Nové vozy ČD pro OR CZ/SK, kde sehnat?

ML636

Průvodčí
Omlouvám se za lehce duplicitní téma, ale první zadání jinde se nesetkalo s odezvou a nešlo mi to smazat. Později se to může nechat smazat obojí.

Chtěl jsem se zeptat, zda existuje nějaký funkční seznam osobních vozů ČD pro OR. Poměrně dost je toho na stránkách Virtuální železniční dílny OR, ale nenašel jsem v sekci ke stažení nic, co by bylo funkční, pouze se objeví pod jednotlivými vozy seznamy souborů, které ovšem nejdou stáhnout.

Našel by se zde někdo ochotný mně s tím trochu poradit, případně nasměrovat? Pro MSTS jsem měl skoro kompletní trainset, pro OR pokud jde o novější modely ex. OBB vozů, ARmpee, Bmz 226 a podobně, ani nevím, zda už nějaké volné modely existují a pokud ano (ARmpee), tak není pro OR, protože na stránkách, kde je uvedená kompatibilita modelu s OR ke stažení, nelze stahovat. Vyzná se v tom prosím někdo a byli byste ochotni ztratit pár slov? :rolleyes::rolleyes:

No pokud se budeme bavit o ladění vozů přímo pro CZ/SK verzi tak jedině u kluků na stránkách :) Pokud se někdo další nepustil do ladění :)

A pokud je někde napsáno pro OR či Open Rails - tak spíše počítát s laděním, které je pro OR oficiální verzi, MG a jiné verze. Fungovat by mělo i v CZ/SK, ale po vzoru CZ/SK verze to nebude :)

No pokud se budeme bavit o ladění vozů přímo pro CZ/SK verzi tak jedině u kluků na stránkách :) Pokud se někdo další nepustil do ladění :)

A pokud je někde napsáno pro OR či Open Rails - tak spíše počítát s laděním, které je pro OR oficiální verzi, MG a jiné verze. Fungovat by mělo i v CZ/SK, ale po vzoru CZ/SK verze to nebude :)
Jojo, odtud mám všechny vozy co šly. Cargo i osobku, z mašin je tam vždy základní výběr klasický nátěr / Najbrt, ale ukrutně mi chybí moje "domovská" 150/151 a pak několik nových vozů do současných souprav posledních několika GVD. Jinak pokud nejde přednostně dodržet vozy CZSK, používám původní Trainset BP, kde jsem si přepsal soubory ladění pro OR, jezdí to taky a podle parametrů to nejezdí špatně. I když u nějakých typů vozů mám samovolně zapnutou rychlíkovou brzdu, kdežto default u CZSK je zatím brzda v P. Ale to jsou detaily, to se postupně vychytá. Za mě, je verze CZSK asi lepší v prostředí našich železnic. No, jinou verzi jsem nerozjel, po 3 leté pauze od MSTS jsem přerodil na OR jen v této verzi, ale zaujala mě parametry. :-)

Přátelé, díky za odkazy, super! ARmpee už jsem objevil dříve, jen ho nějak pofackovat k OR provozu.

Mimochodem, jezdí někomu z vás bez problémů řada 150/151 pod OR CZ/SK a kabina má funkčnost? Ani lokomotivy přímo z jejich stránek se mi nechovají korektně - chybí asi odpovídající kabina. Ten samý problém mám i s 371 - tam ale oficiálně není CZSK verze. Jediná 151, kterou se mi kompromisně povedlo ovládat, byla z trainsetu BP, ale s původní kabinou 350.

Back
Nahoře