CZSK verze 1.2

Dřív než začnete psát, že to nefunguje, tak srážky se přidávají pomocí Alt a ´ na české klávesnici nebo Alt = na anglické. ;)

Ale jde to nastavit dynamikou v ACT?
Mám tu podobnou stížnost od Dominika, ale bude to spíš něco Jirkovo.
Tohle bude spíš blb OR sám, jsou tam dva body změny směru a začínám zjišťovat, že není moc dobře, že OR nezabírá až po projetí reversu. Nicméně vždy je to daň za něco. To že zas zabere revers i když jej neprojede, je výhoda, když traffic dělá obrat třeba u perónu. No, uvidím v testech aktivity, tohle ještě budu muset projet, poněvač po nahrání mi ten posun klapnul.

Furt stejný problémy. Mačkej Enter
Poradil jsem se ještě s bývalým spolužákem cvičným, také už v důchodu. A opravdu se musí ta rychlost navolit ručně u mezikruží.
Cituji:
- ale je to tak, že na mezikruží chce nejzávažnější situaci, což je 40. Pokud chceš jet rychleji - to je i při odjezdu, kdy souprava stála, je nutné navolit rychlost vyšší, což lze (podle verze) až na 120 a uděláš to mačkáním tlačítka "+". Nebo se zavádí režim "manuál" (to je vlastně ta nesprávná obsluha), což se udělá tlačítkem ENTER a pak máš hlídanou nejvyšší rychlost, tedy ne 60,80, 100 podle návěstního znaku.
....................................
Tak jsem to tak při další zácvikové jízdě udělal, na mezikruží jsem se umáčkl na 140 (ale to mělo jít nejvýše na 120, ne?) Ale dobrý, konečně jsem projel Šakvice stovkou. Pak jsem zkusil zastavit ve Vranovicích, jestli to dobře brzdí. Ano i v defaultním režimu P je to hodně účinné. Navolil jsem si výhybky vlevo, abych do Hrušovan jel opět stovkou do odbočky, ale tentokrát z rychlosti 140.
A zase problém. I když jsem při zpomalování měl nižší rychlost než svítila na Mirelu, mačkal jsem u mezikruží plus a stejně mi zasáhla NZ2. Vyentroval jsem a přepnul se na MAN. Zastavil jsem někde v křížení na té stovkové vexli.
Rozjel jsem to do stanice, ale nevěděl jsem jak zpět do PRE. Zastavím u peronu, zabrzdím přídavnou a zkusil jsem navolit Mirel do PRE. Ale najednou se mi z ničeho nic vypustil vzduch z potrubí a už nic nereagovalo a hra spadla do woken.
Zřejmě vše funguje normálně dokud nezasáhne nějaká ochrana. Pak je asi možné, že nesprávným postupem vybavení ochran je možné zařízení rozbít. A tak se mi asi děje.
Určité úkony lze dělat za jízdy a určité úkony je možné vykonávat při stojícím vozidlem se zabrzděnou přídavnou brzdou nebo režim parkování ARR. A co dál? Co se nesmí, abych lokomotivu opět nepoškodil ? Nebo to udělat blbuvzdorné.

Funguje to stejně, jen můžeš dát to číslo intenzity až do 1. Kdyžtak to Dane zkus a dej vědět přes SZ.
Určitě, ale teď mám prioritu udělat pohyblivý traffic spolupracující s hráčem a pak se vrhnu na počasí. Tak a dostávám se k jádru pudla. Dneska jsem po manipulaci s vozy poctivě pospojoval hadice, pootevíral kohouty, odbrzdil jsem ruční brzdy, které jsem si zatáhl při šibování a paráda, všechno funguje. Takže radosr a vydal jsem se směr Milotice. Pak jsem musel vypnout OR, takže save a load a ejhle, diagnostika pod F5 ukazuje vše v pořádku, ale polovina soupravy při přitažení přímočaré brzdy nereaguje a pomůže jen kl "Shift+podtržítko" v ten moment se celá souprava "vzpamatuje" a reaguje jako před uložením úkolu. Další věc, pohled ze stupaček pro posunovače hází OR jen na lokomotivě, nikoliv z posledního vozu soupravy. Samozřejmě pči sunutí, ale jedu s párou, tudiž stanoviště neměním.

Tak a teď přijde další test, kdy v Kunově má najet druhá pára na mou soupravu a pomáhat mi do kopce směr Milotice. Tak uvidímě.

Jinak celá souprava manipuláku je vlastně traffic, na který hráč přestupuje po abslovování obratů na osobáku Milotice - Vrbno - Milotice - Vrbno. Se soupravou traffic aktivitu zakončí.

Ano, krásně vše odpadne. I po bouchnutí NZ2. Už to i vypadá, že to odbrzdí ještě před zastavením, ale chybí jen desetiny baru. Ale pak hned jedu.

Pak jsem musel vypnout OR, takže save a load a ejhle, diagnostika pod F5 ukazuje vše v pořádku, ale polovina soupravy při přitažení přímočaré brzdy nereaguje a pomůže jen kl "Shift+podtržítko" v ten moment se celá souprava "vzpamatuje" a reaguje jako před uložením úkolu.
Dane, co si tam blbnul s kohouty? Určitě si měl nějaký uzavřený. Funguje to krásně i po save/load.

Další věc, pohled ze stupaček pro posunovače hází OR jen na lokomotivě, nikoliv z posledního vozu soupravy. Samozřejmě pči sunutí, ale jedu s párou, tudiž stanoviště neměním.
To je chyba původního OR. Pak to opravím.

Když jedu tunelem a zapnu osvětlení přístrojů "L", tak po výjezdu z tunelu mám stále noční kabinu, dokud "L" znovu nevybavím.

Tohle je všeobecný problém s CabLight. OR (všechny verze) to nemá rád, jen night. Tedy u starých kabin. Třeba u 742 když jsem zmáčkl L, tak se rozsvítíly budíky a kabina ztemněla. Ze složky CabLight jsem natvrdo nakopíroval textury do Night a nechal přepsat. Složku pak smazal. Sice se v tunelech budíky rozsvítí automaticky, ale je to menší zlo, než to dělalo tyhle psí kusy.

Rozjel jsem to do stanice, ale nevěděl jsem jak zpět do PRE. Zastavím u peronu, zabrzdím přídavnou a zkusil jsem navolit Mirel do PRE. Ale najednou se mi z ničeho nic vypustil vzduch z potrubí a už nic nereagovalo a hra spadla do woken.
No moment, pokud jednou nastavíš PRE, tak tam zůstane. Samo se to nepřepne. Tohle nastavím jen jednou za celou jízdu. Znovu bych to musel udělat pouze po vypnutí baterky, ale to bys musel znovu udělat D1. Že ti padne NZ2 nemá na nastavení režimu vliv. A pokud Ti padne NZ2, tak to vždycky má důvod, jedeš rychlej, než co svítí na displayi Mirelu. Ničím jiným to být nemůže...

Back
Nahoře