Práce s programem ConBuilder

851Nemizím

Cestující
Prosím potřeboval bych pomoc s programem ConBuilder.
Když mám ve složce Trains lokomotivy, které se neobjevují v menu MSTS.
Co mám proto v programu nastavit aby v menu byla?

Vytvořit consist (soupravu) a tu pojmenovat a uložit, pak se ti bude objevovat ve hře v Menu.

Zdravím. Pokud chci pomocí Conbuilderu otestovat aktivitu na chybějící, či vadná vozidla, co znamená, pokud mi po výběru tratě a aktivity vyskočí hláška: "The folder "SERVICES" does not exists or cannot be read from!"? Složku SERVICES jsem zkontroloval a je tam vše co by tam mělo být.

Ale nejde mi do hlavy proč to hlásí jenom u jedné aktivity (Martin111- služba na 471) například Šohaj od poisona projde hladce.

Dobrý den.
Mám problém s ConBuilderem. Měl jsem ho nainstalovaný a zlobil. Odinstaloval jsem ho a podle Miranova návodu v sekci Návody pre začiatočnikov a výsledek byl stejný: nabízí mi jen EM 475.048 a lokomotivu, kterou jsem řídil naposledy. Ale v trainsetu mám cca 400 vozů a lokomotiv. Co mám dělat?
Předem děkuji za odpověď.

nezobrazují se mi v conbilderu vagony ktery mam stazeny z pikku nevím kde vzít soubor já mám vše ve složce byl bych moc rád za odpověď

- Přečíst si návod, co kam patří (složka modelu, wag nebo eng soubory v něm), pak někde zde určitě bude návod jak instalovat vozidla dle struktury, Train Simulator\Trains\Trainset...
- Nebo pokud už ani to nepochopím, použil bych klávesu "Delete".

A doporučil bych, když už tady žádám o rady napsat aspoň: "Ahoj, prosím o radu a v poslední řadě to jet to nejměnší, naučit se, jak se správně píše věta...

Přečíst si návod
Tak tohle zrovna s tím nesouvisí. Protože myslím, že i Pikku už MSTS nemá jede jenom v Openrails. Ale Conbuilder funguje na principu MSTS. Já měl podobný problém a vyřešil jsem to po svém. Originál eng jsem šoupnul do složky Openrails v adresáři vozidla a pak ten v kořenovém adresáři upravil podle pravidel MSTS. A funguje to. Jako vzor použít nějaké vozidlo, které se zobrazuje jenom přepsat název vozidla a všechny řádky přepsat na tohle vozidlo. Většinou je to tam 4x. Netuším, jestli je nutný i sd soubor, ale já jej tam dával. Na nastavení a parametrech nezáleží, Openrails si prioritně načte jen hodnoty ze složky Openrails.

Zbyňku, všechny Pikkovy vozy pro OR ConBuilder zobrazuje bez problémů. Jiná věc je spřažený SV, ten ne, poněvač čte jen ACE textury. A prosím tě, dokola tady podsouváš chybu. Tohle řešení podsložky a "dvojengu" je chyba. Hodně věcí to pojede, tak 80% plus mínus, ale zž jsem ti tu několikrát psal, že pokud tohle uděláš zřeba u parní lokomotivy, některé věci ti nepůjdou. Problémy jsou poze s tím Rozincludovaným Vectronem a všemi vozy, které jsou takto rozporcoované. Přitom to vůbec není potřeba to takhle trhat do inc., tohle právě dělá bordel a stěžuje to práci, že s CB, to by ani tak nevadilo, ale pruser je práce s tím v activity editoru. Takže pokud nebude editor použitelný pro OR je to problém, až bude normální editor aktivit pro OR velice rád celý MSTS smažu.

Já to nemám z jeho webu, ale z jeho tvrzení, že už používá jenom Openrails. Nebo jsem to popletl a Pikku paří i v MSTS ? Ale myslím, že to říkal i na slezinách.

V OpenRails jedu i já více jak dva roky. Ale bez programů pro MSTS nic nevytvoříš, můžeš jen jedit. Pokud budeš jen pařmen, nepotřebuješ MSTS vůbec.

Tohle řešení podsložky a "dvojengu" je chyba
A proč mi tedy vše funguje bez problémů?
Tak to bylo dáno v roce někdy 2016, jak mi to poradil Alcapone. Takto mne funguje obojí. A ta samá lokomotiva a má jinou verzi kabiny pro MSTS a jinou pro Openrails. Tehdy byla kompatibilita s MSTS nutná. S Openrails se dalo jezdit jen jako na ukázku ve volné jízdě. Já už to předělávat nebudu. Tehdy jsem s úpravami trainsetu pro Openrails měl asi týden práce čistého času. Díky, tohle už nemusím. A to co jsem si postahoval a pak chtěl udělat nějakou soupravu, tak conbuilder se mohl zbláznit, jak mne vykřičníkoval. Tak jsem to předělal, jak jsem radil výše, eng do složky Openrails a je spokojený jak Conbuilder, tak i já. A pokud něco funguje, tak se do toho nemá vrtat. Páry nevím. Ale ty co mám v TBP, tak ty jsou také pro OR ve složce Openrails, ale ještě nebyl čas je vyzkoušet. Ale i kdyby. Kdo s nimi jezdí? To byly začátky MSTS. Pikku má u sebe mnohem vyšší level. Když už někdo chce páru. A určitě to má vymakané pro Openrails.

A proč mi tedy vše funguje bez problémů?
Tak to bylo dáno v roce někdy 2016, jak mi to poradil Alcapone. Takto mne funguje obojí.
Přesně jak píšeš, tohle byly prvopočáty OR a jak vůbec rozchodit vozy, Teď ti to u některých vozidel bude fungovat, le třeba ti nepůjde polovina efektů, tohle by ti musel přesně vysvětlit Josef. Přesně to jsme totiž řešili na poslední slezině v Praze.

třeba ti nepůjde polovina efektů,
Všiml jsem si, že stále celé roky s každou novou verzí řešíš, jestli jde kouř správným směrem..... :)
Ano, je chválihodné, že stále je nás aktivních hodně, aby se mělo obecenstvo na co těšit. Díky tomu tento původně stařičký simulátor ještě existuje.

Ale dám porovnání. Do BP jsem dal nové výhybky pro rychlost 60 a 100. Ale osadit je jenom v přepracovaném úseku Brno - Břeclav, není to málo Antone Pavloviči? Tak jsem je vyměnil všude. Pak jsem objevil husté lesy. Také by to bylo málo je aktivovat jen v oblasti aktuální aktualizace. Ve velikonoční aktualizaci už je budete mít všude.
A stejné to je i u 3D kabin či jiných vychytávek a efektů. Když to jde, měly by se vyrobit či upravit všechny. Jenomže asi problém, jedná se o mnoho modelářů a mnozí už dávno šli do MSTS důchodu.

Jinak DDS textury, na to jsem také narazil. Stáhnul jsem si od Pikka plecháče, vyrobím soupravu, spustím OR a lokomotiva celá šedá jen v základním nátěru. Hups. Něco je psáno o nastavení v OR. Ale já jen potřeboval něco vyzkoušet, tak jsem to dál neřešil.

Back
Nahoře