Elektrické lokomotivy ŠKODA pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
U "Pikkovek" už mačkám "O" automaticky. :D Jsem si myslel, že je to profláknutý fakt. Každopádně model je úžasný!

Kluci jsou machři, ti ví snad vše okolo ORTS. A nemysli si, na tom "Óčku", jsem se u plecháčů před rokem taky nachytal. :D

Pikku,
díky za nádherný model. Jen jej nemůžu rozhýbat. Sběrače nahoře, napětí na voltmetru, brzdové válce prázdné, směr zařazen a po otočení kontroléru se ampérmetry ani nehnou. Pročetl jsem snad všechny přiložené dokumenty a nenašel jsem nějaké speciální požadavky na oživení.
Díky.
Zmačkni O měl by se ti ''Zapnout HV'' :)

Taky jsem se nachytal a někde snad i v tomto vlákně nebo vlákně OR jsem se na to taky ptal, bo jsem se nerojel stejně jako Pawlík a byl jsem taky zoufalý. :-) Blbé je, že se ta klávesa musí mačkat i po nahrání z uložené pozice, tedy spoň musela, pokud se něco nezměnilo.

Vozítka paráda, kabina megaluxus, ale že soupravu se šestikolem nevidí AE je demotivující. Holt aktivitářská řehole pokračuje dále, pořád něco ošulit, aby to fachčilo.
Ještě chlapci dotaz, vím, že to je makačka, ale jel jsem si tak pěkně s kopce a najednou tunel, kabina však stále světlá, je to chyba u mě, nebo se na tom maká. Jinak moc děkuju, na něčem se maká i u mě. ;-)

A to možná netušíte, že je tam už nějakou dobu i funkce připojení baterek. Zatím funguje jako animace v kabině plus zvuk (trigger). To je ale vše. Škoda, mohla to být vazba na pomocný kompresor pro sběrače, ovládání HV a osvětlení. A zase by jsme "byli o krok před nimi".

Pikku,
díky za nádherný model. Jen jej nemůžu rozhýbat. Sběrače nahoře, napětí na voltmetru, brzdové válce prázdné, směr zařazen a po otočení kontroléru se ampérmetry ani nehnou. Pročetl jsem snad všechny přiložené dokumenty a nenašel jsem nějaké speciální požadavky na oživení.
Díky.
Skus aj stlačiť "O" čo je ochranný vypínač

Pikku,
Díky.
Já se omlouvám, ono se to nakonec do toho ReadMe nedostalo. Zodpovědný pracovník bude po zásluze potrestán, kam bychom přišli při takové polovičaté práci.
... najednou tunel, kabina však stále světlá ...
To by nemělo být. Když se setmí v noci, taky máš kabinu světlou?

@Pikku Ne, když jsem aktivitu začínal v noci tak jsem měl tmavou, po vjezdu ve dne do Krasíkovskýho tunelu kabina zůstala denní. Ještě to prověřím při testování aktivity.

Tak mě cab u 181 při vjezdu do tunelu také nezhasne. A navíc stále cvaká rychloměr ještě před oživením. Vím že jsem psal že fungují, ale zhasínání cab mě vůbec nenapadlo. Zkoušel jsem ji večer a ve dne a super. Jen to stmívání ne a ne. A všiml jsem si ještě jedné maličkosti. Stěrače z cab jsou v jiné poloze než z venku.

A všiml jsem si ještě jedné maličkosti. Stěrače z cab jsou v jiné poloze než z venku.
Jak jsi to dokázal? Vy jste na ta pozorování dva? :)
K 3D kabině 181: Pánové je vidět, že s kabinami 3B moc nejezdíte. Ono není divu. V Open Rails jsou dostupné akorát Pikkovy kabiny (M11.0, T458.0, T478.0, T478.1 a 181), ze zahraničních potom jedna maďarská a italská pára a dvě ruské motorové lokomotivy.
Řada z vás nejela ani ten domácí a nejlépe dostupný výběr. Jinak by jste si všimli, že ani jedna 3D kabina (vč. těch 4 zahraničních) v tunelu nezhasne. reagují na průjezd stínem, to ano, ale v tunelu nepřepnou na noční pohled, ačkoliv jím disponují.
Chybu nehledejte u autora 3D kabiny, ten to má vše OK. Chyba je u trati používané pod OR a v definici tunelu. Není to nic nového, už se to tu zmiňovalo.
Více zde.

Ale já to nemyslel nějak zle nebo jízlivě. Prostě mě přišlo, že spousta z vás poukazuje na věc, která už se tu probírala a není v moci autora 3D kabiny na tom něco změnit. I kdyby stojky dělal.

Stín je definovanej a kabiny ho "vidí". Avšak tunely jsou jakoby průjezdný objekt, tudíž je obtížné "nastínovat" onu dlouhou díru. 2D kabiny si myslím fungují na principu "hele, potemění, asi se přepnu do nočního režimu". Doufám, že to chápu dobře. :D

O tom chování 3D cab jsem také nevěděl. Budu si pamatovat. Co se týká stěračů tak nejsme dva :) . Pohled 1 ukazuje jinou polohu než je u 2. A jde něco udělat s tím cvakáním rychloměru. Díky

Teď si sem jen něco odložím, čistě jen abych vás donutil popřemýšlet o tom, jak jsem to dokázal. Screeny jsou navzájem na sebe navazující z jedné jízdy. :D
RunActivity 2021-02-13 21-19-41.jpg

RunActivity 2021-02-13 21-20-41.jpg

Back
Nahoře