CZSK verze 1.2

No mirel nepráskne hneď máš tam pár sekund na to keď odbrzdíš aby si dal do výkonu a ten čas je dostačujúci.
Idem síce na automatiku ale keby má prasknúť hneď tak praskne ale pekne dám Výbeh odbrzdí sa a dám Súhlas a trvá kým nabehne výkon a predsa. Takto to proste funguje.

A tu vchdázam do zaplnenej Žiliny trošku to cuká lebo však FPS kolíše a nič proste nestrelí.

Josko, sice jsem to nedokoukal až do konce, ale co jsem viděl, tak to bylo rukama
Poprvé to bouchlo, když ses snažil rozjet na dva smetáky (i když si myslím, že to mělo bouchnout až v 10 km/h). Podruhé to bouchlo, protože jsi nestíhal brzdnou křivku, a když už jsi měl brzdit, na Mirelu skočilo 95, jel jsi 97. Potřetí sis na Mirelu namačkal 40 km/h, a jel jsi padesát.

Zkusím rozchodit jednu z těch "šílených" aktivit a uvidí se. Jinak jsem samozřejmě testoval v aktivitách, ale spíše těch kratších z mojevlacky.cz a Snímky se většinou držely na stabilních 60 FPS včetně velkých stanic.

Fajn 4 pokus, již jsem si dal pozor na brzdy, OK teď to neprásklo, ale furt odjezd z KNM je špatně. Asi te mnou beru to, já jsem švec ne strojvedoucí, tedy maximálka tratě 80 km/h, ale mirel hlásí 40 km/h, co mám teda dělat, tedy po překročení začne blikat a šup. Co tedy já neznalej mám dělat. Jak tu psalo pár lidí, chtělo by to nějaké video, návod co a jak.
Chcete realitu, fajn, tak se na strojvedoucího budeme zaučovat jak má, ne hoď te jej do vody ať se naučí plavat.
RIcarCZ neřeš fps a nedělej si starosti s rozjetím s nějakou tou moji aktivitou, tady má být jasně určeno jaký minimýlní požadavek je na PC a pokud jej nesplním budu mlčet, ale vím jaký stroj má třeba Jirka a já jsem na zhruba ani ne 50%.
Je to staré jako samo MSTS a řešíme to do dnes každé PC se prostě chová jinak a to se tu hlavně mělo řešit, dát prostě nějaké minimum a od toho se odpíchneme, tedy to minimum, kde nám všem se to bude chovat stejně.

Josko, vidím že máš starší verzi OR CZ/SK. Vím, že obsahovala chyby a ty jsem (aspoň některé zásadní) opravil. Prosím nainstaluj si nejnovější patch. Dělal jsem i optimalizaci týkající se stínů a náročnosti na HW. Mělo by to jet zase o kousek lépe. To skákání lokomotivy po příjezdu jsem ani netušil, že to dělá. U mě se to bohužel neděje i když dám lock na 15 fps. Nejsem proto schopen replikovat tyto závady. Ale snažím se to neustále optimalizovat a vychytávat.

Hrozně moc bych chtěl vydat stabilní verzi, ale co je vlastně stabilní? Ochuzená o nové featury? Nebo kdo řekne, že to funguje a je to stabilní? Já na mé sestavě nejsem schopen zaručit u každého bezproblémovost. Chlapi z týmu mi hlásí také spousty věcí, které se hned opravují. Ale pořád to není "stabilní" verze.

Snažím se všem vyjít vstříc a pokud je to možné, jejich návrh zakomponovat do hry. Třeba včera jsem udělal update překladu a Zbyněk tam má místo "ochranný vypínač" pojmenování na "hlavní vypínač". :)

Co tedy já neznalej mám dělat. Jak tu psalo pár lidí, chtělo by to nějaké video, návod co a jak
ale tu už bolo toľko návodov k mirelu aj k celému OR ja neviem čo ešte viac chcete :D veď to už nemáme aký návod urobiť na všetko už návod je aj k mirelu aj k ORku aj k ovládaniu. Čo ešte viac potrebuješ? Jindřich tu 2-3x postol návod k MIRELU.

Čo ešte viac potrebuješ?
Návody nedávat sem, protože skončí v propadlišti dějin, ale na vaše stránky, kde se stahují vozidla a ORCZ/SK. A průběžně je aktualizovat novinkami. Nějak heslovitě, jako máte tu fotku kabiny s ovládacími čudlíky. A do toho přidávat nové příkazy. Já jsem nyní nějaký čas nejezdil, ale naposledy jsem skončil na nadproudové ochraně a nevěděl, čím ji vybavit. Ale otázka je, jestli jsem tu mašinu nerozbil a byla jen zralá na odtažení zálohou. :)

Kluci ono by bylo fajn udělat zde vlákno "jen pro návody" do kterého by nemohl mimo určených lidí psát nikdo jiný. Bylo by po problému, je jasné, že zde to zapadne v propadlišti dějin.

Návody nedávat sem, protože skončí v propadlišti dějin, ale na vaše stránky
to je síce pravda s tým súhlasím že tu sa to stratí ... ale ide o princíp, je to tu proste.
Druhá vec, kto tie návody číta? teda zjavne okrem teda Zbyněk? nikto! možno max ty a ešte jeden - dvaja. Má vôbec potom zmysel robiť nejaké návody keď stejnak je ľahšie sem napísať zbytočné otázky, ktoré sú zodpovedané v manuále alebo v inom návode? Samozrejme teraz to myslím všeobecne a nenarážam na nikoho konkretného aby sme predišli nejasnostiam.

Já si náhodou návody čtu, ale musí být pro mne srozumitelné, nejsem fíra a třeba u ARR budu potřebovat fakt školení pro blbce, co mám kde udělat a jak jezdit, abych mohl dostat přezkoušení na elektrické HDV. :) Proto zatím je pára a diesel a to ještě za "Bolševika"...

u ARR budu potřebovat fakt školení pro blbce
přepneš pakeťák z manuálu do ARR. Pakeťák po ním dáš do parkovací polohy (9 hodin) tím se ti přibrzdí přídavná brzda. Na počítadle si nastavíš počet náprav tvého vlaku, navolíš si na klávesnici maximální rychlost, například z odbočky 40, hodíš směr a na odjezd pakeťák z parkovací polohy přepneš zpět na 12 hodin a až odfoukne brzda, tak přidržíš na jedné hodině. Začnou ti bzučet tyristory a vlak se hne. Ale pakeťák musíš stále držet do doby, než mašinka začne tyrystorově zpívat vyšší tón. A pak už můžeš pustit a mašinka jede až těch 40. V místě, odkud už můžeš jet vyšší rychlostí (za zhlavím), například 120, tak zmačkneš tlačítko Pomalá jízda a na klávesnici navolíš 120. A vláček jede stále 40 a až se poslední vůz za zhlavím narovná, tak to vlak sám pustí na plný výkon a začíná se rozjíždět na těch 120. Pokud jedeš z kopce, tak pakeťák přepneš z jízdy do výběhu (to je asi 11 hodin). Jinak by ti to stále dokola nabíhalo do jízdy a do brzdy. :) Výběh se také používá, pokud budeš brzdit do stanice. ARR cílové brzdění nemá.
To dáš. :)

pokusím sa natočiť video nahodenie loko + ovládanie Mirelu aspoň základ. Samozrejme len okomentované na YT.
Ano, já jsem pryč třeba na 14 dní, pak opravuji nebo dělám aktivitu, kde mirel není, tak se třeba k tomu dostanu za čtvrt roku a hle přemýšlím co kde jak. Proto jasné vlákno nebo video.
Iciku naposled jsem aktualizoval včera o půl druhe odpoledne. To si za těch 24h udělal takovéhle vylepšení a jak víme při rozjeté aktivitě nemohu aktualizovat.
A další věc, potřeboval bych nějak přejít ohledně mirelu do stavu aktivitáře či stavitele, kde mě nejde o jízdu, ale o okolí, tedy obsluha automatického mirelu.

Nevim co je na videu, ja se bavím o tom co mě ukazuje přímo OR při spuštění v horní liště, tak se uklidni. Už mě tady s tim osočováním z lhaní serete.

Přílohy

• Beze jména.jpg
    Beze jména.jpg
    429.3 KB · Zobrazeno: 31
Ano, já jsem pryč třeba na 14 dní
a za ten čas může být i 10 aktualizací a vše může fungovat jinak. Pro aktivitáře smrt :)
Chlapi, máte to moc krásné, ale zatím tady máte kompatibilních jen pár jednotlivých vozidel. A s tím, co je pro původní OR se opravdu zde nedá jezdit. Dnes jsem opět nažhavil Vectrony. Mám je rád. A přepínal jsem se z klasického OR do tohoto krásného našeho Icikovo + kolektiv. V OR Vectrony jedou jak mají, ale v ORCZ/SK se s tím opravdu nedá jezdit. Animace napětí. Stále ukazuje napětí i když mám smetáky dole. A s tou brzdou je stále to samé jak jsem psal minule. Stále Shift a podtržítko, abych se mohl znovu rozjet.

Tady je to na jasný verdikt. Udělat demo ORCZ/SK plně kompatibilní laděním vozidel pro Openrails, abychom se nemuseli poníženě přepínat do tohoto zpět. A plus nezobrazování troleje nad dynamickými kolejemi s parametrem 2, co OR neumí a já to nemohu ve hře kontrolovat. A tím si budeme pomalu zvykat. Pak by byla další verze pro vývojáře a pro testování nového ladění, která by se automaticky aktualizovala. A tohle by skončilo v okamžiku, kdy budou naladěné všechny řady vozidel a k tomu kompatibilní kabiny. Jsem ochotný spolupracovat a naklonuji celý TBP s dodáním nových kabin. A poté demo verze ORCZ/SK může skončit a přepneme se do nového se všemi novinkami.
Má někdo lepší nápad?

co je pro původní OR se opravdu zde nedá jezdit
ale dá. Chceli ste manuál? je na webe. Keby si si ho naozaj prečítal tie Vectrony ti idú :) ( Nevravím že si nečítal ale asi nie dobre )
Stále Shift a podtržítko, abych se mohl znovu rozjet.
netreba používať Švih :) Treba vedieť jazdiť :) ( Načo robiť video návod keď niekto jazdí na Švih a niekto na Záver? )

K ostatnému sa radšej nebudem vyjadrovať. Tak ako ty robíš trať vo voľnom čase aj my robíme na ORku vo voľnom čase a nie to ešte robiť dve verzie Zbyněk. Úprimne, tebe sa chce robiť dve verzie trate kde budú koridory a druhú kde budú staré trate?

Back
Nahoře