CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
No počkejte až v aktualizaci bude zvuk dupání bačkor. Jízdu začnete s "novou" klidnou loko a pak ji předáte rozdupanou. :)
Ale jak říkám, ještě se to ladí a vaše postřehy jsou pro mě velice důležité.

Ale vlak není tramvaj, hele nestíhám to natočit na vuideo, někteří fírové brzdí tak, že:
Před 100m perónem rychlost cca 80, přibrzdím malinko a někde v polovině perónu mám 40, pak ještě pčitáhnu a zastavím, pokud vidím, že by to nevyšlo, přitáhnu ještě o malinko vic a povolím mírně až po zastavení. Ono se to blbě popisuje, bo Brejle v OR mají polohu brzy Švih, Odbržďovací, Jízda a Brzda, kdy tlakuješ, takže musíš z jízdy hodit brždění a hned jít spět do polohy jízdy, pokud chceš větší tlak, zase barzda a zpět do Jízdy. A ORCZ se chová tak, že když podruhé jen malinko připlníš, máš vozy ve skluzu, což je blbost. Nedovedu si představit s tímhle nastavením, jak na koridoru brzdí ešus ze 140 km/h do zastávky,

Dan to píše správně. Já bych ještě dodal, že obout lze i pod 3 bary. Stačí když na některým vozu "prokluzuje" protismyk. A u Y/B,A, Bds někdy protismyky prskaj už kolem 2.5 baru. Čili když se doladí hranice a přidružené nastavení smyku a k tomu se nasimuluje účinek a zvuk protismyků, tak to bude top.

přitáhnu ještě o malinko vic a povolím mírně až po zastavení.
Dane, to jsou vidle jak hrom. :) Když brzdíš do zastávky, tak záleží, kolik tam toho máš nasypáno. Musíš v tom už mít cit. Například asi ve dvaceti povolíš brzdu do jízdní polohy a ono to přesně vyjde, že vlak úplně odbrzdí v moment kdy zastaví. Pak zastavíš tak jemně, že to ani neškubne. Když to povolíš při nižší rychlosti, tak ty vidle uděláš také. Někdy i s těmi bačkorami. Ale já to moc kolikrát také nestrefil a povolilo mi to ještě v jízdě a napodruhé, než brzda zaúčinkovala, tak jsem málem udělal dveře. Ale dá se to naučit.
Ale v tomto simulátoru to někdy povoluje moc rychle, záleží, jak je naladěno. Tedy pak si uděláš jiné návyky.

A ve vlaku lítaj kufry!
Trochu jsem to přehnal, ale jel jsi někdy z Pardubic do HK s 163+3 Bdmtee a když fíra dobržďoval do zastávek,, aby stíhal jízdní doby, tak to k těm létajícím kufrům nebylo daleko. A to jsem ještě nezkoušel páru, kde to brždění zdaleka neodpovídá příručkám ČD. :) A Ešusy, ty to mají narvané na jízdní doby jak prase, Za chvíli bude video, kdy je vidět, že ten prokluz jde fakt hodně, ale hodně brzy.

Dane, ty děláš přesně to, co bys vůbec neměl. Ty si to ve větší rychlosti jen škrábneš a pak to totálně zatáhneš v minimální rychlosti.
Pokud to více zatáhneš ve větší rychlosti a pak to budeš povolovat jak psal Zbyněk, tak to neobuješ. Není to gumokolo.

OK, zkusím, ale všimni si, že když to přitáhnu jen malinko víc, tuším 1.1, tak mi OR okamžitě píše, že mám vůz ve smyku.

OK, zkusím, ale všimni si, že když to přitáhnu jen malinko víc, tuším 1.1, tak mi OR okamžitě píše, že mám vůz ve smyku.
Já to teď vidím, že to je tak na hraně. Hlavně lehké vozy. ALE dost vozů má také snížený maximální brzdný tlak ve válci zřejmě právě kvůli problému s adhezí při brždění.

V čem je problém s těma Esama? Nešlo by během těch asi 5 vteřin, než se jakoby "načte" v TT hráčský vlak, změnit vlak po §triggers a §forms z AI na jakoby první načtení, tzn. plně hráčský. Mám pocit, že ty vlaky zůstavají v jakémsi AI módu, protože se chovají zcela nekorektně. U 350tek atp. se to dá umrtvením a oživením mašiny vyřešit. Ale Esa se zacyklí a jsou nefunkční. Ať do toho lezu jako do "studené" nebo nahozené mašiny. Když je studená, změní se jen to, že nejde nahodit a zprovoznit.

Já to teď vidím, že to je tak na hraně. Hlavně lehké vozy. ALE dost vozů má také snížený maximální brzdný tlak ve válci zřejmě právě kvůli problému s adhezí při brždění.
To je právě ono a když přibrzdíš ještě malinko víc, tak začneš klouzat s celou soupravou, proto jsem to škrábal hned v prvopočátku.

Teda, toho brejlovce 754 012 ti fakt závidím a ty zvuky taky. Kdes tu mašinu a ty zvuky splašil? Rád bych si toho brejlovce přidal do svého vozového parku a zvuky, které mám jsou strašné. Ty zní, jako kdybych brejlovce pouštěl z VHS kazety. Taky ti závidím, že sis dokázal vyrobit aktivitu. V mým podpisu máš důvod, proč nejezdím v aktivitách.
To je právě ono a když přibrzdíš ještě malinko víc, tak začneš klouzat s celou soupravou, proto jsem to škrábal hned v prvopočátku.
Pískovač: Am I a joke to you?!

Iciku, tak poslední aktualizace mi vyrazila dech, to tření a zvuky v obloucích jsou naprostá BOMBA!

Nevím co přesně používá Dan, ale brejlovce najdeš tady: https://malard.hys.cz/ , super zvuky tady: https://www.modely-msts.cz/zvuky.html , a dosti dobrou kabinu pro řadu 754 tady: https://www.modely-msts.cz/kabiny.html
U aktivity bude ReadMe a kabina je v balíku Brejlovců u Josefa V., u aktivity bude i eng soubor, testováno na něm a dopředu, díky změnám počasí to bude pěkná fuška, kopce brždění a když fakt hodně chčije, je to úplně jiná jízda, než když se vyjíždí za deště a pak přijde polojasno a i hustota srážek má vliv na jízdní vlastnosti. :)

Iciku, tak poslední aktualizace mi vyrazila dech, to tření a zvuky v obloucích jsou naprostá BOMBA!
Přidali jsme systém generických zvuků, které se použijí na každý model třeba i starý pro MSTS. Ještě se ale musí doladit hlasitost jednotlivých bloků. Těch zvuků bude přibývat.

Už se někomu povedlo obout loko nebo vozy? Je to udělané tak, aby si vůz pamatoval svůj stav a když ho třeba napojí AI, bude slyšet jak ho někdo obul. :)

Zvuky mi přijdou přehnané a trochu moc nahlas. A možná bych si pohrál s tím, aby ostrost a hlasitost zvuků byla přímo úměrná poloměru a délce oblouku. jinak opravdu luxus. :)

Přidali jsme systém generických zvuků, které se použijí na každý model třeba i starý pro MSTS. Ještě se ale musí doladit hlasitost jednotlivých bloků. Těch zvuků bude přibývat.

Už se někomu povedlo obout loko nebo vozy? Je to udělané tak, aby si vůz pamatoval svůj stav a když ho třeba napojí AI, bude slyšet jak ho někdo obul. :)
V pokuse o obutie som uspel ale okolo rýchlosťi nad 50 km/h zvuk nepokračuje v zrychlivani ale skorej mi príde že skoči ako keby vlak ide 20 km/h. Ak to je zamer tak sa ospravedlnujem za tento príspevok.

Back
Nahoře