Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
plagat.jpg
V této aktivitě v pondělní letní den roku 1970 povezete nejprve služební vlak 268 z Lipové Lázně do stanice Jeseník, kde doberete poštovní "Rybák" a poté povezte Spěšný vlak 267 do stanice Olomouc a na trati BP pro MSTS a OR můžete v následujícím dílu aktivity pokračovat do cílové stanice Sp 267, Brna hlavního nádraží.

Sp 268 přijel do Lipové Lázně z Brna v 11:51, poté dojel do Jeseníku jako Os 3068 v 12:01, tam, přestavila "Ušatá" ČSD 464.0 služebák na druhou stranu soupravy a stáhla vozy zpět do Lipové Lázně, jako služební vlak. V Lipové Lázně najela mašinka na točnu, tam ji obrátili a fíra ji posunul za výhybky k přejezdu a šel si dát odpočinek.

Více podrobností a odkaz na stažení aktivity ve vlákně: "Aktivity k trati 310 pro OR".

Přeji příjemnou zábavu. Dan J.​

plagatBP.jpg

V této aktivitě, v pondělní letní den roku 1970 povezete spěšný vlak, který jste v předchozí aktivitě na trati 310 pro MSTS/OR dovezli z Jeseníku do Olomouce. Zde budete pokračovat dále do cílové stanice Brna hlavního, kde Sp 267 svou jízdu končil a mašinku tam odstavíte do malého depa u uhelných skladů.

Více podrobností a odkaz na stažení aktivity ve vlákně: "Aktivity k trati BP pro OR".

Přeji příjemnou zábavu. Dan J.​

Ahoj, chtěl bych se zeptat, kde se v letech 1985-89 odvěšovaly vozy Československé pošty v Krnově a Bruntále?

Tyjo, ten posun na závěr v Brně je krásně zpracovaný Dane! Má to i takovou příjemnou a realistickou atmosféru.

1.jpg

Díky, tohle potěší a dává chuti do dalších prací (mimochodem, v aktivitě s "Kredenci" bide taky pár posunů. Jinak jsem rád, že se líbí, tam mě právě před opravou těch kol mizela pára, když se chtěla rozjet od soupravy s Poštoovním vozem DFa, po opravách koleček se to opravilo. Původně byla v aktivitě hláška o uložení, jinak proběhne "Velká brněnská vlaková loupež." :)

Ahoj.
Prosím, jak se dělalo to, aby se hodnota rychlosti vlaku zobrazovala třeba třeba na rámu u okna? Myslím jen číslo, kolik momentálně jedu, jak tomu bylo kdysi u kabin, které neměly tachometr? Kybina je super a jediné co máme pro Slovenskou strelu. ale není vidět na tachoš a mít zaplý TM je kopr. Předem díky za radu. Dan
strela.jpg

Celkem jednoduše. Jde o Robertův (bob57_cz) vynález pro testování strojů a já jej převzal. Na skle si vytvoříš takový vlastní Head-up display (HUD).

Pro přidání do cvf kabiny:
Kód:
Digital (
Type ( SPEEDOMETER DIGITAL )
Position ( 250 80 32 32 )
ScaleRange ( 0 300 )
Accuracy ( 1 )
AccuracySwitch ( 0 )
LeadingZeros ( 0 )
Justification ( 0 )
PositiveColour ( 0
ControlColour ( 33 66 65 )
)
NegativeColour ( 0 )
DecreaseColour ( 0 )
Units ( KM_PER_HOUR )
ORTSFont ( 10 1 "Digital-7 mono" )
)
Font si změň na nějaký dostupný, třeba Arial. podobně jde udělat jakýkoliv měřič, který se u lokomotiva může vyskytnout. Takto to pod sebou mám naskládané s ukazatelem tahu, ampérmetrem trakčních a brzdících proudů, digitálními hodinami atp.

Os3408_001.jpg
Už delší dobu jsem měl myšlenku udělat spoj, se kterým jsem jezdil do školy od roku 1979 až do roku 1987 mezi Ostravou a Opavou, prakticky každé pondělí. Konečně jsem se dokopal naskinovat vozy M262, které mají otevírání dveří a nové vychytávky ORCZ mně postrčily k tvorbě této aktivity,

Pondělní zimní ranní den roku 1985. Nacházíte se na osobním vlaku 3408 do stanice Bruntál. Tento vlak v pondělní dny prakticky "praskal ve švech", jak byl narvaný a sehnat místo k sezení bylo skoro nadlidský výkon. Ve stanici Bruntál vás čeká objezd soupravy a zpět do Ostravy se budete vracet jako Os 3417.​
Přeji příjemnou zábavu. Dan J.
Vice ve vlákně aktivit k trati 310 pro OR.

V další chystané aktivitě si zaskočím do roku 1989 na trať BP a to na osobní vlak 14524 z Brna do Moravského Krumlova a Hrušovan nad Jevišovkou a zpět do Brna jako Os 14525. Jen musm počkat na opravu od Zbyňka, jinak mi traffic v Hrušovanech nedošibuje jak má... Zde malá ukázka podzimního pátečního dne roku 1989:
Os14524_001.jpgOs14524_002.jpgOs14524_003.jpgOs14524_004.jpgOs14524_005.jpgOs14524_006.jpg
Os14524_010.jpg
Os14524_007.jpgOs14524_008.jpgOs14524_009.jpg

Tak "Pilštykárna" na BP a trati 244 hotová a dodělám ještě aktivitu pro trať Dvojkolejka a pošlu vše k vydání. Myslím, že i na fiktivce jako je DVK bude aktivita velmi pestrá. Jen aby nedošlo v omyl, hráč pojede v úseku Doly Počátky - Dvorec.
Zde je řazení, z nějž jde vidět přesně jak bude spolupracovat AI traffic s hráčem:
dvk Os.jpg
Zde pár obrázků, další zítra, zatím jsem se dál nedostal...
sich_001.jpgsich_002.jpgsich_003.jpgsich_004.jpgsich_005.jpgsich_006.jpgsich_007.jpgsich_008.jpg

Nepřehříval se motorák cestou? Ani nevím, jak Josef ladil teplotní rozsah SM u této řady.

Zobrazit přílohu 30991
Už delší dobu jsem měl myšlenku udělat spoj, se kterým jsem jezdil do školy od roku 1979 až do roku 1987 mezi Ostravou a Opavou, prakticky každé pondělí. Konečně jsem se dokopal naskinovat vozy M262, které mají otevírání dveří a nové vychytávky ORCZ mně postrčily k tvorbě této aktivity,

Pondělní zimní ranní den roku 1985. Nacházíte se na osobním vlaku 3408 do stanice Bruntál. Tento vlak v pondělní dny prakticky "praskal ve švech", jak byl narvaný a sehnat místo k sezení bylo skoro nadlidský výkon. Ve stanici Bruntál vás čeká objezd soupravy a zpět do Ostravy se budete vracet jako Os 3417.​
Přeji příjemnou zábavu. Dan J.
Vice ve vlákně aktivit k trati 310 pro OR.
Mě to nebaví. Ty vozy M262 jsou po výkonové stránce hrozně podhodnoceny. I na nejvyšší výkonový stupeň, kdy SM jede naplno 300kW, je na výstupu TM pouhých cca 160kW. Využití písku ani do kopce není třeba. Vozy mám nejnovější z J.V. stránek.
Dane, proč je to takto naladěno?

I s přepsáním eng nastavení pro OR CZ/SK se TM dostane na max cca 200kW. To jsou pořád obrovské, nereálné ztráty.

Iciku. Já si to myslel taky. Po rozhovoru s fírou, co na tom jezdil mezi Ostravou a Opavou, jsem zjistil, že se to chová úplnĕ přesnĕ. Na DVK teđ v nové aktivitĕ po rovince to jede úplnĕ jinak. Ale hlavnĕ. Stáhl si ten balík kdy? Byl update celého blíku M262. Ale dopředu, z Brantic do Bruntálu se potáhneš jak smrad. Ale ono to tam fakt ve skutečnosti takhle doslova lezlo. Zpĕt už ti to z kopce posype líp. A nesmíš se bát tomu naložit a musíš vĕdĕt kdy a jak v souvislisti se sklony tratĕ. Není to prdel. Fíra mĕl seznání tratĕ a hlavnĕ praxi v řízení tĕchto vozů. Já jsem s tím taky bojoval a vĕř, že z 80% je to v rukách.

Back
Nahoře