Trať do MSTS/OR v Azbuce.

ExLegionar

Cestující
Zdravím.

Mám jeden problém.
Ze stránek http://trainsimpack.ucoz.ru jsem si cca před měsícem stáhl trať Moskva - Kijev.
Stáhl jsem si i potřebné materialy pro chod tratě.

Při výjezdu z Moskvy my trať spadla a hlásila mi chybu nějakých souborů.

Bohužel je jasné, že souboy v azbuce Windows počítač prostě nepřečte.
Je nějaké rozumné řešení, aby soubory v azbuce (kde místo azbuky vypíše do názvu všelijaká znaménka a písmena z horní řady klávesnice s diakritikou) přepsal do latinky?

Jinak mi trať a ostatně ostatní tratě z Ruska nebo Ukrajiny nepojedou.

Děkuji za případnou radu, kdyby si někdo věděl rady.

Zdravím.

Mám jeden problém.
Ze stránek http://trainsimpack.ucoz.ru jsem si cca před měsícem stáhl trať Moskva - Kijev.
Stáhl jsem si i potřebné materialy pro chod tratě.

Při výjezdu z Moskvy my trať spadla a hlásila mi chybu nějakých souborů.

Bohužel je jasné, že souboy v azbuce Windows počítač prostě nepřečte.
Je nějaké rozumné řešení, aby soubory v azbuce (kde místo azbuky vypíše do názvu všelijaká znaménka a písmena z horní řady klávesnice s diakritikou) přepsal do latinky?

Jinak mi trať a ostatně ostatní tratě z Ruska nebo Ukrajiny nepojedou.

Děkuji za případnou radu, kdyby si někdo věděl rady.
No inak ako prepisat subory latinkou to asi nepojde.... Tot nedavno som si takto upravoval staručku trať Denmark2000 (ispirovany kultovym serialom Bron :D), oni tam tiež maju svoje čudesne interpunkčne znamienka a vsetko som to prepisoval ručne....
Je tu este jedna možnost na sfunkčnenie ruskych trati a to je, žeby si v PC musel mat nastavene ruske prostredie, ale nastavovat to len kvoli ruskym tratiam asi velmi vyznam nema, neviem, to je na každom zvlašt :)

No inak ako prepisat subory latinkou to asi nepojde.... Tot nedavno som si takto upravoval staručku trať Denmark2000 (ispirovany kultovym serialom Bron :D), oni -tam tiež maju svoje čudesne interpunkčne znamienka a vsetko som to prepisoval ručne....
Je tu este jedna možnost na sfunkčnenie ruskych trati a to je, žeby si v PC musel mat nastavene ruske prostredie, ale nastavovat to len kvoli ruskym tratiam asi velmi vyznam nema, neviem, to je na každom zvlašt :)
Možná ten čas pár hodin na přepisování by se našel, avšak je tu problém.
Ty nesmyslné názvy s diakritikami a interpunkčními znaménkami, které mají představit azbuku vlastně ani nevím, jaké slovo to v latince znamená :D .

A přenastavit si PC do azbuky, to se nebudu orientovat zase v PC :D
Rád bych si zajel Vltavu z Prahy do Moskvy (odklonem přes Košice a Mat´ovce, kde je v projektu ZSR 191-193 vytvořená st.hranice s Ukrajinou a vedlejší vesnicí Pavlovo a pak teleport do Kyjeva a pokračovat do Moskvy :D

Děkuji tedy za vysvětlenou.

Nejspíš se mohu s přáním rozloučit :D

Možná ten čas pár hodin na přepisování by se našel, avšak je tu problém.
Ty nesmyslné názvy s diakritikami a interpunkčními znaménkami, které mají představit azbuku vlastně ani nevím, jaké slovo to v latince znamená :D .

A přenastavit si PC do azbuky, to se nebudu orientovat zase v PC :D
Rád bych si zajel Vltavu z Prahy do Moskvy (odklonem přes Košice a Mat´ovce, kde je v projektu ZSR 191-193 vytvořená st.hranice s Ukrajinou a vedlejší vesnicí Pavlovo a pak teleport do Kyjeva a pokračovat do Moskvy :D

Děkuji tedy za vysvětlenou.

Nejspíš se mohu s přáním rozloučit :D
Ked budem mať čas tak sa na to možno pozriem, ale nič dopredu neslubujem :)

Zdravím.

zkuste změnit nastavení jazyka pro non-unicode programy, viz screenshot. Mám Windows 10 Home, základní zobrazení v angličtině, non-unicode nastavení Ruština.

S tímto nastavením mi tratě obsahující azbuku fungují. Může to ale rozhodit zobrazování české diakritiky třeba u textových souborů zobrazených v Notepadu (ale nejspíš máte Windows v češtině, tak by se to nemuselo stát)

Přílohy

• OR-cyrilic.jpg
    OR-cyrilic.jpg
    143.2 KB · Zobrazeno: 2
Zdravím.

zkuste změnit nastavení jazyka pro non-unicode programy, viz screenshot. Mám Windows 10 Home, základní zobrazení v angličtině, non-unicode nastavení Ruština.

S tímto nastavením mi tratě obsahující azbuku fungují. Může to ale rozhodit zobrazování české diakritiky třeba u textových souborů zobrazených v Notepadu (ale nejspíš máte Windows v češtině, tak by se to nemuselo stát)

Joo, taktéž mám Windows 10 Home.
Díky, zkusím to :D
Třeba by to mohlo už jet .

Back
Nahoře