Shape Viewer bez MSTS, OP

Maiky22

Začátečník
Ahojte, nakoľko už nehrám MSTS a ani OP, tak tie hry nemám v laptope. Vzhľadom, na to že potrebujem vytvárať screenshoty modelov/skinov, tak mi samotný Shape Viewer nezobrazí model, ale iba biele pozadie. Príponu .s, .wag, .ace som skúšal a nič.

Je potrebné mať nainštalované MSTS, aby Shape Viewer fungoval a zobrazoval model, alebo nie?

Ďakujem za skorú odpoveď

Pokud používáš Shape Viewer z TSRE5, tak OR ani MSTS snad potřeba není. Jen snad správná struktura složek, aby se SV dostal k modelu...

Pokud používáš Shape Viewer z TSRE5, tak OR ani MSTS snad potřeba není. Jen snad správná struktura složek, aby se SV dostal k modelu...
Ahoj, nemám žiadny iný program nainštalovaný okrem Shape Vieweru, taktiež už nemám priečinok global, routes, trainset a atď... iba samotné priečinky s modelmi.

Existuje niečo iné ako Shape Viewer, čo by zobrazilo model? Už som hľadal, ale neúspešne.

Já myslím, že *.s a *.ace v jedné složce fungují jenom u souborů v globalu. Jinak je třeba mít ACE ve složce, ze které je brána textura už při tvorbě modelu - optimálně složka Textures. Ale teď to bohužel nemůžu vyzkoušet.
Každopádně to ale nebude tento problém, protože i při chybějících texturách SV model zobrazí.

Je to jedno, stačí že *.s a *.ace sú v jednom adresáry. Akurát že potom nefunguje prepínanie textúr podľa ročného obdobia. Lenže jemu neukazuje ani samotný model bez textúr.

Hmm, a nepotřeboval SView nějakou knihovnu? Já třeba používám "po staru" SView22, ke kterému mám registrované soubory typu .s
A na práci s consisty potom TSRE5 i když v některých případech otvírám modely i tímto.
Nicméně ve složce Shape View mám soubory trainlib.ocx a newshape.bnf
Sice nejsou originální, protože SView to umí s .dds právě jejich prostřednictvím. Ale znamená to, že je požíval i v originále (od MSTS). Navíc SView nemá s ORTS nic společného, obejde se bez něj.

Ahojte chalani, nakoniec som to vyriešil tak, že som opäť nainštaloval MSTS a už to ide. Škoda, že nie je niečo, čo by tiež otvorilo model (náhľad modela). Možno niečo je, ale na nič, také som nenatrafil.

Ďakujem Vám všetkým za pomoc.

Vy ako modelári v čom robíte obrázky modelov?

Hned v první odpovědi jsem ti posílal odkaz na TSRE5. Ten ke svojí existenci nepotřebuje ani Open Rails, ani MsTS. Jdou v něm otevřít všechny .s soubory, dá se tam zjistit názvy textur, na které je odkazováno v modelu... A stačí ti jen složka, ve které budou textury a model. Nic víc. Níže názorná ukázka, jak vypadá výsledek (barva pozadí lze měnit), když jsem dal uložit obrázek přímo oním Shape Viewerem, který je součástí TSRE5. To pak obsahuje ještě Route Editor a Consist Editor. ;)

ukazka_TSRE5.jpg

Ahoj, co to je za vůz? To mne jako milovníka ČSD zajímá.
Když jsem si stáhl tvou aktivitu na Zlatohorce - Osobák 1938, tak jako vozy ve stanici tam někde byly použity 2x Cey. A jediný (o kterém vím) byl ke stažení na mojevlacky.cz . Tak jsem ho stáhl a jako bonus (dohromady v jednom balíčku) na mě vykouklo i tohle. Poslední dohledatelná zmínka o něm je asi tady. A myslím, že je to on, akorát s doplněným označením. Konkrétně jde tedy o Cey 3-8691. A nebudu lhát, byl jsem nadšen, když jsem ho v trainsetu objevil. ;)

Edit: A teď jsem ho i našel... https://mojevlacky.cz/modely-pro-danove-aktivity jde o balík ČSD Cey3

Hned v první odpovědi jsem ti posílal odkaz na TSRE5. Ten ke svojí existenci nepotřebuje ani Open Rails, ani MsTS. Jdou v něm otevřít všechny .s soubory, dá se tam zjistit názvy textur, na které je odkazováno v modelu... A stačí ti jen složka, ve které budou textury a model. Nic víc. Níže názorná ukázka, jak vypadá výsledek (barva pozadí lze měnit), když jsem dal uložit obrázek přímo oním Shape Viewerem, který je součástí TSRE5. To pak obsahuje ještě Route Editor a Consist Editor. ;)

Zobrazit přílohu 35421
Jasné, ačkoliv tam je treba Global a Routes, čo už mám, nakoľko som nainštaloval MSTS :)

Back
Nahoře