Ladění ČD 814 a 914 pro ORCZSK

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Meda
  • Datum začátku Datum začátku

Meda

Provozní technik
Zdravím,
nemá někdo naladěné výše uvedené loko pro ORCZSK ?
Jedná se hlavně o průběžnou brzdu, která brzdí pouze pro polohu "Rychlobrzda".
A jsou v ORZSK ošetřeny animace dveří ? V aktivitě se po nástupu cestujících zavřou automaticky. Na nastavené klávesy (Q a SHIFT+Q) nereagují.

Vždyť ji máš. 814.100+914.100 (můj trainset) jo, možná jsem nestihnul vepsat automatické dveře.

Jedná se hlavně o průběžnou brzdu, která brzdí pouze pro polohu "Rychlobrzda".
Myslím, že tohle bude kombinovaným ovladačem jízda-brzda v ORCZ. Stejně se chovají (nebo alespoň ještě před nedávnem chovaly) i el. jednotky X71... Takže s 471 brzdím nejprv na rychlobrzdu, pak co nejrychleji do odbržďovací polohy do 4,5 barů a potom do jízdní polohy. Pak už funguje normálně i poloha trvalého nabržďování.

Vždyť ji máš. 814.100+914.100 (můj trainset) jo, možná jsem nestihnul vepsat automatické dveře.
Zdravím,
ano jede perfektně, ale průběžná brzda správně nebrzdí. Zkouším postup podle Martina (viz výše), ale zatím je rychlobrzda vždy rychlejší než já.

A ještě dotaz na znalce :

Je hodně složitý zápis pro manuální ovládání dveří v ORCZSK ?
Je ochotný ho někdo zveřejnit ?

Zdravím,
ano jede perfektně, ale průběžná brzda správně nebrzdí. Zkouším postup podle Martina (viz výše), ale zatím je rychlobrzda vždy rychlejší než já.
To asi bude vždycky, přece jen je rozdíl takhle brzdit třeba mezi Kolínem a Prahou na koridoru s těžkou jednotkou z rychlosti 140 km/h a lehkou Regionovou z osmdesátky nebo šedesátky... :) Případně používat jen přídavnou a začít brzdit trochu dřív. A něco k těm dveřím by mohlo být tady. ;)

Meda: Skúsil si upraviť priebežnú brzdu podľa tohto návodu?
Čo sa týka dverí, preštuduj si návod k ORCZ, podľa mňa je to tam popísané dosť dobre.

Zdravím,
dveře vyřešeny.
Přídavná brzdí normálně, ale (i když nejsem a nebyl jsem strojvedoucí), tak brzdit vlak přídavnou brzdou mi přijde přinejmenším divné.
Ale předpokládám, že oprava průběžné brzdy v engu pro ORCZSK není tak jednoduchá, jako dveře nebo topení.

Meda: Skúsil si upraviť priebežnú brzdu podľa tohto návodu?
Čo sa týka dverí, preštuduj si návod k ORCZ, podľa mňa je to tam popísané dosť dobre.
Zdravím,
zkusil. Dveře vyřešené super.
K brzdám.
Problém je v tom, že řádek
TrainBrakesControllerContinuousServiceStart
např. v souboru 814120.eng neexistuje a doporučené doplnění nepomohlo.

Pokud blbne kombinovaná brzda, měli by to kluci v ORCZ opravit. Kdysi fungovala bez potíží, nevím. Já teď s RegioNovou nejezdím, ale zanedlouho přijde na opravu aktivit, která byly pro OR, snad prvopočáteční ORCZ. Už nevím, ale jsou dvě. Jedna z Tišnova a druhá s Třebové do Štítů i se zvukovým dabingem.

Zdravím,
zkusil. Dveře vyřešené super.
K brzdám.
Problém je v tom, že řádek
TrainBrakesControllerContinuousServiceStart
např. v souboru 814120.eng neexistuje a doporučené doplnění nepomohlo.
Ahoj. Vyskoušej : TrainBrakesControllerApplyStart )

Ahoj. Vyskoušej : TrainBrakesControllerApplyStart )
Zdravím,
stěžuju si a naříkám zbytečně. Když jsem slepej jak patrona a neumím najít potřebný řádek v engu, tak to je těžký. Náhrada už se povedla a jede to a hlavně brzdí OK. Děkuji za rady.

Prosím o radu. Mám stejný problém, Mám stažené 814 od Pikka a ladění pro OR od Jaceka. Konkretně o 814.223. A také mi brzdí jen rychlobrzdou na normální brždění brzda nereaguje. Moc se v ladění nevyznám, poradíte mi prosím jak tu brzdu zprovoznit prosím.

Treba vziať zápis HJP z niečoho, čo to má rovnaké a funguje to pod ORCZ/SK. Možno by som skúsil od chlapcov odkopírovať zápis kontroléra na 750.7

Back
Nahoře