CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zeptám se - byl by zájem, aby byl v OR CZ/SK systém pro manuální spojování vozů? Myslím tím to, že například lokomotivou najedete na vozy a pro spojení s nimi budete muset kliknout na spřáhlo a teprve pak se vozy připojí.
Mám se tím zaobírat?
Sice se ozývám pozdě, ale to si piš, že jo! To by bylo víc realistické. I když raději bych ponechal v Open Rails možnost si zapnout automatické svěšování.

Jóóó, už teď vidím sám sebe, jak u vlaku s dvojsilovým pohonem přejíždím s dieselem před elektriku, snažím se zastavit tak, abych mohl diesel svěsit k elektrice, a ne a ne se trefit. :D

Tohle mi dělá i řada x6x.
Tak to je divný. Včera jsem na mapě trati 270 (ofiko mapa, žádné modifikace) simuloval fiktivní Ex: Ostrava Svinov - Studénka - Hranice na Moravě - Olomouc hl. n., který byl tažený Esem (362), a Eso se chovalo úplně normálně.

Ahoj. U Řady 16X v zimním období, když zatopím cestujícím řápne HV. A nefunguje EDB kopýtkem u všech X6X. OR CZSK 1.8 353.

Nazdar všetci, ak to nebude niekoho obťažovať chcel by som niekoho z Vás kto máte program Dynatrax poprosiť o zaslanie nakoľko to už neviem nikde nájsť. Vopred veľké díky, potrebujem to ku stavbe trati.

Tristní situace:
Open Rails 2023-12-06 11-13-29.jpg

Vypadá to že polovina "šlepych Špišaku" se chystá vyplenit Bazmek City.
(Pro neznalé - polovina obyvatel S.N.V. se chystá vyplenit Košice)

Už se s tím někdo setkal? :eek:

Edit: po zastavení v S.N.V. zůstane podstatná část cestujících samozřejmě na perónu - info, že cestující se nevejdou do vlaku (přes veškerou snahu průvodčích nacpat to kde se dá, tedy na chodbičky, hajzlíky, po 12 do kupé atd.). Výpravčí na to prdí a nezbývá nic jiného, než odjet na hulváta... :confused:

Tristní situace:
Zobrazit přílohu 36261

Vypadá to že polovina "šlepych Špišaku" se chystá vyplenit Bazmek City.
(Pro neznalé - polovina obyvatel S.N.V. se chystá vyplenit Košice)

Už se s tím někdo setkal? :eek:

Edit: po zastavení v S.N.V. zůstane podstatná část cestujících samozřejmě na perónu - info, že cestující se nevejdou do vlaku (přes veškerou snahu průvodčích nacpat to kde se dá, tedy na chodbičky, hajzlíky, po 12 do kupé atd.). Výpravčí na to prdí a nezbývá nic jiného, než odjet na hulváta... :confused:
Něco musí být špatně s velikostí stanice konkrétně délkou perónu, definovaným počtem cestujících v aktivitě ve stanicích nebo kapacitou vozů. Jinak jsem to nikdy neviděl.

Vypni si náhodný počet cestujících v nastavení ORCZ. :)
Ahoj Dane. Taky mě to napadlo, ale nepomáhá to. Aktivitu jsem začal plnit včera a vše šlo normálně, dokonce i počty nastupujících / vystupujících se pohybovaly v očekávaných rozsazích. Dojel jsem tak ze Žiliny do Štrby (R443 od Šneka) a tam prozatímně skončil. Záznam / uložená pozice ze Štrby uvádí 272 pasantů, očekávaných v další zastávce - Popradu (tam probíhá odpojení jednoho vozu). Jenže ten už dneska taky neplatil Při příjezdu před zastavením tam byl údaj > 1600. Dnes jsem pokračoval dál a uvedený stav z příspěvku 1091 je po zastavení z Popradu a dokončení výměny cestujících, (uveden počet cestujících předpokládaný v SNV), tedy o zastávku dál...
Např. včerejší uložená pozice z LM zobrazuje předpokládaných cca 22 cestujících nastupujících ve Štrbě, což je naprosto adekvátní. A podobně dál zpět k Žilině. Uvidíme, co bude zítra. Zatím stojím v Kysaku s tabulkou:

Open Rails 2023-12-06 07-39-31.jpg

Takže pokud se nic nezmění a něco se někde přechodem na zítřejší datum, zase necháme lidi stát a odfrčíme do Košic. Třeba pak pojede nějakej posilák.

Já osobně v aktivitách zadávám cestující ve stanicích a pokud je dole v act. ten odstavec se stanicema, je to pevně dané. Tohla je podivné.

To není k této aktivitě vše. Normálně je do čela vlaku postavena ŽSSK 383.106. Až do Ružomberka jede vše v pohodě, odjezd s nepatrným zpožděním, ale v následující stanici (L.M.) jsem nezastavil. Zkrátka to odmítalo brzdit, maximálně na lokobrzdu. Zkoušel jsem a poslední místo na tomto úseku, kde se povedlo zabrzdit a zastavit, byla Liptovská Teplá, cca 10 km za Ružomberkem. Další místa, kde jsem to zkoušel (prostor Liptovské Mary a výhybna Paludza), se zkrátka brzdit nedařilo. Nakonec jsem byl nucen použít řadu 362, tam vše OK.
Je to nějaká duchařina... :confused:

To není k této aktivitě vše. Normálně je do čela vlaku postavena ŽSSK 383.106. Až do Ružomberka jede vše v pohodě, odjezd s nepatrným zpožděním, ale v následující stanici (L.M.) jsem nezastavil. Zkrátka to odmítalo brzdit, maximálně na lokobrzdu. Zkoušel jsem a poslední místo na tomto úseku, kde se povedlo zabrzdit a zastavit, byla Liptovská Teplá, cca 10 km za Ružomberkem. Další místa, kde jsem to zkoušel (prostor Liptovské Mary a výhybna Paludza), se zkrátka brzdit nedařilo. Nakonec jsem byl nucen použít řadu 362, tam vše OK.
Je to nějaká duchařina... :confused:
To by mě zajímalo, co tam ten strojvedoucí v kabině vyvádí. :) Je pravda, že se Vectron v posledních updatech opravoval. Vectron je hrozná bída, co se programování týče a to ve smyslu, že má skoro všechno jinak než například zlaté eso. Co funguje pro eso, Vectron nezbaští. Ale už by měl být "jízdovatělý". :)

To by mě zajímalo, co tam ten strojvedoucí v kabině vyvádí. :) Je pravda, že se Vectron v posledních updatech opravoval. Vectron je hrozná bída, co se programování týče a to ve smyslu, že má skoro všechno jinak než například zlaté eso. Co funguje pro eso, Vectron nezbaští. Ale už by měl být "jízdovatělý". :)
Nedělal jsi aktualizaci náhodou i na tohohle větroně v České Třebové ?

Back
Nahoře