CZSK verze 1.2

- zda uvažují o tom, že by při použití SHIFT+S/CTRL+S, kterými se mění napájecí soustavy AC/DC, se také změnila animace příslušných voltmetrů v kabině
Toto ještě nefunguje a zřejmě to bude ještě celé přepracováno. Takže prosíme o trpělivost. :)

A mě by zajímalo, proč byla odstraněna položka aktualizace, má být na mě, zda chci aktualizovat, takhle mohu jet aktivitu znova 3 hodiny v.

Já vím a taky mi to štve, že ten systém ukládání je takto chatrný. Stačí přidat jednu proměnnou pro save systém a je to v pytli. Proto když testujete aktivitu, používejte ten soubor SkipAuto.ini. Nic jiného zatím není.

Asi 3* se aktualizoval OR a furt v pohodě, až ta poslední znefunkčnila save, tak třeba se podívat co v te poslední vadí. Mám dojem z půlnoci.

Áno, potvrdzujem od poslednej aktualizácie ten save padá.. čiže niečo musí vadiť.. jedine ten SkipAuto.ini súbor pomôže.. Inak super robota chlapci :)

Zdravím,
při jízdě s loko ZSSK 162008 (i s ostatními) se vyskytuje tato "porucha" :
Na zapnutém MIRELu svítí žluté mezikruží. Při rychlosti 40 km/h na násl. návěstidle je brzdná křivka v pohodě. Pokud je však příští rychlost vyšší, např. 60 km/h, a použije se tlačítko =, tak MIREL sice rychlost 60 ukáže, ale při modelování brzdné křivky klesne rychlost na MIRELu na 100, začne problikávat číslice 90 a následně se ustálí 100. Dříve to fungovalo normálně.

Zdravím,
Na zapnutém MIRELu svítí žluté mezikruží. Při rychlosti 40 km/h na násl. návěstidle je brzdná křivka v pohodě. Pokud je však příští rychlost vyšší, např. 60 km/h, a použije se tlačítko =, tak MIREL sice rychlost 60 ukáže, ale při modelování brzdné křivky klesne rychlost na MIRELu na 100, začne problikávat číslice 90 a následně se ustálí 100. Dříve to fungovalo normálně.
Jo, to je tím, že každý "normální" fíra (a i já i když strojvedoucí nejsem) hned mačká MAN, takže jsem si toho nevšiml :D
Mrknu na to.

Asi 3* se aktualizoval OR a furt v pohodě, až ta poslední znefunkčnila save, tak třeba se podívat co v te poslední vadí. Mám dojem z půlnoci.
S půlnocí to nemá nic společného. Chlapi tohle není chyba. To je dané systémem ukládání OR. Já jsem do něj vědomě vložil jednu proměnnou týkající se zapamatování stavu dveří a už ten systém není kompatibilní s vaší uloženou pozicí. Zřejmě hledá v té vaší uložené pozici mojí proměnnou, která ovšem ve vaší časové linii ještě neexistovala. :)
To je holt daň za nové featury.

Proto používejte SkipAuto.ini, když chcete testovat nebo jet aktivitu s ukládáním.

Zdravím,
Zdravím a doplňuji :
Tak brzdná křivka se chová při modelování stejně i při rychlosti 40 km/h, ale jen při jízdě. Pokud před návěstidlem zastavím, naběhne rychlost 40 a vše je v pohodě. Při vyšších rychlostech než 40 nepomůže ani zastavení před návěstidlem a na MIRELU zůstane 100.

V souvislosti s tím, co Jiří dělá s otevíráním dveří, jsem ve verzi 1.3.77 zprovoznil prvotní a testovací vydání "pasažérů". Do světa prostě přibydou lidi. Funguje to pouze v aktivitách s osobními vlaky a na tom se do budoucna měnit nic nebude.
Jak to funguje?
OR si při startu aktivity "očmuchá" všechny stanice, které jsou po cestě a do každé stanice vygeneruje počet pasažérů stanovené buď množstvím pasžérů daných zastávkou jak ji nastavil "výrobce" tratě, nebo množstvím pasažerů daných v aktivitě. A teď velký pozor:
Nejsou to žádná kila přidaná do nějakého matematického vzorce. Každý pasažér se nějak jmenuje, má určitý věk, je to muž nebo žena a něco váží, může být i obézní nebo mít sníženou možnost pohybu.. Všechno toto je počítáno z aktuálních dat jistého ministerstva. Pak se těmto pasažérům opět podle stanic v aktivitě přiřadí náhodně jejich destinace.
A co je na tom super?
Různé vlastnosti různých lidí změní jízdu vlaku a to prostě jejich hmotností, rychlostí jakou jsou schopni nastoupit nebo opustit vlak atd. Můžou být třeba obézní, nebo omezeni na pohybu, nebo staří. Tito lidé zvyšují délku nástupu cestujících a jisté skupiny i hmotnost soupravy. I když se to nezdá, 500 lidí ve vlaku kdy každý váží 75kg je 37,5tun. A to už bude znát.
Do teď jste jeli s osobákem z Prahy až do Ostravy a pokaždé brzdil stejně, protože měl vždycky stejnou hmotnost. Tak bacha na to! :D
Celé je to ve stavu vývoje a ještě k tomu přibude pár věcí, ale dle mého toto osobáky hodně oživí a myslím, že i aktivitáře.
Funkčnost toho si můžete ověřit F5 a pak Shift+F5 (consist info).
Při změně cestujících se bude měnit hmotnost vozů. Dále dole v infolajně bude několik čísel. Prvních x jsou hmotnosti jednotlivých vozů, poslední číslo je celkové množství lidí ve vlaku.
Čas nástupu/výstupu zatím není dokončen, ale hmotnosti už by měly být znát, obzvláště pokud vám někde naloží znatelný náklad.

Viz obrázek.

Přílohy

• Pax.jpg
    Pax.jpg
    412.3 KB · Zobrazeno: 42
Pekný deň všetkým. Mám problém s brzdami, pri pokuse o odbrzdenie sa EQ zvyšuje a pri nejakej hodnote klesne o cca 0,5 a následne sa zastaví spolu s BC barmi a neodbrzdím aj keď mám odbrzďovaciu polohu. Pripájam aj fotku. Ďalší problém sa týka dynamickej brzdy, ktorú treba aspoň 2-krát použiť aby sa vôbec sfunkčnila, inak sa hneď vypína a keď sa zapne potom niekedy nejde vypnúť. Lokomotívy používam len z Icikovej stránky verzia OR je 1.3 nastavenia podľa README. Stretol sa niekto s podobným problémom? Vopred vďaka za rady.

Přílohy

• Open Rails 2021-08-13 01-43-41.jpg
    Open Rails 2021-08-13 01-43-41.jpg
    427.1 KB · Zobrazeno: 24
V souvislosti s tím, co Jiří dělá s otevíráním dveří, jsem ve verzi 1.3.77 zprovoznil prvotní a testovací vydání "pasažérů". Do světa prostě přibydou lidi. Funguje to pouze v aktivitách s osobními vlaky a na tom se do budoucna měnit nic nebude.
Jak to funguje?
OR si při startu aktivity "očmuchá" všechny stanice, které jsou po cestě a do každé stanice vygeneruje počet pasažérů stanovené buď množstvím pasžérů daných zastávkou jak ji nastavil "výrobce" tratě, nebo množstvím pasažerů daných v aktivitě. A teď velký pozor:
Nejsou to žádná kila přidaná do nějakého matematického vzorce. Každý pasažér se nějak jmenuje, má určitý věk, je to muž nebo žena a něco váží, může být i obézní nebo mít sníženou možnost pohybu.. Všechno toto je počítáno z aktuálních dat jistého ministerstva. Pak se těmto pasažérům opět podle stanic v aktivitě přiřadí náhodně jejich destinace.
A co je na tom super?
Různé vlastnosti různých lidí změní jízdu vlaku a to prostě jejich hmotností, rychlostí jakou jsou schopni nastoupit nebo opustit vlak atd. Můžou být třeba obézní, nebo omezeni na pohybu, nebo staří. Tito lidé zvyšují délku nástupu cestujících a jisté skupiny i hmotnost soupravy. I když se to nezdá, 500 lidí ve vlaku kdy každý váží 75kg je 37,5tun. A to už bude znát.
Do teď jste jeli s osobákem z Prahy až do Ostravy a pokaždé brzdil stejně, protože měl vždycky stejnou hmotnost. Tak bacha na to! :D
Celé je to ve stavu vývoje a ještě k tomu přibude pár věcí, ale dle mého toto osobáky hodně oživí a myslím, že i aktivitáře.
Funkčnost toho si můžete ověřit F5 a pak Shift+F5 (consist info).
Při změně cestujících se bude měnit hmotnost vozů. Dále dole v infolajně bude několik čísel. Prvních x jsou hmotnosti jednotlivých vozů, poslední číslo je celkové množství lidí ve vlaku.
Čas nástupu/výstupu zatím není dokončen, ale hmotnosti už by měly být znát, obzvláště pokud vám někde naloží znatelný náklad.

Viz obrázek.
bob57_cz říká:
500 lidí ve vlaku je 40 tun, protože to určuje naše legislativa vládní vyhláškou 173/1995 Sb. hmotností 80kg na jednoho pasažéra.
Přes to nejede vlak. :)
b57

No a já vám to zase ztížím. Ve světě OR CZ/SK, kde jsou konečně i reální lidé, se zavedl elektrický proud.

Umíme naše napěťové soustavy 3kV a 25kV. V patchi 1.3.79 můžete (zatím) přepínat manuálně pomocí levého ALT + S mezi napěťovými soustavami přímo za chodu simulátoru. Mašinky si toto napětí očmuchávají a podle toho jak jsou nastavené, se chovají.

Máme už kabinu pro řadu 362, které chutná obojí napětí a hráč musí při změně soustavy absolvovat to stejné co skutečný fíra. Nejprve se musí zdvihnout sběrač, mašinka si očmuchá trolej a na přístrojích v kabině dá vědět, kam má hráč přepnout, aby mohl pokračovat dále v cestě.

Bacha na jednosystémovky! Pokud bude špatně zvoleno napětí, nikam nepojedete. Po očmuchání dostane prdu a vylítne HV.
Lokomotivy se dají nastavit v sekci Engine pomocí proměnné "LocomotivePowerVoltage ( 3000V )" nebo "LocomotivePowerVoltage ( 25000V )".

Výchozí napětí v troleji po spuštění nové hry je shodno s tím, které má stavitel zapsané v trati. Pokud to změníte, po uložení hry si nové napětí svět OR CZ/SK již pamatuje. Také pokud provozní napětí pro mašinku není definováné, bere se jako default 25000V.

Stahovačky jsou v plánu jako WP. Ale to se ještě uvidí.

Dobrá práce!
Chlapi, trochu z jiného soudku: Dokázali byste udělat něco s tím, aby převýšení koleje v oblouku nedělal program při jízdě tím, že nahradí obloukovou kolej dynamikou, ale aby to šlo udělat napevno v editoru při stavbě trati jako v RW?
Podle mého (subjektivního) názoru by to bylo přiblížení realitě víc, než že nemusím pro otevření dveří mačkat nějaké tlačítko, jako jsem to u všech simulátorů dělal dosud.

Toto ma veľmi teší. Super správy, ktoré dodajú ďalší nádych reality.

Mohli by ste sa prosím pozrieť na jednu chybičku ? Ja som to tu už spomínal, ale nedoriešilo sa to, lebo bola z časti chyba u mňa. Každopádne, situácia v aktivite je nasledovná: Beriem vlak zo stanice A do stanice B, v stanici B preberá šichtu za mňa kolega, vlak pokračuje ďalej bez problémov. V stanici B však ja čakám, kým príde môj obratový vlak, a keď príde, cez zoznam vlakov sa prepnem do vlaku a preberiem ho. A tu nastáva problém. Naladené lokomotívy z packu ARR všetky robia totožnú vec (ostatných sa to netýka), a síce, že kabína ostane akoby zaseknutá. Ovládače fungujú, ale nehýbu sa. Brzdič je v polohe švih, keď ho prestavím klávesou, "softvérovo" sa prestaví, avšak v kabíne ostane zaseknutý na švihu. Rovnako tak sa nehýbu ani žiadne ďalšie prístroje a prepínače. Vedeli by ste to prosím nejako ošetriť ? Pokiaľ preberiem vlak z východzieho bodu, funguje to bez problémov. Ale keď ho prevezmem povedzme o stanicu ďalej, už nie.

Back
Nahoře