Aktivity pro OR poison

Tak jsem tam přilítnul v 9:46 a už tam bylo na stůj. :rolleyes: Způsobil jsem událost a projel stůj až k posunovači. Kocour poslušně vyčkával.
Stejně je tam nějaký moc krátký čas.

Tak jsem kousek popojel ze Třebové a musím uznat, že na tuto verzi OR to není stavěno, musely by tam být úplně jiný časy událostí. Jen mne překvapuje, že tě nepustí vjezd do Zábřeha, nemá tě tam co blokovat, ten kocour s vozy čeká na WP do 9:48.

@Icik Co je špatně na stylu jízdy, když se šestikolem jedu z Třebové do Třebovic a na 400A mi zasahuje přepěťovka, dokonce v nějakých 45 km/h po zásahu nahodím mašinu znova, kliknu jednou na kontrolér a slítne to znova?

Ano, ale takhle nedojedu do toho Zábřehu ani v 10. Od rozjezdu po Zádulku 6x zásah. :confused:
Asi to ponechám s tím, že to je funkční na stabilce a klasickým MG, kde jsem to testoval několikráte i s tím funkčním vjezdem do Zábřehu, kdybych to tvořil rovnou na tvé verzi, asi bych taky nestíhal a nebyla by ta úloha vydaná. Nakonec uvidíme ještě co se stane po znovuvydání šestikol u Pikka, zda nedojde zase na nějakou nepříjemnost.

Tak i tak jak tvořit. Když každému se to bude chovat jinak, dostáváme se opět do situace MsTs, kdy se musel dělat velký kompromis ve vytváření aktivit. K čemu reálné chování všeho, když ten přepočet náhodných poruch, skluzů ti rozdrbe aktivitu.

Co se týče podpěťovky, sem tam se to v provozu stane, asi bych ten zásah nenasimuloval tak často.
Ještě zkouším Ecéčko s 9 vozama a Vectronem rozjet na 160 a skoro se na tu 160 nemůžu dostat. Jestli tam působí větší tření, nebo nastavení wag. Asi by to chtělo do budoucna pár vzorových engů a wag, z kterých by se daly vycucnout správné hodnoty.

Igor Hnízdo připravuje packy s vozy a lokomotivy. Tam bude vše k vidění/opsání. Snad se podaří Josefa přesvědčit, že to má význam a začne ladit.
S tou podpěťovkou je to zvláštní. Já mám třeba zásah až po 2h jízdy. Ale asi vydám opravu a snížím pravděpodobnost na minimum.

Snad se podaří Josefa přesvědčit, že to má význam a začne ladit.
Tak nevisí to na mě, nepovažuji se za žádnou autoritu nebo lídra v nastavování vozidel pro OR.
Josef si důkladným studiem nových parametrů a způsobu jejich užití začíná uvědomovat jednu věc? Vozidla takto nastavená nebudou zpětně kompatibilní se standardními verzemi OR a ORMG a obráceně. Tedy ne že by nešla rozjet, ale chování zejména v oblasti brzd bude značně odlišné. Protože národní (Icíkův) ORMG používá zcela odlišný způsob zpracování brzd. Neříkám špatný, ale odlišnou metodou aplikovaný. Tím pádem se vozidla nastavená pro standard OR nebudou chovat korektně v národním ORMG a obráceně.
Jiný je i algoritmus pro stanovení jízdních odporů. Opět zdůrazňuji - jiný.
Ošetření nadproudů a skluzu na závadu není. Standard to nechá "plavat" a přeskočí (podobně jako ARR nebo jiné nové funkce) bez ztráty kytičky. A v národním ORMG to bude využito, jak je myšleno. Tam se zase musí počítat, že "neupravená" nastavení to budou postrádat.

Drbu si akorát hlavu, jak to celé uchopit. V tuto chvíli mám pro OR nově nastaveno 537 vozidel v 3117 různých variant .eng a .wag. Z toho všeho je jich 218 vystaveno na VŽD. Tak proto jsem z toho poněkud nesvůj.

Jako východisko vidím vytvořit si nějakou referenční soupravu se standardním a novým nastavením. A obě vyzkoušet jak v národní, tak standardní verzi ORMG a porovnat na chování. Teprve potom bude možné si udělat nějakou představu o kompatibilitě.

Tak jsem stáhl opravenou verzi, sedl opět v Třebové do šestikola a jal se vyrazit, 5km/h podpěťovka a bác, zkrokuju dolu nahodím mašinu, smeták vzhůru, výkon povolen, navolím čtvrtý stupeň, podpěťovka a bác. V tý Třebový snad nemaji dost proudu nebo já nevím, každopádně tohle není moc ke hraní aktivit.

Tohle je už divný. Můžeš natočit video? Je tam 1:100 že to bouchne a to za pořádný kus času...

Možná příliš slabý HW, nemáš ani 30fps. Nestíhá nějaký algoritmus.
Zkus tento patch. Jen to nechej přepsat.

Teď jsem dojel Pn69151. Žádné chyby, AI se chová tak jak bylo plánované. Časy nádherně stíhám. 181 jede krásně max povolenou rychlostí.

Zdravím, poprosil bych někoho kdo zvládá tvorbu tras v Track Vieweru, aby mi poradil co mám udělat, abych mohl pokračovat v trasování cesty a neskončil na přehozené výhybce bez možnosti jet dál. Díky.

Přílohy

• tv.jpg
    tv.jpg
    63.9 KB · Zobrazeno: 0
Back
Nahoře