CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, tak bych zde měl zase jednu prosbu, nebo spíše dotaz... Daly by se nějak vyřešit podvozky Brejlovců od Michala S. v ORCZ? Když jsem dnes vyzkoušel 754.041, zjistil jsem, že v ORCZ, pravděpodobně díky pevně stanovenému naklápění skříně vozidla (?) se podvozky vychýlily do strany a dle mého docela znatelně. Zkoušeno na BP za Pardubicemi směrem na ČT... Přikládám porovnávací obrázky. ;)

Edit: A trochu z jiného soudku... Již asi déle než týden zkouším zvýšený limit FPS... Zkoušel jsem 80, kvůli výkonu noťasu sníženo na 60 a naprosto v pořádku, myslím že i časy v aktivitě se dají v pohodě stíhat. :)

Přílohy

• 2024-08-30 (9).jpg
    2024-08-30 (9).jpg
    484.7 KB · Zobrazeno: 0
  • 2024-08-30 (10).jpg
    2024-08-30 (10).jpg
    391.1 KB · Zobrazeno: 0
  • 2024-08-30 (8).jpg
    2024-08-30 (8).jpg
    518.1 KB · Zobrazeno: 0
  • 2024-08-30 (11).jpg
    2024-08-30 (11).jpg
    508.8 KB · Zobrazeno: 0
Dají, ale stále nejsplehlivější, zamknutí na 30 FPS. Ono stejné vyšší snímkování nijak nepiznáš, průser je pád pod 19 a níž.

Ty údaje o rychlostech vlaků pod F5 jsou opravdu přesné? Protože vlak číslo 45 podle toho jede rychlostí 113,2 km/h, má max.rychlost 115 a přitom na něm jede lokomotiva 122 049 (max.rychlost 90km/h) a ty vagony co veze určitě všechny nemají max.rychlost 120 km/h. Nehledě na to, že v consistu má max.velocity omezenou na 53 mil.
Untitled 1.jpg

Bylo myšleno, jakou rychlostí jede AI vlak. Ne, že dodržuje přesně max rychlost vozu. ;-) A velice nedoporučuju se v tom vrtat. Jestli se jakkoliv rozsype AI provoz, můžem smazat všechny vydané aktivity. Navíc AI zatím sedí i s jř. +/- na pohodu. A není problém v consist rychlost vlaku doupravit ručně.

Ještě se mě nestalo, že by 122 letěla jako Ai přes 90, ale i tak, stačí se podívat do consistu jakou má maximálku.

V consistu je MaxVelocity 53, což odpovídá 85 km/h. Ten vlak mě zajímal, protože sem za ním měl poskakovat na blok, tak jsem celý zbytek aktivity pozoroval ty údaje. V aktivitě se zjeví v 11:13, za Dluhonicema, v 11:19 projel kolem mě, když jsem stál na vjezdu do Prosenic. Podle těch údajů měl po 12:00 začít brzdit a od 12:01 už stál a dál už nejel. (Měl zastavit v Ostravě ONV a tam čekat.) To by znamenalo, že těch 72 km z Prosenic od Ostravy ujel za 42 minut a to včetně minutového čekání na vjezdu do Hranic a rozjezdu (měl 1200 tun). Bohužel nevím, jestli ty údaje odpovídají. Já měl v těch Prosenicích u servisu moc dlouhý waiting point, VC se mi postavila v 11:24:30 a měl jsem vlak těžký přes 2000 tun, takže by mi pravědpodobně ujel, i kdyby jel těch 85.

Tohle je podivné. Není něco blbé v eng. Já ještě pozoruji AI, pokud mne má blokovat, tak, že si udělám trasu hráče, jen kratičkou, udělám trasu toho AI a pak kliknu na soupravu pod F9, jen jednou, takže nepřestupuji, jen venkovní kamera na onu soupravu a píšu si průjezdy stanicemi. Pokud jede moc rychle, buď mu uberu na procentech, nebo snížím maximálku přímo v consist. Až mám vychytáno, vložím do celkové aktivity.

Fakt je, že když jsem ten consist v tser5 uložil, tak má teď max velocity 25.00000, což by odpovídalo těm 90 km/h. A taky si vybavuju, že spousta consistů u kterých jsem tu max.rychlost upravoval, měla 44,4444444 což je 160 km/h.

Je to vždy v základních jednotkách a to je m/s, pokud je to uvedeno bez jednotek. Vůbec se nepokoušejte o tom polemizovat.
No, já jen, že nás pár aktivitářů žilo v omylu a hodně se tak objasnilo. Po x letech budu muset přepsat noty. :-)

Rád by som sa spýtal vývojárov ORCZSK ,ako ORCZSK detekuje to,či má daný vagon klimu,či existuje nejaký zápis v súboroch,ktorý to určuje?

Rád by som sa spýtal vývojárov ORCZSK ,ako ORCZSK detekuje to,či má daný vagon klimu,či existuje nejaký zápis v súboroch,ktorý to určuje?
Klimatizace se spouští jen v létě. Ostatní roční období mají vytápění.
Výňatek z manuálu. Pokud se zjistí zápis s klimatizací, OR CZ/SK o ní ví a v létě ji použije.
1.jpg

Ahoj, nevím, kde je chyba, balík 742 ORCZ, začátek aktivity AirE, vše funfuje, ale IDS 742 nemá zataženou ruční brzdu.

Klimatizace se spouští jen v létě. Ostatní roční období mají vytápění.
Výňatek z manuálu. Pokud se zjistí zápis s klimatizací, OR CZ/SK o ní ví a v létě ji použije.
Zobrazit přílohu 39764
Whats about the heating? The second entry is about heating, but the heating also works if it is not in the .wag file.
Is there a "default" heating which works always?
And how about the thermostate? Where in the code can I change the temperature?

Back
Nahoře