Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jelikož se nám už mixují hlášení chyb v MSTS a OR a je už v tom pak guláš, co je vlastně chyba v trati a co je chyba jen OR, že to neumí přečíst, vytvořil jsem tohle vlákno i zde.. Dávejte sem prosím nejen text, ale i obrázky. Aby to viděli i vývojáři, co funguje a co se chová v OR proti MSTS divně.

Otestován v OR viadukt před Chrlicemi přepracovaný od Matese, který se zde v původní verzi nezobrazoval a naskakoval až s velkým zpožděním. Vyměněno všude, kde byl osazen a už by neměl být problém. Právě při pohledu z kabiny nebyl vidět vůbec a zobrazil se až v bočním pohledu, ale také ne hned. Zřejmě vadil pivot mimo model. Uvidíme, co na to ostatní podobné modely také s pivotem bokem. Testujte. (zapomněl jsem si zapnout trakční vedení. Už aby se to vyřešilo a šlo by v trati na kolejích označit, kde trolej se bude zobrazovat a kde ne. )
chrlice_viadukt1.jpg chrlice_viadukt2.jpg

Od zastávky Klučov, 2. kolej, směr Český Brod při pohledu dopředu chybí levá část kopce,
při vjezdu do Praha hl.st. od rychlostníku 35 km/h je vidět obrovský kopec. Ten zde patří?
Milan

Je nutné ukázat fotku, nevím jaký "obrovský kopec" se jedná. A dělá to jen v OR ?
Ten Klučov, to je záležitost MSTS ne OR, tam je třeba dogenerovat terén. Jednou na to také dojde.

Aha. Tak tohle je vlastnost OR, který zobrazuje pohledy jako záběr teleobjektivem. V MSTS tohle je vidět v mlze. Ten kopec už je srovnaný. Bylo to pozadí na pohled z železničního mostu přes Vltavu, aby tam nebyla bílá plocha nicoty. Nyní je tam panorama Pražského hradu a je možné, že ten kopec už je menší.

Nejedná se jen o chybu jen v mé trati, ale nedořešení jedné základní věci v OR, která se v MSTS hodně používá.
Na ocelových mostech nebo na kanálech a všude tam, kde nemají být vidět pražce a štěrk se používá vlastnost, že se nezatrhne u modelu pod kolejemi "Terenní objekt" a pak se zobrazí jen koleje.
Open Rails tohle ignoruje a pak máme na ocelových mostech pražce a štěrk a v depu na kanále to samé. V MSTS to vypadá jako na druhém obrázku, kdy v OR musím s kamerou pod úroveň kolejí. Prosím vývojáře o vyřešení. Taková místa jsou na všech tratích, co byly v MSTS vytvořena. Tyto screeny jsou v nastavení bez naklápění kolejí.
141onj1.jpg 141onj2.jpg 141onj3.jpg

Další důležitá připomínka - chyba v OpenRails.
Všechny modely, které mají pivot bokem v OR mizí.
Dělal to viadukt, dělají to skupinová odjezdová návěstidla, která mají prodlouženou dráhu, aby bod návěstidla byl za poslední výměnou a návěstidlo mohlo stát ve stanici. Pak jsem si všiml domek u přejezdu v Senohrabech, má jen pivot kousek bokem a také před nosem, když se vlak přiblíží, zmizí. Ale u návěstidla je to hodně zásadní, aby bylo vidět.
Pak je jeden rušivý efekt, možná to jde řešit v nastavení. Veškeré pohledy kamery jsou jako teleobjektivem, tedy vzdálené pozadí je hodně blízko. Viz obrázek výše. Ten kopec na pozadí má být několik kilometrů daleko, ale v MSTS kvůli dohlednosti 2000m se vzdálenější hory a objekty na pozadí dávají o několik kilometrů blíže. V MSTS je to perspektivně správně, ale v OR jsou všechny vzdálené objekty přiblížené, jako by se nacházely například 100m daleko.

Souřadnice nepomůžou, neznám z hlavy GPS :) Ale jestli je to někde mezi Kostěnicemi a Pardubicemi (podle protihlukových zdí), tak tam jsem vykácel téměř vše a nahradil novou vegetací. Ne z Kostěnic, ale asi kilometr a něco před Černou za Bory, jak se zatáčí od trati ta silnice. Ta je také komplet nová až do Pardubic.

Já jsem našel v 310ce zatím asi 10 míst,kde je strom přímo v koleji,
dělají to skupinové stromy.
Takže buď to vše posunu,nebo počkám na opravu OR.:(

Dobrý den, nevím čim to je, ale v Brně na hl.nádraží se mi nezobrazují kousky koleji, ale v MSTS se zobrazuji cele koleje,cim by to mohlo byt,před poslední aktualizaci trate se mi zobrazovali koleje cele. Děkuji Buffin ☺

Trať BP, žst. Leváre a železniční přejezd, málem došlo k tragické nehodě, těsně před rychlíkem projely přes přejezd dva kamiony. Dělá to z obou stran.

Trať BP, žst. Leváre a železniční přejezd, málem došlo k tragické nehodě, těsně před rychlíkem projely přes přejezd dva kamiony. Dělá to z obou stran.
Tohle se tady řešilo již asi 10000 x. Sice v MSTS, ale to je jedno. Řešení není, to je vlastnost přejezdu na vícekolejné trati.

Pro info, sem nepište chyby v MSTS ale jen ty chyby, které jsou chybami jen v OR a v MSTS jinak není problém.
Velké Leváre teď nejsou v plánu. Zatím dávejte do aktivit rozkazy OP.Anebo si užívejte reál, buď to autům před vlakem vyjde nebo nevyjde.

Já napsal ze mám problém v OR a v Brně, ze se mi nezobrazují kousky koleji,ale vlak jede dal jako by tam byli

Projel jsem Brno přes OR a vše všude kde má být. V MSTS ti to jde, máš aktuální verzi OR.

Mám, ale pořád to tam chybí, možná mám něco blbě nastavené v OR ... pak na to hodím očko :)

Pánové, sem nepište, co máte u sebe špatně nastavené, protože zde to má být k nahlédnutí, co mám opravit nebo prověřit jako skutečnou chybu a když tady uděláte pokec, tak se vše odsune do pryč a nic se neopraví.

Někdo, myslím Francek psal, že byl problém se stromy v kolejích i někde u Bílovic nad Svitavou. Prošel jsem to v editoru až do Blanska a nebezpečně blízká pole stromů trochu odsunul. Pak jsem projel Brno - Blansko v OR a žádný problém zde není. Jen u naklopených oblouků pražce propadlé do šedé hmoty viaduktů a zdí. Tak to v editoru trochu snižuji.

Back
Nahoře