DynaTrax

regedit77

Pokladník
Při úpravách Tsection.dat k trati BP se mi Zbyněk Šemora zmínil o programu pro převod Dynamické koleje na soubor ".s". Po asi 30 minutách hledáni se mi jej povedlo najít tady na TrainSim.Com do vyhledavače se zadá dynatrax a je to OK. Bohužel vyžaduje registraci, ale to není snad problém. :D
jinak takřka návod je v Polštině tady, ale nijak není potřeba.

Vyberete trať pak si vyberete World nebo přesně kolej která se má převést a profil - standart, nebo i úzkokolejka a stisknete convert.

Některé další profily jsou ještě tu

Výsledek najdete v shapes dané tratě.

Pochopitelně se doporučuje zálohovat než něco uděláme jako vždy.

Snad se bude hodit.

Chtěl bych se zeptat, nevlastníte někdo, prosím vás, DynaTrax v1.0.0.9 (a k tomu TsfDynLib v1.0.0.7)? Na uktrainsim.com zůstalo jen vlákno Tima Bootha, ale jeho stránky jsou bohužel dávno v hlubinách minulosti. Ani web.archive.org nic nemá...

Díky, tu mám taky, k tomu 0.62 a 1.0.0.8 maskovanou jako 1.0.0.9. Proto mě zajímalo, jestli někdo nemá opravdu plnokrevnou 1.0.0.9. Nu nic. Asi bude muset stačit to co je.

Dobrý večer,
potřeboval bych radu ohledně tohoto programu. Vzhledem k tomu, že využívám DBTracks, potřebuji konvertovat dynamické koleje v pevné objekty. Nainstaloval jsem DynaTrax přímo dle návodu, co je pro DBTracks, každopádně při spuštění a pokusu o zadání cesty ke tratím vyskočí hláška "Not a valid MSTS location". Tipuji, že to je kvůli tomu, že OR nemá nějaké soubory, podle kterých program čte, zda se jedná o oficiální MSTS. Zkoušel jsem přidat složku train.exe, ale to nepomohlo. Netušíte, jak by se tento problém dal vyřešit? Zkoušel jsem pátrat po internetu, ale ani na elvastower ani na trainsim jsem žádné řešení nenašel. Případně moc díky.

Já mám MSTS řádně nainstalovaný a vše funguje. Asi tento SW MSTS potřebuje. Myslím si, že každý, kdo tvoří tratě MSTS mít nainstalované musí. Jen TSRE5 nestačí. Já používám oba editory, každý z nich je na něco lepší. A každý z nich umí něco co ten druhý neumí. Oboustranně.

Já bych byl vcelku rád, mít i MSTS editor, sám jsem i tady na fórum četl poznatky z obou editorů. Problém je, že pokud se nepletu, tak MSTS už není jak získat, krom toho na win10 tuším dělalo bordel, ale hádám, že na funkčnost editoru desítky vliv nemají.

Já mám komplet funkční MSTS i ve W10. Grafika nVidia tam to běží hned. Amd, tady je nutný nějaký aktivátor od Icika. Něco se překopíruje a spustí path.

Tak po tom, co se úspěšně podařilo sehnat MSTS a rozchodit DynaTrax jsem narazil na další problém, tady už mě ovšem nenapadá žádné řešení. Na zkoušku jsem si zkusil konvertovat jednu dynamickou kolej, vše v pořádku, krom toho, že v souboru "desky" se zapíše směrování na DynaTrax-xxxx úplně do jiné tratě, ačkoliv samotná kolej se exportuje do správné, to ale není problém přepsat. Problém nastal při pokusu konvertovat další koleje. Po tom, co stejným postupem zkusím konvertovat jinou kolej, tak se úplně zabuguje, přikládám screeny. Zkoušel jsem exportovat i do základního profilu, ale stejný problém. Fakt už mne nic nenapadá, mám pocit, že jsem zkusil vše.

Přílohy

• SViewer.jpg
    SViewer.jpg
    63.1 KB · Zobrazeno: 0
  • TSRE.jpg
    TSRE.jpg
    418.6 KB · Zobrazeno: 0
Té koleji chybí textury. Tedy otevřít v shapevieweru a podívat se, jaké textury to chce. Pak prohledat adresáře a nakopírovat.
Ale ty textury musí být i v adresáři Dynamictrack/Textures. Udělal jsem pokus. Jelikož mám na notebooku OS Desítky HOME (už nikdy HOME), tak nesmím mít adresář trati v Program Files jinak nešlo nic přepisovat. Tak jsem pro potřeby jen jezdění v OR Microsoft Games přesunul rovnou na C: Ale když spustím Dynatrack, tak tam nemám žádnou trať. Tedy tento program to může očuchávat podle Registrů, kde je nainstalovaný MSTS.

Díky za rady, každopádně. Když pominu to, že profil je použitý stejný, jako u koleje, která se vyexportovala v pořádku, tak samotná textura na koleji je, ale úplně zabugovaná (přikládám screen). Problém bude jinde, ale nevím kde. Ta kolej se zkrátka nevyexportuje dobře. Když to vezmu takto, když v SVieweru otevřu jakýkoliv objekt, tak je vycentrovaný, za to tato kolej je úplně mimo střed a krom toho nemá ani rozměry, které by mít měla. V samotné trati se vyexportuje do podoby, jako je vidět na screenu výš, tzn. úplně mimo svoje místo (na screenu modře orámovaná). Bizarnosti tomu přidává to, že jsem zkusil konvertovat další koleje, zda to není jen problém u této jedné. U dalších 3 se stalo to samé, ovšem jedna další se vyexportovala v pořádku. To stejně se děje i v moment, kdy jsem zkusil konvertovat dvě koleje zároveň, záměrně jednu, která vím, že jde v pořádku a druhou, která takto buguje abych viděl, zda opravdu nedělám nějakou chybu. Ale furt to stejný, ikdyž jsem je udělal zároveň, tak ta jedna opět v pohodě a druhá nic. Taky jsem zkusil dynamickou kolej o stejných hodnotách udělat na prázdné mapě a konvertovat ji, ale problém stále přetrvává. To s těmi tratěmi ještě zkusím.
Ještě chci poděkovat, že vůbec máte vůli a nervy na to mi zkusit pomoci.

Přílohy

• Textury.jpg
    Textury.jpg
    80 KB · Zobrazeno: 0
... Ta kolej se zkrátka nevyexportuje dobře. ...
Podle mne je chyba v nastavení programu. A to v nastavení cesty k MSTS, takže Dyntrax ukládá konverze do jiné trati, a zároveň nevidí textury v příslušné složce ".../Routes/Textures". Dále se nastavuje způsob konverze. Pamatuji si, že když jsme se před lety s Regeditem Dynatraxem zabývali, problém se změnou velikosti se vyskytoval taky, a chyba byla právě někde v nastavení. Jenže momentálně nemám MSTS nainstalovaný, takže to nemám jak ověřit.

Diky, zkusím se na to ještě podívat. Zkoušel jsem vyházet všechny tratě jak psal Mikulda, ale bohužel taky nic. Ještě předtím jsem trať zkusil přetáhnout do adresáře MSTS a konvertovat tam, ale taky nic. Na to nastavení se každopádně ještě zkusím podívat, ale nejde mi to do hlavy, když nějaký jdou v pohodě a nějaký ne.

Tipuju tu chybějící instalaci MSTS. A taky teda instalace na ploše nebude nejšťastnější nápad.

Jak jsem psal, MSTS jsem nakonec sehnal a nainstaloval, kompletní oficiální verzi a je normálně na disku. A i v moment, kdy jsem trať přetáhl do MSTS na disku a konvertoval tam, tak se problém opakoval.

lepší je nastavit cestu k MSTS v Settings
Ano funguje to. Teď jsem přesměroval cestu k přesunutému adresáři "Microsoft Games" na Céčko a jsem tam. Pak tam svítí zelený nápis, že jsou i všechny textury OK. A pak vyberu profil, trať a už to jede. Takto přece nehrozí, že by se to instalovalo do jiné trati. Já jsem se s tím také natrápil víc než je zdrávo, proto se snažím pomoci.
dyna1.JPGdyna2.JPG

Jak vidím ty screeny, došlo mi, že jsem zapomněl zmínit důležitou věc. Používám verzi V0.62 co je přímo na stránkách DBTracks a to kvůli tomu, že V0.52 neumí pracovat s formátem profilu, v jakém je profil právě pro DBTracks. Zároveň jsem zkusil ještě jednu věc. Trať znovu hodil na céčko do MSTS, zkusil konvertovat ve V0.62 v profilu DBTracks, stále bug, ale když tu samou kolej konvertuji ve V0.52 v základním profilu, vše je v pohodě. Hádám, že teda problém bude buď v profilu DBTracks, nebo v té verzi 0.62.

Ale ten profil by měl jít upravit. Mě je dělal Regedit, řešil jsem s ním vzdálenost pražců nad náspem, měl to moc vysoko. Pak to opravil ke spokojenosti, řešilo se pak něco jiného a omylem tam hodil starou verzi, kdy mi pražce levitovaly nad náspem. A to opravenou si asi neuložil. Tak jsem soubor otevřel a všude zkopíroval správné hodnoty a už jsem spokojený.
Tedy bych raději používal tu verzi 52. Mně na té 62 také něco blblo, proto jsem jí dal pryč.
Takhle to vypadá otevřené. Tedy musí být k dispozici vypsané textury ace. Pokud mám jiné (jinak zapsané) než jsou v profilu, tak je v zápisech vyměnit nebo upravit. A musí to fungovat.
profileSet=Beton trava track
support=http://support.trainsimfiles.com/
minSegAngle=0.6
minSegLength=2.5
maxSegLength=25

material=BASE (acleantrack1_03.ace,-1,BlendATexDiff,LinearMipLinear,OptSpecular0,none,normal,0,5.4)
material=BASE_D (acleantrack1_02.ace,-1,BlendATexDiff,LinearMipLinear,OptSpecular0,none,normal,0,5.4)
material=TRACK (acleantrack2.ace,-1,TexDiff,LinearMipLinear,OptSpecular0,none,normal,9.528,0)
material=RAILTOPS (acleantrack2.ace,-1,TexDiff,LinearMipLinear,OptSpecular25,none,normal,9.528,0)

$ballast="[BASE](-2.5,0.195,0,0.864,0)(0,0.21,0,0.365,0).(0,0.21,0,0.365,0)(2.5,0.195,0,0.864,0)"
$ballast2="[BASE_D](-2.5,0.195,0,0.864,0)(0,0.21,0,0.365,0).(0,0.21,0,0.365,0)(2.5,0.195,0,0.864,0)"
$rails="[TRACK](-0.8675,0.2,0,0,0.9323)(-0.8675,0.325,0,0,0.9954).[RAILTOPS](-0.8675,0.325,0,0,0.878)
(-0.7175,0.325,0,0,0.769).[TRACK](-0.7175,0.325,0,0,0.9954)(-0.7175,0.2,0,0,0.9323).
(0.7175,0.2,0,0,0.9323)(0.7175,0.325,0,0,0.9954).[RAILTOPS](0.7175,0.325,0,0,0.769)(0.8675,0.325,0,0,0.878).
[TRACK](0.8675,0.325,0,0,0.9954)(0.8675,0.2,0,0,0.9323)"

profile Track_TR-B {
profilename=Default trava
gauge=1.435
lods=100,400,1200
degrade=1,2,4

object TRACK {
subobject=0
profile=0,$ballast
profile=0,$rails
profile=1,$ballast
profile=1,$rails