Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

editor a hru lze vzájemně přepínat Alt + Tab
Já nemyslím přepínání oken, ale určité místo ve hře potřebuji opravit, tak se do toho samého přepnu v editoru. Alt Tab znám a používám. :) To není řešení, které potřebuji. Zatím používám dva počítače, na jednom se procházím hrou a na druhém souběžně jedu v editoru.

Ahoj Zbyňku, prosím tě, zkus zkontrolovat perón ve Šlapanově směr Havlbrod, po zastavení u perónu mo ORCZ vůbec nezaznamená zastavení.
Šlapanov.jpg
Nevím, zda je to tratí, nebo nějaká anomálie OR ale všechny stanice mi ORCZ zatím zabral, jedu ze Znojma.

Edit:
Tak to musí být v trati, ORCZ všechny ostatní stanice akceptuje.
jr sp 1812.jpg

Ahoj Zbyňku.
Další chyba, která už mne fakt začíná unavovat. Píšu ti ji vždy když na ní narazím. Zbyňku, na slezině, i do mejla i do SZ jsem ti psal několikrát, že ani MSTS, ale ani OR nepobere sdružené odjezdová návěstidlo, které umístíš za zhlaví až za výhybky. Stanice Kojetice na Moravě ja mrtvá a nekřižovatelná. Přitom se tam křižoval třeba Sp 1812 s rušícím R 1519 v rce 2004. Prostě musí být skryté návěstidlo na každé koleji na odjezdu, jinak aktivity končí pattem.
Takto to prostě musí v simulátoru vypadat a to i na druhém zhlaví směr Znojmo, obě jsou nefunkční:
kojetice.jpg

A zde máš to návěstidlo narvaná až k výhybce, to v OR nefunguje, narozdíl od MSTS, kde se dával servis 2 za klacek, v OR se dává WP s kódem před klacek. Takže nikdy nervat návěstidla až k hrotům výhybek. Tady ale se musí odělat to co na obrázku 1. Jinak je nádraží poze kosmetické-
kojetice2.jpg

Tohle prosím potřebuji opravit, ať mohu vydat spěšňák Znojmo - Havlbrod.

Další chyba, která už mne fakt začíná unavovat.
Dane, ty se už vyjadřuješ jako Zelenskyj. Jen příkazy co mu má celý svět dodat.
Chybička se někdy vloudí, ale to jsi měl reagovat dřív. Vždyť od vánoc vydávám časté aktualizace. Mohl jsi to mít dávno přizpůsobené. Ale nyní jsou už prázdniny a k editoru se moc nedostanu. Ani v těch vedrech mne k hnití u počítače nikdo nedostane. Musíš vydržet do podzimu nebo vánoc.

Dane, ty se už vyjadřuješ jako Zelenskyj. Jen příkazy co mu má celý svět dodat.
Ale noooo tak, to je hodně blbé srovnání...:) Hele tohle jsem měl za hotovou věc, že o tom víš. A fakt to nefunguje, myslím to křižování a to je docela problém, nemohu ho vynechat, poněvač se pak dohání sekyra. Já vím, že je vedro a člověk k tomu moc nesedne, ale prosím tě, ty Kojetice bych fakt potřeboval opravit, update bych bouchnul k aktivitě. Vím, že jsem rýpal, neboli, odhaliji co se dá a zaměstnávám te tím už nekolik let, jsem rád, že ale spolupráce funguje a trať šlape na 100%.
Vždyť od vánoc vydávám časté aktualizace. Mohl jsi to mít dávno přizpůsobené.
Zbyňku, ta trať je tak rozsáhlá, že je to nadlidský úkon, být všude po mapě trati. :) Navíc jak koukám, jsem asi jediný, kdo po těch jednokolejkách jezdí a křižuje. ;)

Zbyňku, ta trať je tak rozsáhlá, že je to nadlidský úkon, být všude po mapě trati.
Teď jsi mne opravdu rozesmál, že máš problém po aktualizaci ty dvě lokálky a 240 projet. Víš kolik to dalo práce postavit? Vůbec se divím, že jsem měl vůli do těchto tratí jít. Jak píšeš dál, stejně tudy po těch zapomenutých tratích skoro nikdo nejezdí. Ale mám pocit, že už je i minimální zájem o tuto hru jako takovou. Tady reaguješ hlavně ty a já tak soudím i podle téměř nulových objednávek. Ale co, nic není navěky a určitě máte asi lepší poježdění jinde, například v RW.

Pravidlo 1. Pokud se vydá nová trať a mám zájem na ní dělat aktivity, tak všeho nechám a jdu testovat, dokud se vydávají opravné aktualizace a ne se k této trati vrátit až když čas vypršel.
Pravidlo 2. Pokud jsem se nedržel pravidla 1, tak musíš počkat. Protože jsou období, kdy na práce v této hře není vůbec čas nebo ani motivace.

Až se rozjedou prázdniny, tak možná už nebude v práci takový pres a za nějakého sychravého dne to opravím. To se stává, že člověk na něco zapomene. To označení kolejí, je možné, že se to narušilo, když jsem vyměňoval vícekolejné díly za jednokolejné, abych oddělil kolej bez troleje.

Teď jsi mne opravdu rozesmál, že máš problém po aktualizaci ty dvě lokálky a 240 projet.
Testy 310
Testy DVK
Testy ORCZ a vychytávání chyb
Skinování
Tvorba aktivit
Myslíš, že je toho málo? A trať, třeba Znojmo - Havlbrod se musí projet fyzicky a určité křižování a situace vychytáš pouze u tvorby aktivit a nikoliv ve volných jízdách a ne jen traťě, celkem by jsi se divil, kolik chyb vyleze třeba v ORCZ. :) Tohle se odhaluje bohužel postupně.

Pravidlo 1. Pokud se vydá nová trať a mám zájem na ní dělat aktivity, tak všeho nechám a jdu testovat,
A ještě k tomuhle bodu, myslíš, když třeba zrovna řeším, ře se v OR nechce napojit postrk a projíždí celou soupravou a Icik na tom maká, tak mu mám jako napsat, seru teď na to, dělá se nový úsek BP a já na to momentálně nemám čas, to by se asi na mně příště vaprd. A taky testováno v aktivitě, jinak nemáš šanci to zjistit. :-) Neber to prosím, jako nějakou výčitku, ale není jen BP a dostávám se k těmto chybám průběžně, když ty třeba děláš nějaký úsek tratě, já zrovna řeším třeba ten průšvih s prolínáním souprav, nebo mám rozdělaný balík 830tek a shozený celý trainset jinam a nejde dělat v ten moment testovací aktivity. A jak jsme si několikrát psali, tahle situace s návěstidly je vždy stejná a nenapadlo mně, že na to pozapomeneš. Jasně že, chybka se může vloudit, kdybych koukl do editoru dříve, tak bych to viděl hned, to je bohužel zas chyba z mé strany, ale bohužel jsem se k tomu nedostal. ale:

Vždy prosím pravidlo, aby byly funkční stanice na jednokolejkách s křížováním, platí ten obrázek nahoře. Bohužel je to jen napsaný simulátor a neumí pobrat sdužené návěstidlo, aby se chovalo korektně. Blok musí být na každé koleji zvlášť.

Dane, já ale opravdu v tyto dny vůbec nemám čas. A když večer přijdu domů do dusného bytu, tak první co mne napadne je otevřít si z lednice pivo a ne si ještě přitápět počítačem. Musíš vydržet.

Ale jasnĕ, dej pivko a užívej, je horko jak sviňa. Aktivita počká. Já v sobotu ráno odjíždím na zkoušku a už se "tĕším", jak do toho budu valit ve vyhřáté zkušebnĕ, taky budu muset situaci zachraňovat nĕjakým tím pivkem. :)

Dane, žádný spěch. Neumím si představit, jak v tom vedru se někdo těší, že se doma zavře na celý den a bude hrát nové aktivity.

zkus zkontrolovat perón ve Šlapanově směr Havlbrod, po zastavení u perónu mo ORCZ vůbec nezaznamená zastavení.
Dane, špatně jsi zastavil. Na té koleji musíš zastavit v první polovině peronu. Bohužel, Deterio mi udělal do modernizované trati nádraží i s perony postaru. Že jsi to ty, tak jsem nástupiště na obou kolejích protáhl podle starých peronů.

Tak jsem opravil Danovy připomínky, ale v tom letním vedru se to opravdu nedá. Osadil jsem ještě několik baráčků a došla fantazie. Stejně veřejná aktualizace je trochu pozadu. Minulý měsíc jsem ještě něco doosazoval. Ale sám už nevím co. :) Tak v pondělí aktualizaci vydám. Do té doby pište připomínky a nové originální modely vítány. :)

Jen bych chtěl upozornit, že v Židenicách je na pravé koleji směrem k Dolnímu nádraží jakýsi "hup". Kdy se všechny DV soupravy jakoby "zvětší a zmenší. Netušíte prosím, čím to je, zda je to jen u mě, nebo je o pár milimetrů jinak kus koleje?

Ve stanici Štíty jsou skryté návěstidla a nedá se ve volné jízdě odjet. Dá se to vyřešit přes disppačerskou aplikaci.

Zdravím, včera jsem projel trať Beroun - Praha-Radotín a zkusil jsem najít všechny zbytky trolejí.

Beroun:
IMG-20220703-WA0016.jpg
IMG-20220703-WA0006.jpg
A trať do žst. Beroun-Závodí:
IMG-20220703-WA0018.jpg
IMG-20220703-WA0017.jpg
Troleje zde končí až na konci postaveného úseku...

Zadní Třebaň:
IMG-20220703-WA0009.jpg
Na pražském zhlaví Z.Třebaně odbočuje jakási vlečka, nebo trať, která je kromě kousku za přejezdem zatrolejovaná celá:
IMG-20220703-WA0011.jpg
IMG-20220703-WA0010.jpg
Karlštejn:
IMG-20220703-WA0008.jpg
IMG-20220703-WA0007.jpg

2. část:

Dobřichovice:IMG-20220703-WA0012.jpg
IMG-20220703-WA0014.jpg
Praha-Radotín:
IMG-20220703-WA0015.jpg
Myslím, že v Dobřichovicích jsou, a neměly by být, troleje také v areálu vedle nádraží... Jejich bližší foto jsem neudělal, ale můžu napravit.
Snad jsem na něco nezapoměl a bude možné si trať do Berouna pomyslně odškrtnout jako vyčištěnou od přebytečných trolejí... ;)

Back
Nahoře