Ako urobit aby rusen isiel na supravu

Dobrý večer chcem sa opýtať že keď napr. príde vlak do stanice a tam mu nastavím $detach do timetable tak ten rušen dakde pôjde či ostane stáť na mieste alebo poprípade ako to mám urobiť

Po odpojení soupravy musí cesta pokračovat dál. Buď jako stejný vlak, ale lepší je vytvořit správný dispose příkaz a změnit vlak na jiný (forms), jehož cesta bude pokračovat od vlaku někam a např. i se sníženou rychlostí (posun).

Všechno je v návodu.

Chcem sa ešte opýtať že keď sa spawnem so rušňom v depe Humenné a naidem si na súpravu tak aby som mal nastavene koľajnice alebo ide dať aj viach Pathov do TimeTable a ako urobiť posun

Dobrý večer chcem sa opýtať ako v timetable urobím posun cez ake príkazy to mám urobit vopred Ďakujem bol by som rád keby ste my poslali odkaz alebo video

Všechno je popsáno tu: https://open-rails.readthedocs.io/en/latest/timetable.html

Angličtina by s dnešními možnostmi překladačů neměla být problém. Navíc je to dobrá motivace si angličtinu procvičit.

Posun je úplně standardní vlak. Jen se předpokládá, že tam budou nějaké manipulace s vozy. Kombinací je ale více a to bych tu jen kopíroval z návodu výše.

Určitě jsou ale na síti TT, ze kterých se dá inspirovat.

Příkaz $forms má základní parametr název vlaku, který se má vytvořit, tzn. např. původní vlak Os1001 končí příkazem "$forms=Posun" a v sousedním sloupci mám nový vlak s názvem "Posun". Může jít třeba o vlak, který končí a pokračuje jako souprava (posun, nový "vlak") na odstavnou kolej. Mění se max. rychlost (na 40 km/h), je to teda důvod na "zformování" nového vlaku.

Anebo jde o obrat vlaku v koncové stanici, tzn. vlak Os1001 "točí" na vlak Os1002 i s lokomotivou. V tom případě se k "$forms Os1002" může přidat ještě "/runround=nazev_cesty_okolo" a lokomotiva potom soupravu objede. Cesta pak začíná i končí na stejné koleji. V tom případě se dá ještě přidat čas, kdy k objezdu soupravy dojde ("/rrtime=HH:mm") a případně omezení rychlosti ("/speed=11.111" - jednotky jsou m/s).

Někteří ale preferují pro obrat ve stanici dedikovaný vlak s parametry posunu, tzn. Os1001 má příkaz $forms=Posun; vlak "Posun" objede soupravu a připojí vozy a končí příkazem "$forms=Os1002".

původní vlak Os1001 končí příkazem "$forms=Posun" a v sousedním sloupci mám nový vlak s názvem "Posun". Může jít třeba o vlak, který končí a pokračuje jako souprava (posun, nový "vlak") na odstavnou kolej. Mění se max. rychlost (na 40 km/h), je to teda důvod na "zformování" nového vlaku.
Napr. na trati 191-193 v žst Trebišov chcem uorbiť preprah rušna z elektrického na dieselový ako to mám uorbiť išiel som aj podľa youtube a ten rušen my zmyzol?

Ne vždy všechno funguje na první dobrou.

Do Trebišova přijede vlak 123. V řádku příjezdu vlaku do Trebišova bude "$detach /nonpower /static", tzn. odpojit všechny vozy a ponechat je jako statické. Do řádku "dispose" se zapíše např. "$forms=odstup" a vytvoří se nový vlak s názvem "odstup" s cestou někam pryč, např. na odstavnou kolej nebo do depa.

Následovat bude vlak s názvem "nastup", který bude mít cestu směr odstavené vozy. V řádku nástupiště/stanice/koleje se zapíše "$pickup /static" a do řádku dispose potom "$forms=123_pokracovani".

Vlak 123_pokracovani bude mít novou cestu začínající od místa přepřahu.

Píšu to z hlavy, tak tam může být problém, ale aspoň řádově by to tak mohlo být.

Doporučuju si stanici "rozložit" na jednotlivé koleje. TimeTable to podporuje, pokud se názvy v řádcích shodují s názvy nástupišť nebo kolejí v databázi.

A možná bude nutné přidat vyčkávací příkazy, aby se nestalo, že nastupující lokomotiva nastoupí v době, kdy je vlak "123" zpožděný a ještě na cestě.

Např. tu je nějaká ta inspirace ode mě: https://forum.msts.cz/index.php?threads/6210/

Ja ešte doplním, že ak nechceš, aby odstupujúca loko na konci trasy zmizla, tak vlaku "odstup" do riadku dipose zapíšeš $static v prípade, že už loko ďalej v TT nepokračuje, alebo ak bude preberať nejaký ďalší spiatočný vlak tak opäť cez "$forms=nastup_dalsi_vlak", ktorý bude mať trasu od miesta odstavenia k nástupišťu atď.

Dobrý deň chcem sa opýtať keď chcem urobiť posun v železničnej stanici v timetable musím dať v danej stanici $pickup ale ja chcem to robiť nonstop že furt keď si premením výhybku tak aby sa my vagony spojili Ďakujem

Back
Nahoře