Open Rails padá

Podle mých zkušeností tyto zahraniční tratě padají kvůli neúplné kmenové složce Sound. Každá země, ve které se provozuje MSTS, mívá tuto složku doplněnou o zvuky vytvořené vlastní komunitou. To jsou takové ty všeobecné zvuky, jako podvozky, klepání na spojkách, zvuky brždění atd, atd. Ale křišťálovou kouli nemám, abych viděl, co to dělá u Tebe. Ideální by bylo spustit tu trať v klasickém MSTS. Tam Ti vyskočí chybová hláška, co konkrétně chybí, a kde. Ovšem viděl jsem teď ten Tvůj screen na FB a jsou tam nějaké potíže s terénem.
Díky za radu,ale bohužiaľ MSTS neviem spustiť pretože mám WIN 10.A na Windowse 10 mi ťažko pôjde MSTS,skúšal som už aj nastaviť kompaktibilitu napr. na Windows XP (Service Pack 2).Ale mi to nešlo,čiže evidentne z MSTS nič nebude.

A ako to mám opraviť?,lebo to nie je už normálne,že furt mi tá trať padne pri Budapešti:).Mám kontaktovať autora trate?.Ja len jednu vec potrebujem aby mi niekto podľa logfilu povedal aké si mám nastaviť nastavenia,lebo mi to robí aj pri iných tratiach nie len pri Alfolde,čiže niečo mám zle nastavené v nastaveniach asi.Ďakujem za rady.
Ahoj. Můžeš ještě zkusit v nastavení OR vypnout "Dynamické stíny". Je to v kolonce "Obraz". Stávalo se mi, že hra padala, a po vypnutí tohohle jsem se už z žádným pádem nesetkal.

Pánové prvné to chce:
- Zjistit, zda vůbec můj PC tuhle hru "rozdejchá" a u tratí BP a 321 to platí dvojnásob, neznamená, že když rozjedu volnou jízdu, rozjedu i aktivity.
- Udělat si správné umístění tratí, trainsetu. V mém případě, tím, že používám k tvorbě aktivit MSTS je situace jasná, ale i tak doporučuji stejné umístění. Takže:
1) nedávat vozy, ani OR na systémový disk
2) příklad: D\Program Files (x86)\Microsoft Games, pod touto složkou si udělám novou složku (pokud nemám MSTS) Train Simulator a do něj umístím dle struktury MSTS tratě a trainset.
- OpenRails nainstaluji do složky Program Files a pak navolím cestu k tratím a trainsetu
- používám li Monogame, nainstaluji Riva Tuner a zadám v něm omezené na 30 FPS.

Dále pak taky záleží, nemít bordel v trainsetu a potutelně postahované vozy z úložišť, to samé tratě, jinak vám nepomůže ani svěcená.

Pak musí OR šlapat a pokud ne, děláte něo špatně a nikdo vám asi nepomůže.

Dane,všechno čo jsi napsal mám urobeno.Ale furt mi to mne to vyhadzuje,mám výkonný počítač a furt mi to seká,ja nechápem,jeden adept mi tu psal,že mám vypnout Dynamické stíny v záložce "Obraz".

furt mi to seká,
nainstaluji Riva Tuner a zadám v něm omezené na 30 FPS.
Pak se ti to sekat nemůže, pokud to tam nemáš blbě zadané. A jestli ti OR vyhazuje chyby, nemusí to být samotným OR. Jaký máš trainset? BP? Nehc jen trainset BP, nech jen trať BP a spusť OR. Pak dodávěj do trainsetu další vozidla. Ale s uvážením, co a kde stahuješ.

Jinak mimochodem, zmínětá trať Alfold je sice pěkná, ale totální průser, co se týká právě nepovolených znaků v názvech, už MSTS byl v háji, když byla aktivita zabalená v APK, nerozbalil ji. Právě kvůli názvům s čárkami a háčky, nebo co zam je. Další průser je databáze tratě, kde na určitých výhybkách MSTS okamžitě při zadání trasy spadnul. I Activity editor. Takže bych vřele doporučil nejprve testovat zda OR pojede na prověřených tratích:
Trať BP, 321, 310, Dvoukolejka, či Ztracený Old, poslední 3 tratě by měly jet bez potíží na slabších PC, na 321 a BP už to chce fakt dobrý počítač.

Zdravím,
píšem ohľadom erroru na Alfolde 7.2..Tak ja jednu vec stále nechápem,prečo mi tá hra nespadne na začiatku ak je nejaká chyba,a prečo to musí práve spadnúť pri Budapešti,

Dakujem za rady

@Dan J. Tohle je marný, tento user nic nepochopí a sám si neudělá, nevyřeší a jen se pořád všemu diví, k tomu vůbec nečte co mu radí či píší ostatní. Už by to chtělo do školy a zařezávat, pak si na žádný Alfold ani nevzpomene. ;)

A te právě rozdil mezi OR a MsTs. MsTs te nepustí hned, ale OR tě nechá jet a pak teprve spadne. Paráda když mas 6 hodinovou aktivitu a v 5 hodině ti to spadne a zjišťuješ proč. Skoro vzdy je problém v trase. Když je problem s masinou, tak ji nezobrazí, ale jedeš dál.
Tedy ti Dan psal jasně, že některé useky jsou špatně postaveny.

Stavění tratí není žádná legrace. Mohu mít velký talent na tvorbu krajinky a zástavby, ale to nestačí, protože udělat chybu v databázi je hned a v MSTS už neodstranitelné. A pokud použiji zakázané znaky, tak to už je opravdu pat. Naštěstí TSRE5 umí většinu opravit. Ale to musí autor tratě.
Trasy vlaků se dají opravit i uživatelsky. Nebo si natrasovat vlastní.
Všiml jsem si, že když spustím Openrails a vybírám, odkud chci jet, tak tam se zobrazí nahoře, které trasy jsou poškozené. Tak bych tyto nejprve odebral.

Zdravím,
pomôže mi ak obnovím základné nastavenia v Open Rails?

C://Users/AppData/Local/Open Rails

Dakujem za rady

A ináč neviete mi prosím pomôcť s týmto?:

Kód:
t System.Diagnostics.CounterDefinitionSample.GetInstanceValue(String instanceName)
   at System.Diagnostics.PerformanceCounter.NextSample()
   at System.Diagnostics.PerformanceCounter.NextValue()
   at Orts.Viewer3D.Popups.HUDWindow.TextPageDebugInfo(TableData table) in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Popups\HUDWindow.cs:line 999
   at Orts.Viewer3D.Popups.HUDWindow.PrepareFrame(ElapsedTime elapsedTime, Boolean updateFull) in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Popups\HUDWindow.cs:line 262
   at Orts.Viewer3D.Popups.Window.PrepareFrame(RenderFrame frame, ElapsedTime elapsedTime, Boolean updateFull) in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Popups\Window.cs:line 227
   at Orts.Viewer3D.Popups.HUDWindow.PrepareFrame(RenderFrame frame, ElapsedTime elapsedTime, Boolean updateFull) in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Popups\HUDWindow.cs:line 199
   at Orts.Viewer3D.Popups.WindowManager.PrepareFrame(RenderFrame frame, ElapsedTime elapsedTime) in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Popups\WindowManager.cs:line 209
   at Orts.Viewer3D.Viewer.Update(RenderFrame frame, Single elapsedRealTime) in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Viewer.cs:line 798
   at Orts.Viewer3D.Processes.GameStateViewer3D.Update(RenderFrame frame, Double totalRealSeconds) in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\GameStateViewer3D.cs:line 121
   at Orts.Viewer3D.Processes.UpdaterProcess.Update() in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\UpdaterProcess.cs:line 128
   at Orts.Viewer3D.Processes.UpdaterProcess.DoUpdate() in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\UpdaterProcess.cs:line 108
   at Orts.Viewer3D.Processes.UpdaterProcess.UpdaterThread() in E:\Documents\Coding\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\UpdaterProcess.cs:line 74
   at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
   at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()

Díky

Zdravím, nechcem zakladať nové vlákno, tak sa spýtam tu. Mám taký problém, že pri spustení aktivity v OR mi ORko vyhodí chybovú hlášku, a padne. ( Aktivitu som skúšal aj na verzí, 1.3.1 na ktorú bola robená, ale stále mi to vyhadzovalo tento error )Verím, že mi tu niekto bude vedieť pomôcť.

Padá ti to, protože používáš zvuky s novými triggery, které podporuje jen verze OR CZ/SK.

Back
Nahoře