Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
V pohodě, i tak díky za veškerou snahu. :)
Vyskúšaj vypnúť v nastaveniach watchdog, to zvykne pomôcť. :)

Inak, s novou verziou som nad mieru spokojný. Parádna robota. :)

Pre ostatných:
Robím niečo zle, alebo gorila s ladením a kabínou z msts-rw neprenáša kód na mirel ? Nejde mi to ani v ORIC ani v ORMG verzii.

GK: GeForce GTX 960, procesor: AMD Athlon X 860K, 16GB ram
Napadá mě, že by to mohlo být tím starým procesorem, ale nikdy jsem neměl žádné problémy co se OR týče, nebo i jiných her a simulátorů.

Ano, problém bude v procesoru, který v základních taktech není schopný ani plně využít tu grafiku, sám mám s podobným procesorem zkušenosti.
OR se na něm provozovat teoreticky dá, s uzamčením na 30 fps, ale chce to alespoň 4,5 GHz na všech jádrech a také čistý Windows s minimem procesů na pozadí ideálně Win7, Desítky podobné procesory dost vytěžují.

Ja na tvojom screene vidim pekne to navestidlo. A co sa tyka samotného OR ked jazdím vidim ich pekne aj z diaľky. A to mam v sigcfg nastavene cez deň na 5 a Night na 7. Mam pocit že tieto hodnoty sú priamo z balíka od Icika.
Takže za mňa je toto v poriadku práveže.
Jasně, ono je to dost pocitová věc, proto jsem tu napsal svoje rozlišení, ve kterém jedu. Mně se ta barva zdá taková vyšislá, toť vše. Vím dobře, že ve skutečnosti, když třeba svítí slunko, je na vidět lautr prd. Ale v OR jsem zvědav, jak budu reagovat při jízdě s párou, kde nebudu mít k dispozici opakovač. :)

Jinak "Titanic efekt" s LowPoly opraven a už to nedělá. Super.

Jasně, ono je to dost pocitová věc, proto jsem tu napsal svoje rozlišení, ve kterém jedu. Mně se ta barva zdá taková vyšislá, toť vše. Vím dobře, že ve skutečnosti, když třeba svítí slunko, je na vidět lautr prd. Ale v OR jsem zvědav, jak budu reagovat při jízdě s párou, kde nebudu mít k dispozici opakovač. :)

Jinak "Titanic efekt" s LowPoly opraven a už to nedělá. Super.
Dane, koukám na to ve 4K a zobrazju se mi ten tvůj screen jako malé okénko. I přesto vidím jasně zelenou a žlutou. To je fakt pocitovka. Tohle se obecně vyřešit nedá.

Pritom v readme to je uvedené ale tak nevadí
Například já si podobných readme všímám, ale nějaké TCS scripty, vím, že to existuje, ale jsou pro mě cizí řeč jiného kmene, proto se podobným modelům vyhýbám.
Tady určitá skupina jdete nějakým vývojem a novým směrem, ale chybí nějaké ty uživatelské základy. Já se věnuji tvorbě tratí a pak jsem bez šance stíhat sledovat tento vývoj. Navíc zatím je nutné být zpětně MSTS kompatibilní, tak člověk si nemůže rozdrbat prostředí nějakými experimenty. O víkendu jsem měl už dvakrát stav své trati, že fungovala jenom v Openrails a MSTS hra včetně editorů mimo provoz. Selhání databáze a zamrznutí MSTS AE. To by byla konečná se stavěním tratí i s pokročilejší tvorbou aktivit.
Ale vy co modelujete a děláte vývoj OR, MG, vy MSTS už dávno nemáte a zpětná kompatibilita vás ani nezajímá.
Chtělo by to pro pořádek nějaké zamčené vlákno s manuály, kompatibilitou a odkazy na aktuální novinky. A také nějaké klíče, tabulky, jak přizpůsobit starší kabiny, atd. Icik tady psal nějaký příklad zápisu, to už zapadlo v propadlišti dějin, ale každá kabina má jiné poziční hodnoty, Proto je nutný klíč, podle kterého vše přenastavit i v jiných kabinách.

Ikarus280.08: Kód na mirel v funguje iba s TCS skriptami. Potom Cez "Ctrl" + "." nastaviť režim VZ.
Vďaka, moja chyba, TCS som tu síce mal, ale iné, než som mal mať. Každopádne už som zistil, o ktoré ide. Chybička sa stane, vďaka.. :)

@Dodo Readme som pozorne prečítal, takže mi nemaj za zlé, že sa neorientujem v úplne všetkých pojmoch, ktoré napíšeš. TCS scripty používali aj iné lokomotívy pred našími, a mne nejako ušlo, že TCS scripty VZ boli vydané (v readme to nepíšeš). Preto som to bral za bezpredmetné. Do budúcna by možno nebolo zlé povedať, ktoré TCS scripty to používa. V readme to nie je. Pravdaže, už keď viem, že existuje čo som napísal vyššie, už si pomôžem...

v readme to nepíšeš
k mojej kabíne ZSSK 350, ktorá je u mňa na webe je v readme priamo riadok "Bez TCS Scriptov kabína nefunkčná. Na modely-msts.cz stiahnete kabínu, ktorá TCS nepoužíva." takže kde to nepíšem? :)
Do budúcna by možno nebolo zlé povedať, ktoré TCS scripty to používa
veď si myslím že TCS je dosť dobre označená ako MIREL_120 - MIREL_160. tak je jasné že pre ZSSK 350 si dám MIREL_160 ak viem že mám v cvf mirel na 160 :) Zas až tak zložité to nie je si myslím :)
pozn.: TCS boli zverejnené už dávnejšie a však ja to píšem snáď všade či k videám či k screenom či ku kabínam keď ich zverejním že používajú TCS scripty a bez nich nebudú funkčné :) Ovšem! treba mať kabíny z môjho webu pretože ostatné nie sú pre TCS ladené.

@Zbyněk Šemora ono s tým návodom máš pravdu. To by bolo treba. A však buď budem robiť kabíny alebo budem robiť návody :) nedá sa robiť oboje si myslím. To by som potom nič neurobil. Ale samozrejme niečo málo zbúcham minimálne k tomu TCS. Keďže sa však pripravuje nové TCS, vylepšené tak v tomto starom nevidím zmysel robiť momentálne návod. Ale tak je to vec či to chce niekto prerábať alebo nie :)
Čo sa týka MSTS je pravda že ja ho nepoužívam. Teda používam iba MSTS AE na aktivity, Consisty si tvorím v TSRE ako som spomínal a nikdy som problém nemal a že mám všetky x6x, x5x a Vectrony cez include. Samozrejme pri vozňoch to include robí problém preto do vozňov ich nedávam ani ja. Ale som zástancom toho aby sa zachovala kompatibilita pre MSTS AE.

Ono editor msts stále používám při dělání aktivit, takže určitá kompatibilita je potřebná. Bohužel editor OR pro tvorbu aktivit vhodný není. Alespoň pro mě. Ale už jsem se s tím naučil pracovat a soupravy si zpětně upravuji v TSRE podle potřeby. Dodovo kabiny s TCS je obrovský krok vpřed k realitě, takže se mi ani nechce vracet k starším věcem.

Ano, problém bude v procesoru, který v základních taktech není schopný ani plně využít tu grafiku, sám mám s podobným procesorem zkušenosti.
OR se na něm provozovat teoreticky dá, s uzamčením na 30 fps, ale chce to alespoň 4,5 GHz na všech jádrech a také čistý Windows s minimem procesů na pozadí ideálně Win7, Desítky podobné procesory dost vytěžují.
Jasně no, škoda.
Vyskúšaj vypnúť v nastaveniach watchdog, to zvykne pomôcť. :)

Inak, s novou verziou som nad mieru spokojný. Parádna robota. :)

Pre ostatných:
Robím niečo zle, alebo gorila s ladením a kabínou z msts-rw neprenáša kód na mirel ? Nejde mi to ani v ORIC ani v ORMG verzii.
Ale ten watchdog mi pomohl, tak už se v tom hrabat nebudu, díky za radu! :)

Máte někdo problémy nahodit diesel nebo elektrické lokomotivy? Setkávám se s informacemi, že nejdou nahodit lokomotivy, které nejsou nalazené pro tuto verzi CZ/SK OpenRails. Přitom tato verze podporuje normálně i staré lazení vozidel nebo to co má například @Josef Vogeltanz na svém webu. Jízdní odpory už fungují perfektně a vzduchové brzdiče jsou také kompatibilní. Jediné co se musí u elektrik udělat je, že se musí zapsat pár řádků pro HV (CircuitBreaker). To jsou ale funkce známé už dlouho z dob klasického OR.

Tak se ptám kde je ten problém?

Pár nutných řádků v sekci Engine: (pro zjednodušení na začátek se nemusí ani rozlišovat, jestli jde o 1-systémovou nebo vícesystémovou lokomotivu)

comment (** Hlavni vypinac **)
ORTSCircuitBreaker ( Manual )
ORTSCircuitBreakerClosingDelay ( 0.2s )
ORTSPowerOnDelay ( 0.2s )
ORTSAuxPowerOnDelay ( 10s )
Ten zápis HV mam, zberac dvihne ale do výkonu nejde.... Jedna sa mi o 460 a 12.8xx

A však buď budem robiť kabíny alebo budem robiť návody
Přesně tak. Jeden člověk nemůže dělat všechno. Ale někdo nezávislý, kdo je jen na pozadí této scény, ale ví co kde a jak, tedy má přehled, proč se nepodělit.
Já bych také měl hlavně stavět tratě, ale pokud mám nějaký zlatý podnos, tak zvládám i přeladit dle šablon vozidla do OR. :)

Například já si podobných readme všímám, ale nějaké TCS scripty, vím, že to existuje, ale jsou pro mě cizí řeč jiného kmene, proto se podobným modelům vyhýbám.
Tady určitá skupina jdete nějakým vývojem a novým směrem, ale chybí nějaké ty uživatelské základy. Já se věnuji tvorbě tratí a pak jsem bez šance stíhat sledovat tento vývoj. Navíc zatím je nutné být zpětně MSTS kompatibilní, tak člověk si nemůže rozdrbat prostředí nějakými experimenty. O víkendu jsem měl už dvakrát stav své trati, že fungovala jenom v Openrails a MSTS hra včetně editorů mimo provoz. Selhání databáze a zamrznutí MSTS AE. To by byla konečná se stavěním tratí i s pokročilejší tvorbou aktivit.
Ale vy co modelujete a děláte vývoj OR, MG, vy MSTS už dávno nemáte a zpětná kompatibilita vás ani nezajímá.
Chtělo by to pro pořádek nějaké zamčené vlákno s manuály, kompatibilitou a odkazy na aktuální novinky. A také nějaké klíče, tabulky, jak přizpůsobit starší kabiny, atd. Icik tady psal nějaký příklad zápisu, to už zapadlo v propadlišti dějin, ale každá kabina má jiné poziční hodnoty, Proto je nutný klíč, podle kterého vše přenastavit i v jiných kabinách.
Budu stručný, ale o to více upřímný (následující není nijak zle myšleno):
Pokud by se kluci měli držet tvých rad, vývoj se nikam neposune a zůstaneme zamrzlí v MSTS pravěku.
Vždy to bude o kompromisech.
Zajímavostí taky je tvoje doznání, že novinky v ORTS jsou pro tebe řeč cizího kmene a že nestíháš sledovat vývoj. Vzhledem k rozsahu trati, kterou neustále vylepšuješ, rozšiřuješ, k počtům nalezených chyb, které ti ostatní reportují, to není žádné velké překvapení.
O to víc je s podivem, jak často se k novinkám ORTS vyjadřuješ.

O to víc je s podivem, jak často se k novinkám ORTS vyjadřuješ
Víš, já jsem kdysi jezdil. Nejsem jenom teoretik. Tak proto reaguji. Mě připadá, že fírové i bývalí fírové v penzi, kteří sem chodí raději mlčí, aby si zbytečně nedělali zle.
Ale ruku na srdce. Například ta omílaná 182 šestikolák. V MSTS fungovala správně, ale po tvém naladění, jak na to poukazovali jiní a já také zkoušel, abych u nákladního vlaku tam už ve 20 nasypal plný výkon, tohle je krok zpět pod úroveň MSTS. Vy ladičové musíte naslouchat lidem, kteří jezdí v reálu, pokud máte nastavený nějaký technický nesmysl. Na mě se vykašli, já už jsem dlouho od řemesla, ale v komunitě jsou stále aktivní fírové, tak těm naslouchej. Ladění vozidel je citlivá záležitost a nelze to sekat jako Baťa cvičky, protože výpočty přece musí být správné. Teorie je teorie, ale praxe často bývá jinde. Ty jsi se začal tady divit, že vozy na nejmenším sklonu se sami rozjedou. Například. Ale přitom je zajímavé, že mám od tebe ladění 731 a ta se mi v Letohradě po odbrzdění sama rozjede. Tedy abych jenom nekritizoval, já mám s touto lokomotivou consists s 30 uhláky do elektrárny ECHVA, jak to tam tahají. A když jsem se rozjel samotíží z Letohradu, kousek za jsem zastavil a zpět do kopce 5 promile jsem měl velký problém s takovou zátěží jet zpět. Jelo to krokem, ale jelo to. Tak jsem to samé zkusil v MSTS. Zastavil jsem ve stejném místě a zkusil se vrátit zpět do Letohradu. Bez šance. I když jsem se snažil jet zpět do Letohradu, váha vlaku lokomotivu přetlačila a jízda pokračovala proti výkonu lokomotivy opačným směrem.
Netuším, jak se tato lokomotiva chová v reálu, ale tvé ladění v OR je myslím reálnější. Nevěřím, že by ty vozy mašina v reálu nepřetlačila.
Tak vidíš, něco se podaří a něco se chová divně.

Tak se mi v nové verzi objevily dvě chyby:

Pokud chci jet s kteroukoliv z Pikkových 749, OpenRails se ani nespustí a v logu žádná chyba není:
crash.jpg

S 843 se mi děje to, že nejde zadat výkon. Prostě ve chvíli, kdy bych se měl začít rozjíždět, simulátor stále ukazuje výkon 0%. Kontroloval jsem, jestli nemám zabržděno a podobně, ale nic jsem nenašel. Ladění je z Josefových stránek. Zajímavé je, že pokud si přelezu do řídící 943, tak to normálně jede.
843.jpg

Ani jedna tato chyba se neprojevuje v klasickém OR ani v ORMG a jestli si dobře pamatuji, tak to normálně fungovalo i v dubnových verzích CZ/SK.

Pokud chci jet s kteroukoliv z Pikkových 749, OpenRails se ani nespustí a v logu žádná chyba není:
Není možné, mám poslední verzi OR CZ z webu a Pikkovy 749 jedou, teď testuji aktivitu před vydáním a jedu s něma Znojmo - Tábor, teď jsem v Olomouci a všechno funguje jak má.
Jednu chybku bych ale vypíchnul, ale není to chyba CZ OR, ale i verze monogame 93.1 od Italů, nevím, zdy to třeba neopravili, já už jedu jen CZ verzi, nechce se mi donekonečna přehazovat soubory v tratích. :) Tak k té chybě, když dám dva diesely jako traffic, tak druhá lokomotva je sice nakoplá, ale nekouří se z výfuku:
dvojičky.jpg

Ja mám stále problém s nadprúdovou a podnapäťovou ochranou, ale už to ide až na nervy... pri každej stanici keď brzdím dynamickou brzdou to vyhodí hlavný vypínač a musím nahodiť mašinu znovu ... a tak isto ďalší problém s lokomotívami 263,361 a jednotkami 460 nejdú do výkonu ako s už písalo vyššie zberač mám hore hlavný vypínač tam je v zápise zapísaný a aj tak nejdú. Poradíte čo robím zle ?

Back
Nahoře