CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Po čtrnacti dnes jsem si sednul k OR. Posledni verzi jsem měl 1.8.447. Dnes jsem zapnul OR, dal zaktualizovat a vyskočila na mě toto okno, a ORcz se nerozeběhne, nenačte, nezaktualizuje. Ani odinstalovat a znovu nainstalovat nepomohlo. Dal na na mě jen vyskocí okno: Konrola verze updateru. A tim to zamrzne. Nevite v čem by mohl byt problem?

Přílohy

• 20240129_162811.jpg
    20240129_162811.jpg
    634.3 KB · Zobrazeno: 0
Takhle to zamrzne a nic to neděla. Vubec netušim.

Přílohy

• 20240129_191727.jpg
    20240129_191727.jpg
    547.7 KB · Zobrazeno: 0
Mám malou prosbu na vývojáře a zároveň se chci zeptat, zda máte stejné zkušenosti i ostatní.

Jde o novinku automatického přepínání denní a noční kabiny v CZSK verzi - je to něco, co hodně chybělo a je to příjemná změna. Ale mně se stává, že se noční kabina přepne až daleko v době, kdy je už okolní tma a je tak nutné jezdit s rozsvícenou kabinou (Ctrl+L), protože osvětlení přístrojů, resp. noční verze kabiny klávesou (L) nejde aktivovat, dokud se automaticky nepřepne na noční. Například v módu Zima, se dle počasí začíná stmívat už před 16. hodinou, po 16. hodině už přestávají být viditelné přístroje a noční verze kabiny se připne až cca v 16:35.

Chtěl jsem se zeptat, zda by nebylo možné aktivovat ještě nějakou klávesovou volbu, která by ručně zapnula noční verzi kabiny víceméně kdykoliv, zatímco automatická s rozsvěcením a zhasínáním přístrojů (L) by zůstala také zachována pro tunely a náhlejší přechody světlo-tma.
Anebo automatický přechod do noční kabiny posunout dříve cca o 30 minut, ale to by zase nemuselo vyhovovat každému, podle počasí a pocitů z venkovního prostředí. Ten manuál by si každý navolil dle svého uvážení podle pocitu z venkovního jasu a potom by si (L)kem mohl zapnout osvětlení přístrojů. Děkuji za zvážení možnosti. :)

Pri stmievaní kedy je už kabína tmavšia sú osvetlené prístroje nanič keďže sa stmajú spolu s dennou verziou kabíny. Teda ak sa bavíme o tom že si urobíš osvetlené prístroje aj v dennej verzii kabíny. Bolo to dobre tak ako to bolo že si si kedykoľvek klávesou "L" zapol nočnú verziu s osvetlenými budíkmi teraz to počas tohto času stmievania všetko tmavne.

Ja som už skúšal robiť tak že budem čisto rozsvieťovať prístroje bez toho aby som robil nočné textúry ale to nefunguje práve kvôli tomu že tie prístroje sa stmavujú zároveň s okolitým svetlom. A hlavne prišlo by sa o pekné efekty odleskov.

Myslel jsem to spíše tak, že by se zachovala automatická funkce noc/den, ale třeba pod Shift+Ctrl+L by se dala skrýt ta manuální funkce přepnutí na noční kabinu z dřívějšíka. A potom v této noční verzi pod samotným "L" by bylo jen osvětlení přístrojů 0/1, v denní samozřejmě ne. :cool:

Mám malou prosbu na vývojáře a zároveň se chci zeptat, zda máte stejné zkušenosti i ostatní.

Jde o novinku automatického přepínání denní a noční kabiny v CZSK verzi - je to něco, co hodně chybělo a je to příjemná změna. Ale mně se stává, že se noční kabina přepne až daleko v době, kdy je už okolní tma a je tak nutné jezdit s rozsvícenou kabinou (Ctrl+L), protože osvětlení přístrojů, resp. noční verze kabiny klávesou (L) nejde aktivovat, dokud se automaticky nepřepne na noční. Například v módu Zima, se dle počasí začíná stmívat už před 16. hodinou, po 16. hodině už přestávají být viditelné přístroje a noční verze kabiny se připne až cca v 16:35.

Chtěl jsem se zeptat, zda by nebylo možné aktivovat ještě nějakou klávesovou volbu, která by ručně zapnula noční verzi kabiny víceméně kdykoliv, zatímco automatická s rozsvěcením a zhasínáním přístrojů (L) by zůstala také zachována pro tunely a náhlejší přechody světlo-tma.
Anebo automatický přechod do noční kabiny posunout dříve cca o 30 minut, ale to by zase nemuselo vyhovovat každému, podle počasí a pocitů z venkovního prostředí. Ten manuál by si každý navolil dle svého uvážení podle pocitu z venkovního jasu a potom by si (L)kem mohl zapnout osvětlení přístrojů. Děkuji za zvážení možnosti. :)
A co teď po update? Je to lepší?

Zatím nevím, po aktualizaci mi to zahlásilo vlítnutí nějakého Trojana tuším v RunActivity, takže smáznutí souboru , reinstal OR, pak to nechám projet antivirákem a pak to snad rozjezdím. :eek:

Zatím nevím, po aktualizaci mi to zahlásilo vlítnutí nějakého Trojana tuším v RunActivity, takže smáznutí souboru , reinstal OR, pak to nechám projet antivirákem a pak to snad rozjezdím. :eek:
Prosím tě, tak kluci snad ví a hlídají, aby tam vir nebyl. Antivirák dělal v OR a Trainsetu pěkný bordel. Třeba mazal ace soubory u modelů, jako zavirované. Já mám OR od antiviráku vyblokovaný. Jen kontroluji vozy co stahuji z webů.

Prosím tě, tak kluci snad ví a hlídají, aby tam vir nebyl. Antivirák dělal v OR a Trainsetu pěkný bordel. Třeba mazal ace soubory u modelů, jako zavirované. Já mám OR od antiviráku vyblokovaný. Jen kontroluji vozy co stahuji z webů.
Dělal, ale ne takhle. Nech schválně otestovat poslední aktualizaci a uvidíš. Já ho vyplý nemám, jen v simu potvrzuji, co se chová normálně. Tady se mě to ani nezeptalo a rovnou to bloklo. Což není zrovna teď nic divného, vždyť vylezla nějaká novinka, která se ve velkém dovede namotat i do dosud zabezpečených pochodů. No uvidím co ostatní, zatím nebudu aktualizovat, té mrše se z PC nechce ven.

edit: "Wacatac.B!ml" v RunActivity.exe ... už je asi pryč.

Antivirák dělal v OR a Trainsetu pěkný bordel. Třeba mazal ace soubory u modelů, jako zavirované.
Cože? tak tohle je nějaká hloupost. Mě antivir ještě nikdy nic nesmazal. A i když označil někdy něco jako potenciálně nebezpečné, tak máš přece volbu. "léčit, ignorovat, smazat,.... " Ale i tak, že by někdy nějaký ace byl vyhodnocený jako zavirovaný, to se mi za 20 let nikdy nestalo. (V počátcích jsem začínal na AVG ale už dávno jsem přešel na Eset.) Ale nyní v W10 stačí i Defender. Kdysi byl i dobře hodnocený.

Cože? tak tohle je nějaká hloupost. Mě antivir ještě nikdy nic nesmazal. A i když označil někdy něco jako potenciálně nebezpečné, tak máš přece volbu. "léčit, ignorovat, smazat,.... " Ale i tak, že by někdy nějaký ace byl vyhodnocený jako zavirovaný, to se mi za 20 let nikdy nestalo. (V počátcích jsem začínal na AVG ale už dávno jsem přešel na Eset.) Ale nyní v W10 stačí i Defender. Kdysi byl i dobře hodnocený.
Zdravím,při instalaci OR1.8 apo spuštění mi PC hlásí,že mi právě ochránil PC.Musím dát přesto spustit.

Já přešel na integrovaný okenní antivir. Uživatelské prostředí na houby, plánovat testy se nedají, ale všechny ty komerční svině a zejména Avast, hrozně brzdí počítač a sází tam jednu reklamu za druhým.
Měl jsem rád Kašperk...Kaspersky. Ale po únoru 2022 šel ven. Teď jsem si ho vrátil aspoň do mobilu, ale Wokenice už mám jen na integrovaném.
A ten taky zlobí. Ten Trojan je už podle 4 testů pryč a jedno z okýnek pořád svítí červeně a že je třeba akce. Napíšu na podporu.

Jak to tedy je s tou aktualizací, zkusili jste to někdo prohnat jinými antiviry? Je to planý poplach? Podle popisu ale ten Wacatac je regulérní trojan co se objevil už před lety. Tím, že nedávám soubory do karantény a rovnou je mažu, jsem si zneschopnil sim.

Cože? tak tohle je nějaká hloupost. Mě antivir ještě nikdy nic nesmazal...
Jsi si tím tak jistý? Tohle se tu řešilo a stalo se to asi 5 lidem zde na fóru. Spustil jsem OR a místo voxů šedá krabička, všechny ace v háji a v antiviru v karanténě. Takže neznamená, že když se to nestalo tobě, že je to blbost. :-)

Zdravím,při instalaci OR1.8 apo spuštění mi PC
Aha, já nejnovější verzi nestahoval, jenom nedávno jsem zkoušel verzi asi týden zpět a tam žádný problém. Ale tohle si už musí ošéfovat kluci vývojářský. :) Přece kvůli hře nebudu vypínat antivir.

Tak teď jsem schválně zapnul nejnovější aktualizaci a žádná akce od Antiviru (Eset).
ORCZSK31.JPG

Back
Nahoře