Ako zmeniť textúru na paneli v Olomouckej T3.

Nedávno som sa prehrabával súbormi v trati MSTS MHD Olomouc a našiel som tam T3 142 ktorá by mala "vypisovať" na paneli linku X1/4 a chcel som si urobiť jednoduchú aktivitu s touto linkou a električkou, avšak z neznámeno dôvodu chýba súbor "S" a "SD" a tým pádom po spustení OR sa zobrazuje len levitujúca postavička vodiča a svetlá, celá "kastľa" aj s podvozkami a pantografom chýba. Chcel som teda "nejak tam tú kastľu dostať" ale to mi prišlo ako viac komplikovanejší spôsob a radšej som sa rozhodol "zmodifikovať" inú verziu 142, resp. len zmeniť textúru panelu aby tam namiesto 2 ukazovalo X1/4, len potrebujem nejaké "rady do života".;)
Samozrejme všetko chcem urobiť na kópii tak aby som si nedokašľal aktivity kde 142 jazdí.:)

Přílohy

• PNG.jpg
    PNG.jpg
    113.5 KB · Zobrazeno: 0
Možná se podívej, jestli má tato tramvaj Readme. Tam by mohlo být napsané, na jaký model je skin vyrobený. Musíš ho pak vyhledat a s soubor si zkopírovat a dodat do složky k té své tramvaji. Jinak tramvaj neuvidíš a neuvidíš.

Možná se podívej, jestli má tato tramvaj Readme. Tam by mohlo být napsané, na jaký model je skin vyrobený. Musíš ho pak vyhledat a s soubor si zkopírovat a dodat do složky k té své tramvaji. Jinak tramvaj neuvidíš a neuvidíš.
Tak readme tam je ale tam je skôr napísané o histórii T3 a o tom, že je predovšetkým to určené pre MSTS Olomouc. A skin to nebude, každý voz je trochu iný a jedinečný, nemajú žiaden "základ". Takže akokeby každý voz je samostatný model. Ešte som zabudol dodať pre tých čo sa v šalinách do MSTS/OR moc nevyznajú, že sú to T3 od Pikka, na jeho stránke pomenované ako "Tramvaj T3 Olomouc".

Stáhnul jsem si všechny složky s modely tramvají od Pikku, všechny s i sd soubory mají, tak nevím, kde jsi co stahoval, že Ti ty soubory chybí.

To je taky jen oprava, kterou je potřeba dodatečně stáhnout a nechat přepsat u jiné složky, pro kterou je určena. Přečti si, co je tam napsané u toho obrázku, než to stáhneš.

To je taky jen oprava, kterou je potřeba dodatečně stáhnout a nechat přepsat u jiné složky, pro kterou je určena. Přečti si, co je tam napsané u toho obrázku, než to stáhneš.
No ale ja nehovorím o FIXe a mám stiahnuté oba súbory - "Tramvaj T3 Olomouc" a "Tramvaj T3 Olomouc FIX". Samozrejme že som to nechal prepísať ale ďalej T3_OL_142_X1_4_P má len eng. súbor. Neviem, možno sme sa zle pohopili a možno ja som zle pochopil. A možno som slepý...:D

To jsem zase tak podrobně nezkoumal. Máš pravdu, je tam ve FIXu jen ten ENG soubor.
Takže jsem předpokládal, že je to na stejný model, jako je uveden pod ním. T3_142_OL_X4NU jsem zkopíroval na plochu (S i SD soubor), přepsal jejich názvy na T3_142_OL_X1_4_P, musíš to provést i v SD souboru SHAPE (viz.obrázky), a oba jsem přidal (zpět) do složky, kde chybí. S soubor jsem otevřel v ShapeViewer a je tam model, na kterém se přehazují nápisy. Jak na čele, tak na boku.
Tak to vyzkoušej a mělo by Ti to fungovat. Jinak by ses musel spojit s Pikku.

Tramvaje.jpgTramvaje-1.jpg

To jsem zase tak podrobně nezkoumal. Máš pravdu, je tam ve FIXu jen ten ENG soubor.
Takže jsem předpokládal, že je to na stejný model, jako je uveden pod ním. T3_142_OL_X4NU jsem zkopíroval na plochu (S i SD soubor), přepsal jejich názvy na T3_142_OL_X1_4_P, musíš to provést i v SD souboru SHAPE (viz.obrázky), a oba jsem přidal (zpět) do složky, kde chybí. S soubor jsem otevřel v ShapeViewer a je tam model, na kterém se přehazují nápisy. Jak na čele, tak na boku.
Tak to vyzkoušej a mělo by Ti to fungovat. Jinak by ses musel spojit s Pikku.

Zobrazit přílohu 37857Zobrazit přílohu 37858
A ktorý Shape Viewer to je? Lebo na internete je toho množstvo a neviem nájsť taký, ktorý by vedel otvoriť S súbor. Jeden Shape Viewer mám a to konkrétne od TSRE5 ale neviem to moc používať. Ináč model sa už pekne zobrazuje.;)

No to je "úpně jednoduchý". V Shape Vieweru klikneš nahoře na View a to Ti ukáže textury. Pak musíš vyhledat, které jsou ty s nápisy, a ty pak můžeš změnit, jak potřebuješ. Textury jsem otevřel v programu TGATool2. Máš to na tom obrázku. Textury s nápisy jsem si zkopíroval na plochu. Když je přepíšeš, vložíš je zpět a necháš přepsat ve složce s tramvajemi. Je to pro zkušené(!) uživatele. Ale můžeš si to vykoušet a uvidíš, jaký bude výsledek a jak s tím budeš spokojen. To záleží jen na Tobě.

Tramvaje_textures.jpg

No to je "úpně jednoduchý". V Shape Vieweru klikneš nahoře na View a to Ti ukáže textury. Pak musíš vyhledat, které jsou ty s nápisy, a ty pak můžeš změnit, jak potřebuješ. Textury jsem otevřel v programu TGATool2. Máš to na tom obrázku. Textury s nápisy jsem si zkopíroval na plochu. Když je přepíšeš, vložíš je zpět a necháš přepsat ve složce s tramvajemi. Je to pro zkušené(!) uživatele. Ale můžeš si to vykoušet a uvidíš, jaký bude výsledek a jak s tím budeš spokojen. To záleží jen na Tobě.

Zobrazit přílohu 37878
Veľmi pekne ďakujem za všetku pomoc:)funguje tak ako má, len kvôli tomu aby som si nepokašľal aj iné vozy prepísaním pôvodnej textúry s linkou X4, som si vytvoril zvlášť priečinok v trainsete pre tento voz. Jednoducho som skopíroval textúru "T3SMERX1,4_P_EM" a prepísal ju na "T3SMERX4_NU_EM" a bolo hotovo. Už som vykonal aj skúšobnú jazdu a naozaj všetko "beží" ako švajčiarske hodinky a tak ešte raz VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM ZA VŠETKY RADY;).

Back
Nahoře