CZSK verze 1.2

Ja kabiny robím vždy rovnako ako to bolo v MSTS. V zložke Night je nočná verzia s vypnutými budikmi a v Cablight je verzia kde sú zapnuté budíky.
Jediná výnimka je zssk 36x kde je akoby osvetlenie stanovišta v Cablight a Night je so zapnutými budikmi. To že sa za dňa dá zapnúť Night verzia bolo pridané dávnejšie Icikom práve kvôli šeru.

OR to ale teď ztmavuje úplně luxusně. U té 742 je problém, že se začne ztmavovat kabina a když jsem dal "L", tak byla úplně potmě. Takže jsem si to sám udělal tak, jak jsem psal. Kdyby na to někdo kouk. bylo by to fajn. Teď chystám na vydání 6 hod. kousek na trati 310, práve a 742.451.

V novém patchi 1.33 je provedena optimalizace výpočtů průtoku vzduchu a bude vám to brzdit už i na kompech, co nedají víc jak 10fps.
Nastavil jsem také vyšší hodnotu pro mraky pro standardní jasno volné jízdy.

Můžete někdo, kdo má jen 1024MB VRAM na grafické kartě, potvrdit funkčnost OR CZ/SK s tímto patchem? Někomu to nešlo spustit kvůli náročnějšímu počasí, ale zavedl jsem tam určitou optimalizaci, která pozná velikost paměti a podle toho ubere nebo přidá částice.

všechno smaž a stáhni si znovu
Díky. Bylo nutné to smazat, ne jen přepsat. A hned se mi to aktualizovalo.
V tom program files na D to mám proto, když cokoli instaluji, tak jen přepisuji přednastavené písmeno z C na D. A už celých 20 let a nikdy to ničemu nevadilo.
Koukám, že Dan píše na to samé téma. :)

Počkej, počkej, nehodil jsi to doufám zpět do toho polojasna? To by rozm...alo všechny hotové aktivity pro OR CZ. Start prostě musí být jasno bez mraků. Kdo che jezdit s mráčky, buď ať si zaharje aktivitu, nebo nechť zadá náhodnou změnu počasí. To podnebá ted bylo Iciku super, už do toho moc nehrabej, ať se zase nepos..e něco jiného.

Vrátím to zpět, pokud to tak vadí. V aktivitě, když nezadáš na začátku jasno, budou vidět mraky a hodnota výchozí je 35% (původní byla 5%). Kontroluj to pomocí diagnostiky počasí přes F5 a Shift 6 x F5.
Počkej, počkej, nehodil jsi to doufám zpět do toho polojasna? To by rozm...alo všechny hotové aktivity pro OR CZ. Start prostě musí být jasno bez mraků. Kdo che jezdit s mráčky, buď ať si zaharje aktivitu, nebo nechť zadá náhodnou změnu počasí. To podnebá ted bylo Iciku super, už do toho moc nehrabej, ať se zase nepos..e něco jiného.

Dej to zpátky, jak to bylo, právě, že by se to muselo vracet do jasna a všechny aktivity co jsou mají výchozí bod v 0, tedy jasno bez mraků a od toho se odpichuje zataženo atd... a bude se to chovat jinak. Znova opakuji, to co bylo v aktualizaci 1.3.30, je vychytané luxusně.

Ve volné jízdě si to přeci každý může udělat k obrazu svému:
1. Buď si dá nohodnou změnu.
2. Si přidá mraky, srážky, nebo mlhu klávesovými zkratkami.

Na peršanech nevím, ale na žabotlamách, tam když dáš B1 a B2, tak to reaguje okamžitě. V OR se dočkách jen "přepočítávám". Než by to přepočítalo, tak je už pozdě. Musím hned sáhnout po vlakové a to je škoda, protože EDB je mnohem účinnější než vzduch. Tedy na 451, 452.
Já myslel, že to "přepočítávám" je jen nedostatek či bug v Openrails.
bob57_cz říká:
Pokud to „přepočítávám” myslíš na 451/2, tak je to logické. OR neumí to, co uměl MSTS.
Ppoollllův vynález pro snadnější stavění hodnot mezi *.eng a *.cvf spočíval v neomezeném dopočtu hodnot i přes 100 %.
Měli jsme tak 125 % na šuntech u 350 a 200 % u těch 451/2. Je tam % -100 - 0 - +100 pro B - 0 - J namísto defaultních 0 - 50 - 100.

Měj se.

Robert

Zdravím,
Chcel by som sa spýtať robí aj vám problém EDB pri odbrzdení?,ja to odbrzďujem a zastane to pri 10 percentách,a neviem pokračovať v jazde,robí mi to aj pri modeloch ladené pre MSTS aj pre OR?,mám prestať používať EDB? a brzdiť vlakovou brzdou?,aj tá vlaková brzda mi brzdí miestami ako railjet,keď je v polohe "Trvale zabrzdit" to brzdí otrasne (pri modeli ladené pre OR),neviem prečo mi v tejto verzii namiesto "Trvale zabrzdit" nepíše "Brzdíci poloha",tak to bolo aj v predošlých verziách Icikovho OR,či sa mýlim?

Dakujem za rady

Zdravím,
Chcel by som sa spýtať robí aj vám problém EDB pri odbrzdení?,ja to odbrzďujem a zastane to pri 10 percentách,a neviem pokračovať v jazde,robí mi to aj pri modeloch ladené pre MSTS aj pre OR?,mám prestať používať EDB? a brzdiť vlakovou brzdou?,aj tá vlaková brzda mi brzdí miestami ako railjet,keď je v polohe "Trvale zabrzdit" to brzdí otrasne (pri modeli ladené pre OR),neviem prečo mi v tejto verzii namiesto "Trvale zabrzdit" nepíše "Brzdíci poloha",tak to bolo aj v predošlých verziách Icikovho OR,či sa mýlim?

Dakujem za rady
Evidentně máš špatně seskládané ovladače EDB a vlakové brzdy.
Nepíšeš ani jakou verzi OR CZ/SK máš. Nedáš ani screen z diagnostiky vzduchu. A už vůbec nepíšeš o jaké ladění, model atd. jde.
Jak ti máme poradit?

Ahoj.
Měl bych takový dotaz, jde nějak udělat, to, aby při zadání omezené rychlosti v editoru aktivit viděl OR snížení na 30 z obou stran, né jen v jednom směru jízdy?
PM.jpg

Dan

Ahoj.
Měl bych takový dotaz, jde nějak udělat, to, aby při zadání omezené rychlosti v editoru aktivit viděl OR snížení na 30 z obou stran, né jen v jednom směru jízdy?
Zobrazit přílohu 29816

Dan
Zdravím,
tabulka K (konec PJ) se umístí na oba konce pom. jízdy proti směru jízdy s tím, že na stejném sloupku bude z opačné strany tabulka Z (začátek PJ).
Viz předpis D1 :
čl. 1386. Tabuli K je na jednokolejných tratích nebo jednokolejných záhlavích dovoleno umístit i
vlevo, pokud je na vstřícném návěstidle s tabulí Z.

Však ano, proto to píšu, ani MSTS, ani OR to neumí, právě když dám omezení ma 30 příklad:
Směr do Bruntálu, tak to vidí MSTS, ale i OR jen do toho bruntálu, nikoliv opačně a právě na jednokolejce je blbost dávat tu pomalou v tom samém místě i z Bruntálu do tratě, aby to vlak "viděl". to jsou pak ty tabulky z obou stran. Proto jsem se ptal, zda by to nešlo nějak dodělat.

Zdravím chlapci,
dneska jsem si vytvořil jízdu ze Šumperka do Olomouce, abych vyzkoušel i tu vaši 162RJ. Jízdu jsem si užíval, vše jelo krásně, až do doby, než jsem musel OR vypnout a pak znova uloženou pozici nahrát. Po nahrání hry mi vyběhla protiskluzová ochrana, nešel nahodit hlavní vypínač a rychlost na rychloměru pomalu stoupala z 0km/h až na 160km/h, i když jsem na ARR měl nastavenou max. rychlost daného úseku, tedy 100 km/h.
Nešlo by prosím to udělat tak, aby po nahrání hry byla na lokomotivě přesně ta rychlost, při které jsem hru uložil? Tento bug měl v posledních chvílích i klasický OR MG. Díky moc za vyřešení. :)

EDIT:
A když jsem se chtěl s mašinkou znova rozjet, tak jsem prošel nějakým teleportem a ocitl se zarytý do země a po chvilce na kusé koleji v Šumperku, kde ani nemám nataženou trasu hráče :D

Přílohy

• Open Rails 2021-07-25 08-29-44.jpg
    Open Rails 2021-07-25 08-29-44.jpg
    691.1 KB · Zobrazeno: 22
  • Open Rails 2021-07-25 08-41-19.jpg
    Open Rails 2021-07-25 08-41-19.jpg
    1 MB · Zobrazeno: 22
Déšť před/po. Nevíte kde dělám chybu? Děkuji.

Přílohy

• Open Rails 2021-07-25 09-15-44.jpg
    Open Rails 2021-07-25 09-15-44.jpg
    687.3 KB · Zobrazeno: 35
  • Open Rails 2021-07-25 09-44-11.jpg
    Open Rails 2021-07-25 09-44-11.jpg
    307.4 KB · Zobrazeno: 35
Tady už kapky nejsou a nemám mlhu tak moc. Ale možná to s tou mlhou nějak souvisí.

Přílohy

• Open Rails 2021-07-25 09-24-36.jpg
    Open Rails 2021-07-25 09-24-36.jpg
    538.9 KB · Zobrazeno: 22
V novém patchi 1.33 je provedena optimalizace výpočtů průtoku vzduchu a bude vám to brzdit už i na kompech, co nedají víc jak 10fps.

Můžete někdo, kdo má jen 1024MB VRAM na grafické kartě, potvrdit funkčnost OR CZ/SK s tímto patchem? Někomu to nešlo spustit kvůli náročnějšímu počasí, ale zavedl jsem tam určitou optimalizaci, která pozná velikost paměti a podle toho ubere nebo přidá částice.
Vďaka pane za vyladenie bŕzd. Teraz mi to už perfektne brzdí aj pod 17 FPS.

Back
Nahoře