Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Potřebuju v GVD 2018 s fiktivním historickým vlakem (na obrázcích výš) odvěsit lůžkový vůz v HK a má ho přebrat pravidelný R 1260 do Liberce a já s vlakem pokračuju do Chlumce nad Cidlinou a Prahy. Už jsem to vyřešil malinko jinak:
- Do Hradce přijede R1260 z Pardubic v pravidelném řazení 843+043+043+043+043+843.
- Ve šturcu stojí 750.7 s vozy Bbdgmee a ABmz.
- Najede zezadu na můj vlak a odvěsí od něj WLAB, vyjede za veksle a najede zepředu na R1260 a s ním odjede směr Jaroměř ve složení:
750.7+Bbdgmee+ABmz+WLAB+843+043+043+043+043+843

Podklad.jpg

V této aktivitě povezete v zimní pracovní den roku 1988 pravidelný osobní vlak Kojetín - Ostrava hl.n., v úseku Valašské Meziříčí - Ostrava hlavní.
Aktivitu stáhnete zde.

Ahoj.
Na maďarských stránkách je již dělší dobu nádherný pack vozů společnosti AWT, jak vozy Eas, tak Es:
Malé chybky v rozdílech wag název a první řádek uvnitř souboru jsem si opravil, ale stejně mi Activity editor MSTS háže chybu, pouze u ložených vozů, nemohl by prosím na to někdo kouknout proč? Con Bilder, ani con editor pro OR tam žádnou chybu nehlásí a normálne je zobrazuje. Tyhle vozy se fakt hodí do okolí Ostravy a jsou moc hezky provedené.
CZ-AWT_madari.jpgCZ-AWT_madari_AE_MSTS.jpg

Hezký den,
je to příliš dlouhý název, MSTS zvládne jen 30 znaků (proto má na chybové hlášce název souboru "CZ-AWT_33_..._Eas_re" 30 znaků - v názvu chybí zbytek - "pa" nebo "pa_zt"). Je nutno pokrátit názvy (i uvnitř *wag a *sd).

Taky přeji hezký den.
Super, díky udělám opravy a wag soubory někam umístím. Je škody tyhle krásné skiny vozů AWT (OKDD) nepožít.

Hezký den,
je to příliš dlouhý název, MSTS zvládne jen 30 znaků (proto má na chybové hlášce název souboru "CZ-AWT_33_..._Eas_re" 30 znaků - v názvu chybí zbytek - "pa" nebo "pa_zt"). Je nutno pokrátit názvy (i uvnitř *wag a *sd).
bob57_cz píše:
Ahoj.
Není to 30, ale pro bezpečnou editaci v msts coneditoru je to pouze 28 znaků včetně mezer (které se nedoporučují vůbec používat a místo mezer jsou podtržítka nebo pomlčky), což jsem psal už před mnoha roky, když jsme byli nuceni s Ppoollllem zkracovat názvy u „dunaferů”.
Ideální je zkrátit název tak, aby byl celý vidět ve výběrovém okénku vozidla v msts consist editoru, který se zobrazuje v základním rozlišení 800/640, tam je ten zakopaný pes.
V novějším editoru na větším rozlišení se zobrazí i dlouhý název celý, takže pro tvorbu používat jen jeden editor a nekombinovat je.
Nebo prostě pro tvorbu *.con používat jednoduše textový editor. To ale je potřeba vědět přesně, kde co mám, co, kam a jak zapsat.

Mám v mejlu od Boba, já už to mám hotobé, jen se musím domluvit s Joskou a hodím to k němu, jen Wag, Sd a S soubory.

Dane, ORTS .sd soubory nepotřebuje, stejně tak parametr InertiaTensor ( Box ( X Y Z ) ) v engu. Vůz načte, ale tohle prostě ignoruje. V engu je to jedno, tam můžeš napsat i básničku a ORTS to velkoryse přehlédne. Ale se soubory .sd je zbytečné dále manipulovat. Patrně je nepotřebuje ani ConBuilder pro sestavení consistu (TSRE už tuplem ne) a obejde se bez nich i AE.
Tak to jen na okraj.

Aktivita zvláštního vlaku Modrý Portugal je vozově komplet, takže test a pak se musím vrhnout na písemné zprávy a dynamické počasí. Pánové, chtěl bych poprosit, na kterých úsecích tratě je nefunkční návěstní opakovač? (beru to podle čísel tratě u sjř, nikoliv jř., jen pro případ, že by se tu rozjela diskuse mimo téma)
323 Znojmo - Břeclav
316 Břeclav - Hodonín (zde je to jasné, zapnuto)
319 Hodonín - Zaječí
320 Zaječí - Brno (zde je to jasné, zapnuto)
315 Brno - Křenovice Horní - Vyškov - Prostějov - Olomouc
309 Olomouc - Č. Třebová (zde je to jasné, zapnuto)
501 Č. Třebová - Choceň (zde je to jasné, zapnuto)
505 Choceň - Týniště - Hradec Králové - Chlumec - Velký Osek
502 Velký Osek - Nymburk - Poříčany
501 Poříčany - Praha Praha Běchovice - Praha Malešice - Vršovice vjezdová a odjezdová skupina - Praha Vršovice
Předem díky. Dan

Dane, zde na tomto odkaze se ti stáhne PDF-ko s mapou. Na oranžových tratích ti bude návěstní opakovač ukazovat návěsti. Samozřejmě pozor, nevím, v jakém stavu jsou některé úseky v simulátoru vs. ve skutečnosti. Například pokud je trať ze Znojma do Břeclavi v projektu BP ještě postaru, tak se tam kód nebude přenášet vůbec. Jinak plno dalších zajímavých a užitečných map, veřejně dostupných, lze nalézt zde: https://provoz.spravazeleznic.cz/Portal/ViewArticle.aspx?oid=594598

Děkuji mnohokrát, tohle mi moc pomohlo.
Zde první ukázka z jízdy testu v úseku Znojmo - Břeclav, zatím vše bez dynamického počasí:
vin_001.jpgvin_002.jpgvin_003.jpgvin_004.jpgvin_005.jpgvin_006.jpgvin_007.jpgvin_008.jpgvin_009.jpgvin_010.jpg

Tak asi takto nějak bude vypadat sešiťák pro zvláštní rychlík "Modrý Portugal":
001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg
Aktivita je praktiky hotová, jen ještě pár drobností a půjde ven.

Back
Nahoře