CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ale o tenhle zvuk mi vůbec nešlo, tenhle zvuk při rozjezdu už v OR byl před tím a bylo to fajn.
A takto bych zvuky ponechal.

Používám starší verzi CZSK a jsem s ní spokojen. Nově přidané zvuky jsem neslyšel, ale představa, že při každém najetí a sjetí z výkonu jsou slyšet
rány nárazníků a spřáhel je opravdu proti reálu.

Anebo, když máš za sebou 20+ ložených nákladních vagónů, tak při rozjezdu přidej na lokomotivě plyn až na maximum. Pak hezky uslyšíš: "skřííííííííííííííp, břink, pššššššššššššššššššššš." (šroubovka pod se náporem rozerve a rozpojí se vzduchové hadice). A pak uslyšíš z kabiny fírův nevybíravý slovník. I když by mě zajímalo, co fíra udělá (a musí udělat), když odhalí rozervání vlaku?
Jezdím s 25 vozy, mívají 1400 - 1800 t a rozjíždím se na maximum, tedy na 300 kN. Šroubovka vydrží 850 kN (v reálu víc).
Fíra zastaví provoz v sousedních kolejích a jde se na místo podívat, jestli něco nevykolejilo.

Ahoj, hele to brždění s osobními vozy je fakt děs, jen malinko více přibrzdíš (vlastně prakticky když jen neškrábneš) a už ti ORCZ háže zprávu, že je vůz ve smyku. To je fakt trochu unreal a vypisuje i za jasného letního dne. To fakt není tramvaj. Prakticky nezabrzdíš, aby jsi nebrzdil jen škrábáním.

Ahoj, hele to brždění s osobními vozy je fakt děs, jen malinko více přibrzdíš (vlastně prakticky když jen neškrábneš) a už ti ORCZ háže zprávu, že je vůz ve smyku. To je fakt trochu unreal a vypisuje i za jasného letního dne. To fakt není tramvaj. Prakticky nezabrzdíš, aby jsi nebrzdil jen škrábáním.
Vůz je už upravený pro OR CZ/SK nebo se jedná o jiné ladění?

Mě se to stává spíš obráceně. Při rozjezdu se sólo 750.0 dám druhý stupeň a hned křičí prokluz a rychloměr lítá +- 5 kmh.

Při rozjezdu se sólo 750.0 dám druhý stupeň a hned křičí prokluz
Za silného deště?

Jinak jsem narazil na nějaký problém ORCZ, co nedělal, kdou chípnout diesely, kl.: "Shift+Z", ale po pokusu nahodit se ozve krátký náběh a pak nic, na další stisk kláves už žádná reakce. Když restartuji ORCZ, motor běří. Teď zrovna na ČD 809.

Pro chcípání se musí držet shift + Z, dokud to zcela nezdechne. Pak se dá znovu nastartovat.

Za silného deště?

Jinak jsem narazil na nějaký problém ORCZ, co nedělal, kdou chípnout diesely, kl.: "Shift+Z", ale po pokusu nahodit se ozve krátký náběh a pak nic, na další stisk kláves už žádná reakce. Když restartuji ORCZ, motor běří. Teď zrovna na ČD 809.
Právě že mi to dělalo za jasného počasí, teď jsem ale dělal aktualizaci z 1.6.197 na 1.6.280 a vypadá to, že problém je vyřešen. Jinak s tím stopem motoru je to minimálně u 750.0 tak jak psal Icik, tedy držet po celou tu dobu.

Právě že mi to dělalo za jasného počasí, teď jsem ale dělal aktualizaci z 1.6.197 na 1.6.280 a vypadá to, že problém je vyřešen. Jinak s tím stopem motoru je to minimálně u 750.0 tak jak psal Icik, tedy držet po celou tu dobu.
Samozřejmě je kód připravený i na variantu moderních lokomotiv, kdy stačí jen stisknout a pustit a motor chcípne sám.

Ale jinak když to podržím, tak to funguje. Teď se jdu pustit do posledního "kousku" v balíku s tím consistem, tak uvidím, jak si poradím.

Ahoj, takže ať dám kód do consist:
dan_bp_Os24570_hrac_airempty
dan_bp_Os24570_Os24570_AirE

Aktivita začne takto, takže s nakoplým motorem a svítí:

Tady právě potřebuji ten stav, jak je u Loose Consist, který hodíš na koleje. Zde má být motorák chcíplý se zhasnutými světly a bez vzduchu. Hráč jej musí dozbrojit naftou, nastartovat a pak zahájit posun.

A další problém, najedu na vozy BDtax a když stisknu kl. Q, nebo Shift + Q, tak mi dveře otevře jen 809, přito jsem do wag automatické dveře doplňoval.

ČD 809 má oba zápisy:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______
Wagon ( "809534"
comment( upravil Ppoollll, Jacek - verze 3.6 )
comment( Openrails, 17.6.2017 )
comment( brzdovy model – J. Vogeltanz )
comment( elektricky prenos vykonu, motor Liaz ML634 )
Comment ( "Obecne informace vozu" )
Type ( Engine )
WagonShape ( "809534.s" )
Size ( 3.47m 3.73m 13.54m )
Mass ( 24t )
WheelRadius ( 46cm )
CentreOfGravity ( 0m 1.5m 0m )
AutomaticDoors ( 1 )
InertiaTensor ( Box ( 3.47m 3.73m 13.54m ) )

Sound ( "../../common.snd/sndMlok/810eng-OR.sms" )
)
Engine ( "809534"
CentralHandlingDoors ( 1 )
Effects(
DieselSpecialEffects(
Exhaust1( -0.72 3.8 3.12
0 1 0
0.1 )
)
)
Wagon ( "809534" )
Type ( Diesel )
MaxPower ( 155kW )
MaxForce ( 29kN )
MaxContinuousForce ( 16kN )
MaxVelocity ( 80km/h )
RunUpTimeToMaxForce ( 5 )
WheelRadius ( 46cm )
ORTSDriveWheelWeight ( 12.0t )
Sanding ( 100km/h )
comment( pocet vsech naprav )
NumWheels ( 2 )
MaxTemperature ( 120 )
MaxOilPressure ( 90 )

Jdu ještě zkontrolovat vagóny. Tam se ten central psát nemusel ne?

ve vag takto:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______
Wagon ( 012098
Comment ( "Sekce vozidlo" )
Comment ( "Vyladeno pro OR" )
Comment ( "Jacek, 17.6.2017" )
Comment ( "J. Vogeltanz - brzdy" )

Comment ( "Obecne informace vozu" )
Type ( Carriage )
WagonShape ( 012098.s )
Name ( "CD vuz BDtax 098-3" )
Size ( 3.15m 3.62m 13.54m )
Mass ( 17t )
WheelRadius ( 0.46m )
AutomaticDoors ( 1 )
InertiaTensor ( Box ( 3.15m 3.62m 13.54m ) )
Comment ( "ORTSFreightAnims
(

Předtím v ORCZ 1.2 to normálně fungovalo.

Otvrání dveří opraveno, jeden vůz to neměl, ale nechápu, proč mi ORCZ neotevřel i ten co to měl. Najíždím na Bdtax + Bdtax jak loose consist. Uvidím co to udělá teď.

Otvrání dveří opraveno, jeden vůz to neměl, ale nechápu, proč mi ORCZ neotevřel i ten co to měl. Najíždím na Bdtax + Bdtax jak loose consist. Uvidím co to udělá teď.
Zkontroluj napájecí hadice, jestli jsou propojené a pak musíš mít vzduch v hlavní jímce nejméně 5bar.

Back
Nahoře