, tedy komunikaci strojvedoucího s dirigujícím dispečerem řídícím dopravu. Strojvedoucí vlaku smí odjet z dané dopravny až po obdržení povolení k jízdě do následující dopravny. Dopravny jsou nádraží na tratích se zjednodušeným řízením dopravy, ve kterých je možné křižování protijedoucích vlaků. Předpis D3.

Ahoj.
Jasně, tohle mi bylo vysvětleno u aktivity do Štítů, ale já nevím, jak v roce 2011/12, kdysi aspoň byla uveden ten telefón ve sloupci. Jinak ale kde je teda dirigent pro tento vlak? Tedy Boří les - Lednice.
Mohl by rozhovor proběhl takto:
Přes vysílačku, nebo mobil? Jde o historický vlak, je tažen Bardotkou KŽC:

Fíra: "Tady strojvedoucí vlaku Os 24564 může odjet Os 24564 ve 14:28 ze stanice Poštorná do stanice Lednice?"
Dirigent: "Tady dirigent (kde sidlí?), ano Os 24564 může odjet ve 14:28 do stanice Lednice."
Fíra: "Rozumím, vlak Os 24564 smí odjet ve 14:28 do Lednice. Konec."

Pak jde o posun:
Fíra: "Os 24564 ve stanici Lednice, žádám o povelní k posunu."
Dirigent: "Os 24564, posun ve stanici Lednice Povolen."

Poté by hráč zahájil posun.

Dane, nevím, čím je to dáno a jestli je to všude stejné, ale např. na lokálkách okolo Opavy volá fíra služebním mobilem, ovšem to je současnost, nevím, jestli byl v roce 2011 technický pokrok už tak daleko. V dostupných pláncích je pořád v Poštorné zakreslená staniční budova a je označená písmenem T, tedy zřejmě telefon.
Jinak dirigující dispečer pro trať Boří Les - Lednice seděl a snad ještě sedí v Bořím Lese.

JJ, díky moc, proto zde dávám ten rozhovor, než začnu dělat dabing aktivity, potřeboval bych vědět, jak to tam v roce 2011 bylo, pokud by se volalo z budovy, šel by tam vlakvedoucí ze služebáku a pak dával vědět fíroví? Atd... Klidně piště, zatím mám hotovo vše, jen dabing ne a čekám na rady, přeci jen, nejdem železničář z povolání.:p

Spojení se naváže názvem stanice (dirigující dispečer) a číslem obsluhovacího vlaku (strojvedoucí). ŽST Boří les je obsazena dirigujícím dispečerem, jehož služba je spojena se službou výpravčího. V roce 2011 to bylo určitě telefonem ze staniční budovy.

Hmm, takže zde by asi dabing spíš zabíral místo na disku a pojal bych to, že šel volat vlakvedoucí ze služebáku, i když ty 3 minuty, je dost krkolom..., takže když tam dám tuto zprávu, mohlo by být?

K mašině došel vlakvedoucí:
"Trať do Lednice je volná, mažu do služebáku a dám ti odjezd"

Následovala by píšťalka zadaná jako vaw soubor v OR a odjezd do Lednice, v lednici by opět do boudy lezl vlakvedoucí a svolení k posunu by mi dal on.

Dá se takto?

Teda Dane, pěkné. Ale já zase koukám, že na trati do Mrazáku nemám pod kolejemi ani modely náspů. Tak to pak napravím i s těmi skloníky.

Asi mi něco uniklo - OR už umí pomocí AI lokomotivy ukrást vagóny hráči? Když jsem přijel do Hodonína s bafíkem a najednou se přiřítila 742, tak jsem myslel, že jsem asi někde udělal chybu a jsem na špatné koleji. Ale pak se 742 na mě napojila, sama ode mne odvěsila bafíka (ani potrubí jsem nemusel zavírat nebo zpátky nafoukávat) a pak si ho odtáhla na zhlaví. Tak to teda celkem čumím.

Dobrá práce Dane a pochvala i vývojářům OR!

Asi mi něco uniklo - OR už umí pomocí AI lokomotivy ukrást vagóny hráči? Když jsem přijel do Hodonína s bafíkem a najednou se přiřítila 742, tak jsem myslel, že jsem asi někde udělal chybu a jsem na špatné koleji. Ale pak se 742 na mě napojila, sama ode mne odvěsila bafíka (ani potrubí jsem nemusel zavírat nebo zpátky nafoukávat) a pak si ho odtáhla na zhlaví. Tak to teda celkem čumím.

Dobrá práce Dane a pochvala i vývojářům OR!
To umí delší dobu. Ukrást či přivést.

Aha, jen že s tím byly nějaké problémy zpočátku, pokud vím. ;)

Jinak pěkná aktivita a krásná trať!

Ahoj, uměla, tady jsem využil nynější a dlouho trvající BUG OR, jak MG, tak i klasické verze. Kdysi najela mašina a odvěsila určitý počet vozů dle kód 4xxxx, ale nyní vždy odstřelí mašinu hráče a pokud je více vagónů, tak z nich odvěsí daný počet vozů a pak se musí doťuknout zpět. Ale zde, že byl jen jeden Bafík, nechal jsem Kocoura najet na soupravu a tím, že odstřelil mašinu hráče, udělal co jsem chtěl. Pokud jsem tam dal kód 40159, což je jeden vůz od soupravy a stání 59 sekund, odtřelila 742 motor 810, ale nezapojila bafík a byla 3 dílná souprava. Takže jak jsem psal, vys..al jsem se na kód a chyba OR udělal práci za mne a tím, že je osobní kolej značená i jako nákladní, tak jsem zadal dovézt vlak na pozici a jakmile odtřelí loko hráče naskočí i písemná zpráva.

CN_001.jpg
Je sobota 18. června 2011. Nacházíte se na historickém vlaku Os 24565 Brno - Břeclav a 24564 Břeclav - Lednice. Nevím jak byl vlak ve skutečnosti řazen, použil jsem řazeni zde: https://www.zelpage.cz/razeni/11/vlaky/cd-24565
S největší pravděpodobností by vedla vlak brněnská "Ceckatá" T478.1001 nebo 1002, ale když o vánocích vyšel balík "Bardotek", s 3D kabinou, zařadil jsem jako vedoucí stroj mašinku KŽC T478.1215.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.
Dan J.

Aktivitu naleznete zde.

No a poněvač to za okny na zimu nevypadá a chtělo by si ji to trochu připomenout, oprášil jsem z šuplíku aktivitu Os 3103 z Vlmezu do Ostravy v zimě roku 1989, zde je ukázka příjezdu vlaku do stanice Frenštát pod Radhoštěm:

Tomu posunovači s praporkem na přechodu platíš nemocenskou dodnes?
Má žlutý praporek a je to signalista, který ti dává návěst, že budeš stavěn na praporek, bohužel, jinak umístit nešel a když se kokot tak blbě postavil, co s ním. :) On by mohl mávat od stavedla, ale to jaksi není technicky proveditelné, bohužel.

No vidíš a já si říkal, že má ten praporek nějakej vybledlej v devětaosmdesátým. S osazením stanic traffikem si umíš vyhrát to jako jo.

Back
Nahoře