CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Přechod by měl už fungovat. Je tam malinká tolerance.

Jinak jsem si hrál se stínama a nově se v menu nastavuje kvalita stínů. Úroveň "ULTRA" je pro grafiky s 12GB paměti a lepší.
Prosím zkuste to. Stíny by měly být kvalitativně lepší i na nízké nastavení než je v původním OR. Dejte vědět, jestli to nemá velký dopad na výkon HW.

1.jpg

Mám len 6GB grafiku, ultra nastavenie nedala, písalo síce FPS 19, ale odozva na stlačenie klávesnice bola asi 5 sekúnd ( myš chodila normálne pritom ). Ale na vysokom nastavení tieňov bolo všetko ok, vyzerá to lepšie. Podľa čoho sa volí či daný predmet má tieň? Napríklad rýchlostník ho nevrhá. Možno by aj menšie predmety mohli vrhať v blízkosti hráča tieň.

To je právě problém. Tak jak jsou shadery napsaný pro OR, vytváří si max 4 stínové mapy. A detaily v nich jsou závislé na vzdálenosti od objektu. Pokud je nechám tak, jak byly původně, stín sice u tyčky uvidíš, ale i po malém oddálení ti zmizí nebo se různě zdeformuje a je to šíleně okaté a nereálné. Přechody nejsou absolutně plynulé. Další možnost je mít tu mapu co největší a pak ji uvidíš i z dálky. Jenže to tvoje grafika nedá. Mluvím o Ultra a výše.

Ja som zaznamenal iný problém na tejto verzii, pri jazde výbehom (!) mi už párkrát vyletela rýchlosť mimo rozsah rýchlomera a občas aj sklz zablikal. Skutočná rýchlosť je pritom ok, aj podľa diagnostiky. Mašina sa nedá dať do výkonu.
Toto by se po update již dít nemělo. Kdyžtak dej vědět.

Po poslednej aktualizácii,loko 162,163 nie sú schopné dokončiť D1 test,pri dofúkaní hl,jímky,zatiahnutí loko brzdy a uvolnenie vlak.brzdy zo záveru do polohy odbrzdit,ručné brzdy loko a voznov sú pritom odbrzdené ,kompresory bežia,ale akoby nemohli dofúkať tu hlavnú jímku a ručička manometra stojí na mieste.Neviem,čo stým,včera to bolo bez problému.

Po poslednej aktualizácii,loko 162,163 nie sú schopné dokončiť D1 test,pri dofúkaní hl,jímky,zatiahnutí loko brzdy a uvolnenie vlak.brzdy zo záveru do polohy odbrzdit,ručné brzdy loko a voznov sú pritom odbrzdené ,kompresory bežia,ale akoby nemohli dofúkať tu hlavnú jímku a ručička manometra stojí na mieste.Neviem,čo stým,včera to bolo bez problému.
Co ti nejde? D1 normálně dokončuju. Teď zkouším. Brzdy vlaku máš v pořádku? Zkontroluj přes F9 menu.

Zdravím. Dnes jsem se chtěl projet s T478.1001 od J. Skůry, v nastavení aktivní zatržítko "Odstavená lokomotiva" aktivní a loko mi nechce nastartovat. Baterie i klíč pultu zapnuto, zvuk startování se ozve (sndDlok od Jacka), ale motor prostě "nenaskočí"... Setkal jste se s tím ještě někdo? Případně, není v nastavení něco nového, co se musí dodržet pro to, aby loko s MSTS laděním startovala?

Zdravím. Dnes jsem se chtěl projet s T478.1001 od J. Skůry, v nastavení aktivní zatržítko "Odstavená lokomotiva" aktivní a loko mi nechce nastartovat. Baterie i klíč pultu zapnuto, zvuk startování se ozve (sndDlok od Jacka), ale motor prostě "nenaskočí"... Setkal jste se s tím ještě někdo? Případně, není v nastavení něco nového, co se musí dodržet pro to, aby loko s MSTS laděním startovala?
A držíš po dobu startu startovací tlačítko? (Shift + Z)

Jj, držím. Pak se ozve zvuk předmazávání a startu motoru (konkrétně jsou to zvuky 751.129eng-OR), ale ty pak zase ztichnou a nic. Prostě se jen ukončí nahrávka startu motoru. Pod F5 je vidět jen, že je spalovací motor zastaven.

Zkus ho držet dokud se otáčky motoru nevyrovnají s volnoběžnými. Respektive musí být status motor běží. Pak můžeš teprve pustit.

Jenže to se vůbec neděje - zvuk startu se ozve, ale pod F5 je stále pouze "spalovací motor zastaven"... Jinak chápu, že je třeba držet, dokud nemám dostatečné otáčky. Případně, pokud by to i nadále nešlo a zároveň to pomohlo vyřešení problému, můžu zkusit natočit i video (i když jsem to nikdy nedělal).

Edit: až se video nahraje na YT, bude dostupné pod tímto odkazem:

Nutno podotknout, že Shift+Z jsem držel od prvního do posledního pokusu o start bez přerušení...

Co ti nejde? D1 normálně dokončuju. Teď zkouším. Brzdy vlaku máš v pořádku? Zkontroluj přes F9 menu.
No test som už dokončil,ale pred touto aktualizáciou stačilo mať po dofúkaní hl jímky vlak,brzdič v polohe jízda a kompresory dofúkali potrubie do prevádzkových hodnot,teraz,ked nechám brzdič v polohe jízda,tlak v hlavnej jímke i cez bežiace kompresory začne klesať na povodné hodnoty pred startom,takže vlak.brzdič musím dať do polohy záver,aby dofúkal tlak v hl.jímke a tak to musím zopakovať dvakrát v polohe jízda ,záver aby som loko dostal do prevádzkového stavu adokončil test.Ďalšia vec,po tejto aktualizácii mi šialene klesli v aktivite v porovnávanom úseku FPS z 20 na 7 i pri nízkom nastavení tieňov,tým pádom sa ORCZSK stáva pre mňa nehrateľným...

No test som už dokončil,ale pred touto aktualizáciou stačilo mať po dofúkaní hl jímky vlak,brzdič v polohe jízda a kompresory dofúkali potrubie do prevádzkových hodnot,teraz,ked nechám brzdič v polohe jízda,tlak v hlavnej jímke i cez bežiace kompresory začne klesať na povodné hodnoty pred startom,takže vlak.brzdič musím dať do polohy záver,aby dofúkal tlak v hl.jímke a tak to musím zopakovať dvakrát v polohe jízda ,záver aby som loko dostal do prevádzkového stavu adokončil test.Ďalšia vec,po tejto aktualizácii mi šialene klesli v aktivite v porovnávanom úseku FPS z 20 na 7 i pri nízkom nastavení tieňov,tým pádom sa ORCZSK stáva pre mňa nehrateľným...
Tak máš ve vlaku nějakou netěsnost ve vzduchovém potrubí. Udělal si prohlídku vlaku?

Jj, držím. Pak se ozve zvuk předmazávání a startu motoru (konkrétně jsou to zvuky 751.129eng-OR), ale ty pak zase ztichnou a nic. Prostě se jen ukončí nahrávka startu motoru. Pod F5 je vidět jen, že je spalovací motor zastaven.
Zvuk motoru naskočí, až když pohneš kontrolérem na 1. stupeň, cvíli necháš a zpět na 0. Tohle mi dělají i mašiny od Pikka z chcíplého stavu. Z rovna teď v chystané aktivitě, když přelezu z 464.0 do Bardotky.

Tak máš ve vlaku nějakou netěsnost ve vzduchovém potrubí. Udělal si prohlídku vlaku?
Icik,sypem si popol na hlavu,keby som súťažil v ankete blbec roku,vyhral by som s veľkým náskokom :oops: Zistil som chybu v aktivite,(blbé zkopírovanie dát zo súboru act)takže loko v nej sa chovala nekorektne, a neviem,prečo si vždy myslím,že je to chybou skúseného vývojára,než mňa.týmto sa ti hlboko ospravedlňujem a prepáč za stratený čas,ktorý si mi venoval....

Když vidím ty efekty, tak tam máme asi rozdílné ladění - ty, předpokládám, máš zaktualizované z vžd, já mám původní od J. Skůry. Další, co mi nejde nastartovat, je ta moje úprava žraloka, teď jsem vyzkoušel "vůz A". Tak jako u Berty - baterie, klíč řízení, shift+z jsem držel cca 45 sekund... A nic. :( Tedy se obracím s prosbou na někoho, kdo má mojí verzi ladění pro žraloka, nemohli byste ji, prosím, ozkoušet, jestli vám jde nastartovat? U mě, bohužel, nefunguje. A dříve ten žralok i s mou verzí fungoval...

Edit: Ještě jsem vyzkoušel ZSSKC 751.128, k sehnání na msts-rw... Stejný výsledek jako u předchozích zkoušek. A u ní mám rovněž originál ladění - tak, jak je na stránkách.

U toho žraloka je problém ten nebo spíš podmínka, že lokomotiva hráče musí mít aspoň nějakou kabinu. Bez kabiny nebyl strojvedoucí v kabině a tudíž nemohl nic startovat.

Back
Nahoře