CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak ten pád fakt dělají dvě stejné mašiny v consisitu, to je ale problém, některé jednotky ČSD prostě mají pouze jeden exemplář lokomotivy. :)

Tak ten pád fakt dělají dvě stejné mašiny v consisitu, to je ale problém, některé jednotky ČSD prostě mají pouze jeden exemplář lokomotivy. :)
Tak nám poraď, jak to opravit. Od dob MPC je s tím problém a nedaří se vyřešit. Ale prostě 2 stejné lokomotivy je stejně nesmysl.

Ano, s tím souhlasím a chápu, taky mne to štve. Ale nedostatek určitých modelů, je problém. Ty dvě 151 je extrám, těch je samozřejmě dost. Ale třeba ČSD? Tam už je problém. Pokud dáš dvě elektrické jednotky třeba Žabotlamy ČSD, duplicitě mašin se nevyhneš pro ČSD máme jen jednu jednotku Žabáka. U parních mašin je to taksamo. Netušil jsem, že to je až taková potíž.

Jasně, ale pokud vydáváš veřejně, tak potom co? Pak další přibalený eng k aktivitě pod jiným číslem mašiny?
Číslo lokomotivy bude stejné, jen se nový eng označí třeba písmenem - současný eng je třeba cd_151.027 tak další klon bude cd_151.027a. To by mohlo fungovat ne? Zda to nebude vadit, nevím. Prostor tvorby v ORCZ neznám, tak nechci ochytrovat, jen se snažím pomoc.

Jasně, ale pokud vydáváš veřejně, tak potom co? Pak další přibalený eng k aktivitě pod jiným číslem mašiny?
Stejně vydáváš svůj trainset. Přidat tam jeden eng snad nemůže být problém, případně doplnit instrukci pro úpravu souboru na úrovni základní počítačové gramotnosti. Z principu věci (a při důslednosti tvůrce aktivity) bych neměl potkat vozidlo se stejným číslem. A pokud není dost vozidel, tak tento druhý/duplicitní eng bude tvořit "placeholder" pro budoucí skin.

Iciku, tohle je nesmysl, "pro přechod zajistěte strojovnu bez napětí", ano strojovnu pod napětím neotevřeš, ale ne u všech mašin. Hoši, milionkrát jsem zažil, že fíra vůbec neshazuje pantograf, přeleze VENKEM a smetáky nechá jak jsou. Tohle mám třeba použito teď, kdy se jede pro porouchaný rychlík a je na přechod málo času. V zájmu spestřit něco, co tu Zbyněk navrhnul, se dělá vysoká dívčí a rozdrbe to vydané aktivity předtím, už třeba Os z Prahy do Bohumína. Nevím, za mne bych se na to vyprd. V aktivitách si stejně reguluji na reversu pozdržení hráče písemnou zprávou, Tohle je zas implantát natvdro, Neříkám, že by byl nápad špatný, ale jak vidno jsou situace, které tam prostě vadí. Navíc průchod strojovnou u některých elektrik je tak nepohodlný, že je to očistec. :)
Bohužel musím souhlasit, teď jsem jel starší aktivitu, přešel z kabiny do kabiny, jenže zapoměl zamknout řízení a už nepřejdu zpět, tohle je špatně.
Další věc to svěšování, já sem fíra rychlíku, já z té mašiny defakto neslezu, ve větších stanicích to dělá posunovač, proto nechat jak to bylo, nebo obě položký do menu a zda to chci nebo ne.

Ahoj, tak jsem si udělal consist 2x 151 dal jsem dvě stejné, ale to přeci nesmí mít vliv, načte se mi kabina, ale ORCZ po načtení a odkliknuutí nabídky menu, ihned spadne. Volná jízda.

Chtěl jsem testnout přestupy...
Mohu mít otázku k té 151.023? Pokud je model kompatibilní s aktuálním laděním CZSK, z jaké konkrétní stránky mohu použít skin/model, aby se choval věrohodně? Modely-msts u .023 nemají uvedené, že by byla kompatibilní pro ORCZSK, tak chci předejít za dělávání trainsetu a stahuji jen z ORCZSK stránek. Na druhou stranu, bez retrobanánu to prostě nejde.:confused: Díky.:cool:

Iciku, tohle je nesmysl, "pro přechod zajistěte strojovnu bez napětí", ano strojovnu pod napětím neotevřeš, ale ne u všech mašin. Hoši, milionkrát jsem zažil, že fíra vůbec neshazuje pantograf, přeleze VENKEM a smetáky nechá jak jsou. Tohle mám třeba použito teď, kdy se jede pro porouchaný rychlík a je na přechod málo času. V zájmu spestřit něco, co tu Zbyněk navrhnul, se dělá vysoká dívčí a rozdrbe to vydané aktivity předtím, už třeba Os z Prahy do Bohumína. Nevím, za mne bych se na to vyprd. V aktivitách si stejně reguluji na reversu pozdržení hráče písemnou zprávou, Tohle je zas implantát natvdro, Neříkám, že by byl nápad špatný, ale jak vidno jsou situace, které tam prostě vadí. Navíc průchod strojovnou u některých elektrik je tak nepohodlný, že je to očistec. :)
Na jaké mašině jsi to viděl? Umím si to představit u té nevelké skupiny mašin, které průchod strojovnou pod napětím umožňují (pokud vím, tak například Bastard, Pětieso a dále nejspíš všelijaké ty moderní mrchy), ale pochybuji, že tím vznikne nějaká zajímavá časová úspora, pokud vůbec... Konkrétně u toho Bastarda bych očekával, že bude mít průchod strojovnou obdobný jako Peršing a Eso, což jsou mašiny, kde je strojovna průchodná krásně.
Ze stejnosměrek má poměrně stísněný průchod třeba Hrbatá (oproti např. Uhelkám, kde je to znatelně lepší), ale pokud budu chtít projít s bagáží venkem, musím stejně stáhnout sběrače, vypnout hlavní vypínač, odpojit, uzemnit a vypnout řízení. A pokud zapomenu vypnout řízení, bezpečně přejít sice můžu, ovšem stejně mi nezbyde, než se vrátit – jinak se odtud nehnu.
Pokud jsi to, co popisuješ, skutečně viděl u mašin, které průchod strojovnou pod napětím neumožňují, pak se jednalo o nějakou mně záhadnou nestandardní obsluhu.
Dane, nedělej z toho kovbojku, na dráze se možná spěchá, ale neblázní. :)

přešel z kabiny do kabiny, jenže zapoměl zamknout řízení a už nepřejdu zpě
Tomuhle nerozumím. Co má zamknutí řízení s tím, že nepřejdu zpět z jedné kabiny do druhé kabiny na stejné lokomotivě? Jediná podmínka zabezpečit strojovnu se týká jen elektrik a jen, pokud je lokomotiva pod napájením z troleje. Stačí jen sběrač dolu nebo červeným hříbkem shodit napájení loko a můžu si přecházet jak chci.
Pokud to tak nejde, je to chyba a potřebuju přesnou kombinaci vozidel/vozidla.

Další věc to svěšování, já sem fíra rychlíku, já z té mašiny defakto neslezu, ve větších stanicích to dělá posunovač, proto nechat jak to bylo, nebo obě položký do menu a zda to chci nebo ne.
Vždyť to tak je. Je tam volba ruční spojování vozidel. Co tam chceš víc?

Tomuhle nerozumím. Co má zamknutí řízení s tím, že nepřejdu zpět z jedné kabiny do druhé kabiny na stejné lokomotivě? Jediná podmínka zabezpečit strojovnu se týká jen elektrik a jen, pokud je lokomotiva pod napájením z troleje. Stačí jen sběrač dolu nebo červeným hříbkem shodit napájení loko a můžu si přecházet jak chci.
Pokud to tak nejde, je to chyba a potřebuju přesnou kombinaci vozidel/vozidla.
Vaše ladění 363076, právě, že je zběrač nahoře a už s tim nešlo nic dělat. Nevim zda jsem jej zapoměl stahnout, což je vlastně blbost když jsem přešel, tedy při zamknutém řízení jsem zvedl zběrač, ale už nešel dolu, tím pádem ja nemohl přelézt. Odpojit baterku mě teda nenapaadlo.

Vždyť to tak je. Je tam volba ruční spojování vozidel. Co tam chceš víc?
Jojo, máš recht, to tam je. Asi se lekl toho kolečka, když vyvěsil. :-) Je naprostá pecka, jak se udělalo i to přecházení z mašiny na mašinu. To proklikávání bylo fakt kopr. Tam to ale mělo zkončit. Ta vynucená funkce stahování smetáků a jakoby přechod přes strojovnu je unreal a spíš komplikace, než fičuryna. Už jen, když si potřebuješ odběhnout na 2. st., bo jsi třeba nezhasnul reflektor. Na tohle bych se fakt vyprd. Navíc jak jsem psal, v mašině v consist s koncovkou AirE + vozy jsem přešel a nešlo se vrátit, aniž bych na něco sahal. Navíc, jak jsem psal, fíra většinou leze venkem, nikoliv strojovnou, to vůbec nevím, kde jsi vzal a třeba při šibování fakt smetáky neshazuje. Asi by to občas chtělo postavit se někam na nádraží a kouknout, jak to občas funguje. To prosím neber Iciku zle. Jen mne štvou tyhle vnuceniny z mimoprovozu. To ostatní, jak jsem psal fakt pecka. Jen pro zajímavost, dokonce jsem před hodně lety, tak rok 1989, 90, zažil 2 fíry, na každém stanovišti, asi se hodně spěchalo. A v Opavě Východ, jakožto úvraťové stanici, u vozů M262+Balm+M262, nebo 810+010+810, jezdili fírové 2 pravidelně. Takže ty přidělávky pro přechod v jedné mašině bych úplně zrušil.

Pokud se snažíš přejít na druhou kabinu hned na začátku hry, může se stát, že přejdeš dříve než naskočí "napětí" na lokomotivě. Tím pádem budeš blokovaný při návratu na první kabinu. Ale červený hříbek funguje i pokud je pult řízení uzamčen.
Proto při startu s oživenou loko raději chvíli vydržte než naskočí napětí na sběrači a pak po stažení sběračů přejděte na druhou stranu. Pokusím se to nějak v kódu ošetřit.

Ale když je mašina mrtvá a má smetáky dole, je bez vzduchu a s vypnutýma bateriema? Přešel jsem a už se nešlo vrátit. Navíc znova, vnucuješ hráči, aby shazoval sběrač, což je absolutní kravina, která nemá s přechodem nic společného. Ty jen pod napětím neotevřeš strojovnu. To je vše. A u ĈD 140 si tím dokonce nejsem jistý. Prostě tohle bych fakt zrušil a vůbec nerozvíjel dál.

Jojo, máš recht, to tam je. Asi se lekl toho kolečka, když vyvěsil. :) Je naprostá pecka, jak se udělalo i to přecházení z mašiny na mašinu. To proklikávání bylo fakt kopr. Tam to ale mělo zkončit. Ta vynucená funkce stahování smetáků a jakoby přechod přes strojovnu je unreal a spíš komplikace, než fičuryna. Už jen, když si potřebuješ odběhnout na 2. st., bo jsi třeba nezhasnul reflektor. Na tohle bych se fakt vyprd. Navíc jak jsem psal, v mašině v consist s koncovkou AirE + vozy jsem přešel a nešlo se vrátit, aniž bych na něco sahal. Navíc, jak jsem psal, fíra většinou leze venkem, nikoliv strojovnou, to vůbec nevím, kde jsi vzal a třeba při šibování fakt smetáky neshazuje. Asi by to občas chtělo postavit se někam na nádraží a kouknout, jak to občas funguje. To prosím neber Iciku zle. Jen mne štvou tyhle vnuceniny z mimoprovozu. To ostatní, jak jsem psal fakt pecka. Jen pro zajímavost, dokonce jsem před hodně lety, tak rok 1989, 90, zažil 2 fíry, na každém stanovišti, asi se hodně spěchalo. A v Opavě Východ, jakožto úvraťové stanici, u vozů M262+Balm+M262, nebo 810+010+810, jezdili fírové 2 pravidelně. Takže ty přidělávky pro přechod v jedné mašině bych úplně zrušil.
Náhodou tyhle fičury bych nechal :) oživí to ještě víc hru :)

Kur..a, tak možná ve volné jízdě, tady vždy někdo přijde s něčím, co ho napadne, bo nehraje aktivity a asi se u volné jízdy nudí, která je taky unreal, poněvač jedete po trati sami a naprcá se to do simulátoru natvrdo a akorát ta zkomplikuje něco, co ani nemá s provozem nic společného.

Znovu a naposled, v reálným provozu u posunu není podmínkou shazovat smetáky pro přrchod na stanovišti, strojovna je u mašin blokována pouze, aby tam fíra nelezl pod napětím a stejně většinou přechází VENKEM! Pokud najíždí, nebo objíždí soupravu, smetáky neshazuje! Zajděte se podívat třeba do Hradce Králové, když mašina ČD 163 odstupuje od rychlíku z Prahy a najíždít na rychlík do Prahy, ketrý dotáhly Brejle. Nebo do Vrbice, jak posunuje šestikolák 183.

Je to tak těžké pochopit, nebo z toho chcete dělat arkádu, aby to bylo zajímavé a u volné jízdy jste se líp bavili? Žádnou hru to neoživí, akorát to komplikuje posun a zdržuje, pokud máš pevný časový limit, třeba na objezd soupravy. Ostatní jsem psal, že je super. Tohle nakousl Zbyněk, který staví tratě a na svém kontě má aktivity dvě, z bodu A do bodu B a akorát mi to bere chuť dokončit vše, co mám připravené k vydání.

Hele Dane nejsou jen aktivity :) jsou lidi, kteří jezdí Timetable, Volné jízdy a Mulťáky :)
A když už narážíš na to, že při posunu chodí fíra vesměs venkem. Znám jich plno, kteří chodí strojovnou.

Back
Nahoře