Lakovna Lukyn-CZ pro Openrails

Zbyňku, to je furt dokola. ORCZ jede úplně normálně, viz 11ti hodinová aktivita pro ORCZ, Os 5009, Praha - Bohumín. To, že ty jsi si k trati přiložil starou verzi OR a na ni si trváš, je čistě tvůj problém. Navíc, vozy pro ORMG, neboli třeba vozy od Josefa, v ORCZ normálně jedou. Problém je třeba pouze absence napětí v eng některých mašin atd., právě naopek, tým ORCZ, se snaží, aby vozidla jely. Já teď dělám aktivitu z První Republiky, kde je na vozy ladění, jen pro OR a vše mi jede bezchybně. Vlastně i Bobina 140, laděná pouze pro OR jede bezchybně. Tak prosím tě, nic ve zlém, ale neshazuj něco, co nejezdíš, nebo pro to nemáš pár potřebných ůprav. Hodně jich mám u aktivit. Co vyšel první československý OR, pro jiný aktivity nedělám a nemohu si vynachválit.

@Dan J. to zas až tak nenapísal že by zhodil ORCZ/SK len jednoducho túžia mať ladenie pre Klasické OR. Ale to my v OR CZ/SK robiť nebudeme. Viac to tu Lukynovi nespamujme vecami, ktoré tu nemajú čo hľadať. Keď tak si túto debatu presuňme do OR CZSK vlákna. Ďakujem.

Zbyňku, to je furt dokola. ORCZ jede úplně normálně, viz 11ti hodinová aktivita pro ORCZ, Os 5009, Praha - Bohumín. To, že ty jsi si k trati přiložil starou verzi OR a na ni si trváš, je čistě tvůj problém. Navíc, vozy pro ORMG, neboli třeba vozy od Josefa, v ORCZ normálně jedou. Problém je třeba pouze absence napětí v eng některých mašin atd., právě naopek, tým ORCZ, se snaží, aby vozidla jely. Já teď dělám aktivitu z První Republiky, kde je na vozy ladění, jen pro OR a vše mi jede bezchybně. Vlastně i Bobina 140, laděná pouze pro OR jede bezchybně. Tak prosím tě, nic ve zlém, ale neshazuj něco, co nejezdíš, nebo pro to nemáš pár potřebných ůprav. Hodně jich mám u aktivit. Co vyšel první československý OR, pro jiný aktivity nedělám a nemohu si vynachválit.
Ale to si nerozumíme. Vy mluvíte o možnosti hrát v ORCZSK s vozidly laděnými pro OR (což je klidně v pořádku), kdežto já mluvím o NEmožnosti hrát v klasickém OR s hnacími drážními vozidly laděnými laděnými pro ORCZSK.

@Dan J. to zas až tak nenapísal že by zhodil ORCZ/SK len jednoducho túžia mať ladenie pre Klasické OR. Ale to my v OR CZ/SK robiť nebudeme. Viac to tu Lukynovi nespamujme vecami, ktoré tu nemajú čo hľadať. Keď tak si túto debatu presuňme do OR CZSK vlákna. Ďakujem.
To není věc celého ORCZSK, nýbrž věc každého modelu. S normálním Engem je to v pohodě, ale když už by tam chtělo být rozšířené ladění na ORCZSK, tak by bylo fajn tam ponechat někde v podsložce Eng na klasické OR, aby tam ta možnost prostě byla rovnou v modelu. Toť vše.

Ale my primárne robíme pre OR CZ/SK to ci chce niekto model do klasického OR je vec druhá s ktorou my nemáme nič spoločné. Nebudem robiť ladenie aj pre klasické OR keď ho nepoužívame a nevieme čo tam ako funguje. Toď vsio k tomuto. Na mojej stránke bude vždy primárne ladenie vozidiel pre OR CZ/SK

Má pravdu, předsedo. Ale nikdo to nechce po Dodovi, určitě toho má příliš, ale copak se nenajde nějaký ladič, který by dělal oficiální ladění pro všechny, jako to kdysi dělal ŽSR? Protože naklonovat ladění z jiné lokomotivy stejné řady je jen pro velmi znalé uživatele. Vždyť stačí jenom zapomenout závorku, či udělat jednu navíc a mašina už nefunguje. A pak hledej, Šmudlo v těch dlouhých řádcích, co kde je špatně.

Já furt nechápu, hoši o co vám jde? Proč máte zapotřebí mermomocí držet nějaký simulátor, který nemá s českým prostředím společný ani prd? My jsme fakt divný národ. TVL, kdyby v Maďarsku, Polsku, měli takový tým, jako je ten náš pro ORCZ, nikdo by neuvažoval a dělal pro simulátor jejich prostředí a ne furt se zubynehty držel něčeho, co si myslí, že funguje. Ne nefunguje, hoši, opravilo se tolik chyb v souvislosti s posuny traffic a tak podobně, žeo tom nemáte ani tucha.

vláčkař Jenda

Proč, řekni mi proč furt propaguješ americký OpenRails a chceš pro něj ladění vozidel?!
Jí ti garantuju, že pokud by jsi jel aktivitu co chystám, tak v klasickém OR budeš mít šedivo, místo vozů a Přerov možná ani neprojedeš.

Hoši uvědomujete si, že i kdyřž nebyl ORCZ, tak třeba Icik řešil chyby v ORMG? Pokud se objeví teď BUG, tak je to v tomto simu zabité a nadlouho, tady se opravují chyby (ORCZ) okamžitě, funguje okamžitá aktualizace a opravy. Vám nevadí, že v klasickém OR máte tmu už v šest hodin, jako tomu bylo ve starém MSTS? Že třeba AI jede jak debil? Nebrzdí vzduchem, chová se divně a když do něj přelezete, když vám třeba přebere vozy, je potrhaný? Tohle v CZ vůbec neexistuje. Celkem je mi fakt záhadou proč se tady spousta lidí tomuhle přechodu brání.

Tak prosím tě, nic ve zlém, ale neshazuj něco, co nejezdíš, nebo pro to nemáš pár potřebných ůprav.
Dane, uklidníme se a vydechneme :) :) :)

Já nic neshazuji, jenom konstatuji, že mi pro mé účely zatím ORCZSK nevyhovuje a to z důvodu, že potřebuji rychle projet nové traťové úseky kvůli testům. Aktuálně mám například k testování 200 kilometrů a není čas to projíždět někde i devadesátkou. S Vectronem to proletím 160, někde trochu méně a opravdu nepotřebuji, aby mi zasáhla brzda, že jsem překročil rychlost, Aktivitu nejedu, tak nač hlídač. Za další nepotřebuji, aby mi zůstal přibrzděný vůz v soupravě, to se opět hodí jenom do aktivit. A za poslední, na stahovačkách Vectrony nestahují, jen vypínají proud, tedy nač vyskakují hlášky, že jsem poškodil trolej. A když stahovačka nesvítí, tak přece jedu na plný výkon a ne, že jsem si poškodil sběrač lokomotivy. Dane, ty jezdíš výhradně ČSD a tedy tyto neduhy nevidíš. Protože staré lokomotivy jezdí pomalu a nepřijdeš do kontaktu s žádnou moderní lokomotivou. A navíc klasický Vectron laděná pro OR v ORCZSK nerozjedeš, vlastně ani neodbrzdíš. :) Ale to ty nevíš, protože s tímto nejezdíš. Bohužel tady chybí tester moderních lokomotiv. I když na tohle poukazuji už mnohokrát. A odpověď byla, že těch podmíněných stahovaček mám moc a asi to zatím nejde nijak nastavit a že se s tím nikdo zabývat nebude,.... atd. Tak nemám jinou volbu, než jezdit klasický OR.

Zbyňku, jak jsem už psal několikrát, za chyby se můžu omlouvat 100x, ale jsem jen člověk a ne AI. Opravdu mne mrzí, že svým člověčím vnímáním nezahrnu 100 podmínek a 100 variant do testování každé nové funkce. Proto jsem velice rád, když mi pomůžete a napíšete, co nefunguje. I když to tak někdy z reakce nevypadá, ale jsem hrozně rád za každou připomínku a nalezenou chybu. Našemu týmu a obzvlášť Danovi musím poděkovat. On je totiž v tomto nezmar. :)

Proč, řekni mi proč furt propaguješ americký OpenRails a chceš pro něj ladění vozidel?!
Jeden vdolky, jiný holky :D .
Hele, já jsem zvyklý na engy klasického OR, kde vím zhruba s čím můžu a s čím nemám hýbat. Taky ORCZSK nejde bez větších zásahů nějak ošálit - zapomeneš stahovačku, SMŮLA; rozjíždíš o chloupek rychleji, SMŮLA; překročíš povolenou rychlost, SMŮLA; zapomeneš na živák, SMŮLA; projedeš návěstidlo, SMŮLA. Člověk si chce taky někdy odpočinout a trošku si užít a jen tak si zajezdit (jako na nějaké hodně realistické modelové železnici ;)) a ne jen být toho otrokem. Realistický simulátor fajn, ale všeho a mírou, nejsme stroje. Přeci jen je to simulátor pro nás a ne my pro simulátor.

Však a práve preto je tu klasické OR v ktorom si môžeš zajazdiť podľa svojich predstáv. My predsa nikoho nenutime sťahovať OR CZ/SK a hrať len to. Je to každého vec. Len keď pracujeme na našom projekte nebudeme predsa otrokmi a robiť aj ladenia na ďalšie verzie OR keď to my sami nechceme.
Do tohoto projektu sme išli s tým ze tam bude pokročilejšie ovládanie a s tým bol každý oboznámený.

Já si nějak nejsem vědom, že bych byl omezen nějakou penalizační záchrannou brzdou. Víš kolikrát jsem přešvihl rychlost v chystané aktivitě, když jsem se soustředil na okolí. Jako mě osobně je to jedno, jezdi si co chceš, ale pokud ti nejedou vozy pro OR, nelobuj u tvůrců ORCZ, ale u týmu OR, že chceš kompatibilitu. Kluci z týmu ORCZ, dělají vše proto, aby vozy z OR a ORMG, jely v CZ/SK verzi a já testuji pro tutéž verzi. Takže v ředách OR, ORMG se bude muset najít český tester, co bude dělat složité trasy, situace v aktivitách a bude spolupracovat s vývojáři a hlásit jim problémy, chyby atd... A k tomu bude muset umět asi dobře anglicky, poněvač se nejedná o československý tým. Zároveň myslím, že práce tak pružná nebude, že si nenapíšete mejla, aktualizace, za chvíli po testu, kdy nefungije, dalšího mejla a opět ihned aktualizace.

Ale možnosti jsou nekonečné a třeba se český fanda vlaků na tuto práci pro "klasický" OR najde.

Jinak bych poprosil, zda by tohle téma moderátoři přesunuli jinam, pěkně jsme to Lukynovi zasvinili a zazdili jeho práci, o stránku zpět.

Zbyňku, jak jsem už psal několikrát, za chyby se můžu omlouvat 100x, ale jsem jen člověk a ne AI.
Ne, tohle nebylo nic proti vývoji. Já se jenom přimlouval, aby se dělalo ladění i pro klasické OR z důvodů, jak tady rozvířil Dan, že ne každému prostředí ORCZSK vyhovuje. Já si práce vašeho kolektivu vážím, ale opravdu není lehké do této verze jen tak přejít. Co se týká vozidel, za celou historii MSTS se na začátku domluvila nějaká pravidla a ta se dodržovala. Jako že u nás se počítala spřáhla na 30, v Polsku zase prosadili na 80. A nejsme vzájemně kompatibilní. Ale už tehdy se vydávaly k vozidlům dvě verze, tedy i na 80. Nyní se někdo rozhodl, že tohle je přežitek a vše máte nastaveno na nulu. A tím pádem nárazníky po přivěšení na vozy se o hodně prolínají a nevypadá to pěkně. Tedy každý nový model si musím přepočítávat na 30. A to je stále dokola s každým novým modelem. Pokud jsem tvorbě aktivní, tak opravdu nemám už čas vše nové přepočítávat. Proto jsem apeloval, kdyby někdo šikovný další se zabýval laděním se tomuto věnoval a zapomněl jsem dodat, že je nutné mít ladění s nastavením spřáhel na 30.
Tady někdo poznamenal, že se dá vypnout v nastavení zásahu rychlobrzdy. To je v klasickém OR a bylo i v ORCZSK. A pak mi to takto prásklo, kouknu do nastavení a tato volba zmizela, tak proto. Ale asi to už máte opravené a je to tam zpět. Ale opravdu, pro testovací jízdy, kdy potřebuji dělat kontroly, jestli něco nelevituje, není někde trolej, kde nemá být, či návěstidla fungují jak mají, tak na volnou jízdu by neměly být žádná omezení ohledně náhodných poruch na vlaku, či nestažení sběrače. To je jen můj postřeh. Ale pokud pojedu aktivitu, tak je to jiná. Ale i tak by se ty poruchy měly týkat jen vozidel naladěných pro ORCZSK, tedy ne těch ještě nezařazených.

Mikuldo, díky za reakci. Povídej. Jak to je? Ty na tom jezdíš. Já si jen všiml, že tam kde byly dřív stahovačky, tak jsou doplněny pro nová vozidla vypínačky. Ale to vídám na střídavé části. Ale na 090 ani 072/3 vypínačky nejsou, tedy kromě Ústí jih. Tedy když svítí stahovačka, tak i na Vectronech se stahuje? Ale možná je to logické, protože by jsi propojil dvě rozdílná napětí a pěkně by to zajiskřilo. Ale pak čekáš pěkně dlouho, než ti to naběhne.
Jinak za mě na dráze se vždy stahovalo když se jelo mezi sudou a lichou. To bylo pravidlo. Dnes už tohle prý neplatí a nestahuje se. Jak to tedy je? Vždyť tam také může být rozdíl napětí. Nebo šlo jen o děliče?

Ale jen tak soukromě bych potřeboval jestli nemáš nákres návěstidel mezi st hranicí a Bad Schandau, vlastně ještě kousek za. Podle videí (dost je od tebe) vidím, že někde jsou samostatné předvěsti a jinde jsou jen oddíly z hlavních návěstidlech a některá asi budou opakovací. Návěstidla zatím nemám, tak jsem tam dal provizorně OBB, ale to už nebude problém vyměnit.

To s rychlobrzdou souhlasím se Zbyňkem, je to totální blbost, aby při překročení rychlosti skočila nouzová brzda. Je to absolutně proti realitě. Ale mbě se tak neděje. Nicméně, pokud jezdíte podle tachometru a na ruku, jak se jezdí na některých osobácích dodnes, překročení rychlosti i o 3 km/h a více se nevyhnete. Což je naprosto v pořádku.
1. Rychlost se zapisuje v lokomotivě podle tachometru a tachometry nikdy nejsou úplně přesné a každý kus má odchylky. Máte to tak i u automobilů dodnes..
2. V reálným provozu neexistuje nějaký hlídací pes, pro všechny vlaky, a nehlídá rychlosti podle traťového monitoru.

Ale jak jsem psal. Mně nouzová brzda neskáče. Ale nejezdím zatím s ARR a nejezdím zatím s Vectrony. Píšu schválbě zatím, piněvač i tam se začas dokopu.

...
1. Rychlost se zapisuje v lokomotivě podle tachometru a tachometry nikdy nejsou úplně přesné a každý kus má odchylky. Máte to tak i u automobilů dodnes..
2. V reálným provozu neexistuje nějaký hlídací pes, pro všechny vlaky, a nehlídá rychlosti podle traťového monitoru.
...
Ano, ale nesmíš mít Mirel nebo ETCS. ;)
Na lokomotivách tachometry nemáme, ale rychloměry :) A rychlost na rychloměru překročit prostě nesmíš!

No ak jazdiš na naších mašinach s Mirelom ako Vectron alebo ZSSK x6x tak tam po prekročení limitu na mireli ti práskne NZ. Ak máš voľno a na mireli 120 tak môžeš prekročiť rýchlosť no v reale by si si to ani nedovolil. Lebo keď ti stiahnu dáta z mirelu tak si na mašine ani neprdneš s prepačením. Keď prekročíš rýchlosť rýchlostnika tak žiadna NZ nezasiahne. Proste sa len treba vedieť používať Mirel viem že u Vás v ČR a hlavne rušnovodiči ho nenávidite česť výnimkam.

Back
Nahoře