Směny strojvedoucích u ČD Carga

Bama37

Začátečník
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak funguji směny strojvedoucích pracujících u Carga, vím že směny jsou většinou 12 h a potom musím vlak odstavit tam kde zrovna jsem, nebo si to můžu prodloužit, jak dlouho?, nebo mi to může prodloužit nadřízený, nebo jak to funguje. A ještě jedna otázka, když někde odstavíme vlak tak cesta zpátky do stanice kde jsem začínal se taky počítá do ty 12 h směny nebo to už ne.
Děkuji za všechny odpovědi, (pokud zde budou nějaké chyby tak se za ně předem omlouvám).

Zjednodušeně: Šichta je 13h včetně jízdy rg... Odstavíš vlak tam, aby si stihl dojet na místo nástupu, po dohodě s cargackym dispečerem... Někdy se stane, že to nestihneš, tak se pak platí přesčas...

A můžu se ještě zeptat na kurz a zkoušky pro Cargo, já našel jen článek z roku 2015, a nevim jestli se to náhodou neměnilo. Jen bych potřeboval vědět jak fungujou, z kterých všech zkoušek se to dělá a co všechno musíme znát.

A můžu se ještě zeptat na kurz a zkoušky pro Cargo, já našel jen článek z roku 2015, a nevim jestli se to náhodou neměnilo. Jen bych potřeboval vědět jak fungujou, z kterých všech zkoušek se to dělá a co všechno musíme znát.
Upíšeš sa Cargu na istú sumu, s tým že tam odpracuješ minimálne 5rokov. Potom ťa pridelia do depa, kde nafasuješ všetky predpisy ( SŽ D1, posun atď ). Začneš šprtať D1 a ostatné, popri tom máš ,,cvičného" a vídate sa keď máš smenu, kde preberáte predpisy. Popri tom máš ,,jazdy na mašine" kde si ako pozorovateľ, spravíš skúšky z D1, a budeš môcť jazdiť na mašinách pod dozorom ( ako denné tak i nočné ) potom ťa čaká výlet do Českej Třebovej do ,,školy" kde sa preberá ako D1 tak elektrotechnika, mechanika a na konci tohto máš skúšku na licenciu strojvedoucího. Po úspešnom zložení ťa pridelia na zálohu, a popritom si robíš aj poznanoe tratí kde budeš, a zvyšok už asi ti došlo ako to bude. :D
Opravte ma ak som niečo vynechal.

Back
Nahoře