CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Před chvílí se aktualizoval content. Zvuky se nám teď zdají být ok.
Ahoj, tak já už těm aktualizacím nerozumím, teď jsem zapnul ORCZ, bez toho aniž by se mne ORCZ zeptal, vypsal, že stahuje novou verzi. Což mne celkem dostalo, bo mám aktivitu v polovině trasy a málem mne mr.lo, že to pojedu celé znovu, naštěstí pozice save, zůstaly s fajfkou.

Já bych to vyhodil uplně a nechal to, jak to bylo...
Však oni to kluci vychytají, já to neznamenal ani ve voze coby cestující v Btaxu a to když jsem jezdíval mezi Opavou a Hlučínem. A jak jsem psal v té Karkule to nebylo taky slyšet. To jsou fakt hrozné mrdy, jak kdybych na tom nárazníku seděl. :)
Já bych ty zvuky vyhodil uplně, je to nesmysl, na mašině nic takového slyšet není. A už vůbec ne u osobky... U nákladu jsou občas cítit rázy, třeba když se vezou kotle, ale ani tehdy nejsou slyšet žádné rány nárazníků...

Jedno doporučení zvukaře, tvořte nové funkce a vylepšení jedině a pouze na základě autentických nahrávek, nikoliv obráceně. Potom v podstatě vymýšlíte jaký zvuk by mohla mít funkce, aby to bylo zajímavé nebo líbivé. Ale to je pak arkáda.
Obávám se, že nějaké namáčknutí nárazníků za jízdy nebude slyšet ani přímo v tom místě pro okolní hluk. Co by to musel být za ráz při vůli pár cm, aby to udělalo ránu slyšitelnou na stanovišti...

Dobrý den chtěl jsem se prosim zeptat jak se v této verzi Open Rails otevírají dveře,u vozů protože mě třeba se vůbec neotevřou když stisknu danou klávesu která je vypsaná v ovládání.

Ahoj, tak já už těm aktualizacím nerozumím, teď jsem zapnul ORCZ, bez toho aniž by se mne ORCZ zeptal, vypsal, že stahuje novou verzi. Což mne celkem dostalo, bo mám aktivitu v polovině trasy a málem mne mr.lo, že to pojedu celé znovu, naštěstí pozice save, zůstaly s fajfkou.
Pokud se jedná o novou verzi, je to podmíněno potvrzením uživatele. Pokud se jedná o nový content (obsah), který nenarušuje save, provede se automaticky.

Dobrý den chtěl jsem se prosim zeptat jak se v této verzi Open Rails otevírají dveře,u vozů protože mě třeba se vůbec neotevřou když stisknu danou klávesu která je vypsaná v ovládání.
a mají dveře animaci ? asi by to chtělo napsat, u čeho se ti neotevřou

Jedno doporučení zvukaře, tvořte nové funkce a vylepšení jedině a pouze na základě autentických nahrávek, nikoliv obráceně. Potom v podstatě vymýšlíte jaký zvuk by mohla mít funkce, aby to bylo zajímavé nebo líbivé. Ale to je pak arkáda.
Obávám se, že nějaké namáčknutí nárazníků za jízdy nebude slyšet ani přímo v tom místě pro okolní hluk. Co by to musel být za ráz při vůli pár cm, aby to udělalo ránu slyšitelnou na stanovišti...
Určitě máte všichni pravdu, že to není slyšet. Jde nám o to, aby hráč poznal, kdy je souprava natažená. Ale v rámci realismu to musíme hodně utlumit.

Určitě máte všichni pravdu, že to není slyšet. Jde nám o to, aby hráč poznal, kdy je souprava natažená. Ale v rámci realismu to musíme hodně utlumit.
Ne utlumit, ale vyhodit! Věř mi, na mašině nic takového slyšet neni... Jako fíra prostě nepoznáš že se souprava natáhla, max tak "prdelnim čidlem", když to bude pár vozů. Prostě zadáš výkon a po pár metrech víš, že je to natažený...

Cvičně jsem si dal tažnou sílu 250 kN a vypl hlavní vypínač. Žádný zvuk nárazníků jsem neslyšel a to jsem měl otevřené okénko.

Ale jestli chcete nějak nasimulovat realitu, tak zkuste ”rozhoupat” kapaliny v cisternách. Dokáže to udělat rozdíl i 5 km/h.

Cvičně jsem si dal tažnou sílu 250 kN a vypl hlavní vypínač. Žádný zvuk nárazníků jsem neslyšel a to jsem měl otevřené okénko.

Ale jestli chcete nějak nasimulovat realitu, tak zkuste ”rozhoupat” kapaliny v cisternách. Dokáže to udělat rozdíl i 5 km/h.
Anebo, když máš za sebou 20+ ložených nákladních vagónů, tak při rozjezdu přidej na lokomotivě plyn až na maximum. Pak hezky uslyšíš: "skřííííííííííííííp, břink, pššššššššššššššššššššš." (šroubovka pod se náporem rozerve a rozpojí se vzduchové hadice). A pak uslyšíš z kabiny fírův nevybíravý slovník. I když by mě zajímalo, co fíra udělá (a musí udělat), když odhalí rozervání vlaku?

Dovolím si plk k tématu.
Jako fíra prostě nepoznáš že se souprava natáhla,
Poznáš a umí to už i OR MG. Už roky si v OR vychutnávám rozjezdy, kdy se mašina při zadání výkonu začne pomalu rozjíždět, dalo by se říct i na velmi krátkou dobu zrychlovat, ale zrychlování tak nějak v ohledu na délku soupravy a hmotnost vlaku ustane a naopak máš pocit, jako bys na krátko zastavil. To je moment, kdy zatáhneš za poslední kupli a máš to na háku:) vše. Ve hře jsou k tomu ale potřeba vhodně naladěné vozy.

Dovolím si plk k tématu.

Poznáš a umí to už i OR MG. Už roky si v OR vychutnávám rozjezdy, kdy se mašina při zadání výkonu začne pomalu rozjíždět, dalo by se říct i na velmi krátkou dobu zrychlovat, ale zrychlování tak nějak v ohledu na délku soupravy a hmotnost vlaku ustane a naopak máš pocit, jako bys na krátko zastavil. To je moment, kdy zatáhneš za poslední kupli a máš to na háku:) vše. Ve hře jsou k tomu ale potřeba vhodně naladěné vozy.
Ale nepoznáš to tim, že slyšíš jak se natahujou spřáhla!!! :rolleyes: A u osobky jsou všechna spřáhla na fest.. ;-) Popros někoho, ať tě sveze a uvidíš sám...

Ale nepoznáš to tim, že slyšíš jak se natahujou spřáhla!!! :rolleyes:
To ale nepopírám. Naopak souhlasím, resp. se taky domnívám, že tomu tak je (pominu-li rozdílné okolní vlivy - den/ticho noci, odraz zvuku např. od budov, stěn, souprav). A k tomu tvému zbytečnému koulení očí, má reakce byla na tvoji větu se slovesem nepoznáš, nikoli neslyšíš, které jsi musel doplnit do svého vysvětlení poté, aby tvá myšlenka byla srozumitelná. Mmch současně je reakcí na předchozí ...
... Jde nám o to, aby hráč poznal, kdy je souprava natažená. ......
na což v příspěvku obecně reaguji.
Popros někoho, ať tě sveze a uvidíš sám...
Uvidím prd. Možná tak uslyším. A jestli, tak kuple či buffry začátku vlaku a ne konce, když by byl např. přes 300 metrů dlouhý. To by ta mašina musela být tichá jako Tesla, být nejlépe noční ticho a vlak mezi protihlukovkama. Pak možná. Není žádné jasné ano či ne.

Hele, slovní spojení "uvidíš sám" se používá obecně, jako že tu situaci zažiješ... Nečekal jsem, že to nepochopíš. Ale koukám, že ty rád chystáš za slovíčka, místo toho, aby jsi se bavil v kontextu probíraného problému... Jak jsem psal, popros někoho ať tě sveze, nejlépe ještě na odporovce (uhelka, lamina) ať tu situaci zažiješ a pak uvidíš, uslyšíš a ucítíš sám.

Hele, slovní spojení "uvidíš sám" se používá obecně, jako že tu situaci zažiješ... Nečekal jsem, že to nepochopíš.
Jde o hovorový výraz. O tom mě nemusíš poučovat. Jen jsem si do tebe rýpnul, aby jsi se ukázal, co tě zajímá nejvíc. Kontextu probíraného problému sis evidentně v mých příspěvcích ani nevšiml. Tímto je veškerá další debata zbytečná.
Sorry CZSK za OT.

Jde o hovorový výraz. O tom mě nemusíš poučovat. Jen jsem si do tebe rýpnul, aby jsi se ukázal, co tě zajímá nejvíc. Kontextu probíraného problému sis evidentně v mých příspěvcích ani nevšiml. Tímto je veškerá další debata zbytečná.
Sorry CZSK za OT.
A co mě teda zajímá nejvíc?? Celou dobu tu řešíme zvuky spřáhel a nárazníků... Jestli jsi sem přišel rýpat, jak sám tvrdíš, tak s tebou opravdu nebude rozumná řeč. A na ty plky o tom, že když bude noc, ticho a blízko nějaké stavení, či protihluková zeď, tak třeba něco uslyšíš, tak na to fakt nemá cenu reagovat...

mašina při zadání výkonu začne pomalu rozjíždět, dalo by se říct i na velmi krátkou dobu zrychlovat, ale zrychlování tak nějak v ohledu na délku soupravy a hmotnost vlaku ustane a naopak máš pocit, jako bys na krátko zastavil. To je moment, kdy zatáhneš za poslední kupli a máš to na háku
V tomto má Acatus naprostou pravdu. Navíc se tenkrát na laminátkách upravoval rozběh ventilátorů a to od třetí odbočky, takže při rozjezdu dlouhé, lehké soupravy na druhou odbočku ( natažení soupravy ) a s květákem venku byly i ty mrdy slyšet. Například v neděli, když byl v Majlontu
klídek.
Hoši, přestaňte se štengrovat, vždyť to nemá cenu. Já mám jasno, jak to každý z vás myslel, tak proč se zbytečně chytat za slovíčka.

V tomto má Acatus naprostou pravdu. Navíc se tenkrát na laminátkách upravoval rozběh ventilátorů a to od třetí odbočky, takže při rozjezdu dlouhé, lehké soupravy na druhou odbočku ( natažení soupravy ) a s květákem venku byly i ty mrdy slyšet. Například v neděli, když byl v Majlontu
klídek.
Hoši, přestaňte se štengrovat, vždyť to nemá cenu. Já mám jasno, jak to každý z vás myslel, tak proč se zbytečně chytat za slovíčka.
Jo copak na Majlontu, tam jsou rány slyšet furt... :D Ale o tenhle zvuk mi vůbec nešlo, tenhle zvuk při rozjezdu už v OR byl před tím a bylo to fajn. Zde se celou dobu řeší ty nově přidané zvuky! Stačí si přečíst muj příspěvek č. 487! A popravdě, sám píšeš s hlavou venku, takže na stanovišti to neslyšíš. ;) Ale pokud se vám chce při každém najetí a sjetí z výkonu poslouchat rány nárazníků a spřáhel, tak budiž, ale s reálem to nemá nic společného...

Back
Nahoře