CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, pokud mám na začátku aktivity u nástupiště nachystané vozy jako loose consist (nebo mi je tam přitáhne AI a pak je odpojí) a já si na ně pak najedu, tak mi to píše hlášku, že všechny vozy jsou obsazené a cestující nemohou nastoupit, i když pod shift+F10 je souprava očividně prázdná. Cestující tedy nenastoupí a zůstanou stát na peronu. Když pak popojedu na další zastávku, tak je to stejné - opět hláška, že vozy jsou plné a cestující nemohou nastoupit. Bude někde chybka nebo mám já někde něco špatně? :cool:

Ahoj, pokud mám na začátku aktivity u nástupiště nachystané vozy jako loose consist (nebo mi je tam přitáhne AI a pak je odpojí) a já si na ně pak najedu, tak mi to píše hlášku, že všechny vozy jsou obsazené a cestující nemohou nastoupit, i když pod shift+F10 je souprava očividně prázdná. Cestující tedy nenastoupí a zůstanou stát na peronu. Když pak popojedu na další zastávku, tak je to stejné - opět hláška, že vozy jsou plné a cestující nemohou nastoupit. Bude někde chybka nebo mám já někde něco špatně?
Tak tohle je hodně divné. AI nebere paxe. By nemělo. :) Jaká je kapacita vozů?

Tak tohle je hodně divné. AI nebere paxe. By nemělo. :) Jaká je kapacita vozů?
Neřekl bych, že by AI před odvěšením nějaké paxe nabral (tolik jich tam ani není, aby zaplnili všechny vozy :) ), ale asi tím, že se ze soupravy po odvěšení stane loose consist. Jedná se o vozy laděné pro ORCZ/SK, tam by problém být neměl. Kapacita vozů je OK - zkoušel jsem různé vozy laděné pro ORCZ/SK. Pokud začnu s kompletní soupravou u nástupiště, tak je vše OK a lidi nastupují, ale pokud je tam jako loose consist a já na vozy najedu nebo je tam AI odvěsí a stane se z nich tím pádem loose consist a já najedu, tak to hlásí výše uvedené - vozy jsou obsazené i když pod shift+F10 jsou prázdné... :)

Hmmm, tohle předtím fungovalo a mám takto použito v hodně aktivitách. Snad se najde chybka.
Já ji bohužel nenašel. Jakmile se váš vlak spojí s odstavenými vozy u nástupiště, spustí se opět generování cestujících. Tohle funguje, ale asi bude mít kolega problém s nastavením generování paxů v menu OR CZ/SK. Možná má přesuvníky na příliš vysoké hodnotě a těch paxů je tam prostě moc.

Obecně je ale lepší sestavovat vlak mimo platformu nástupiště. Zamezíte aspoň tomu někdy nechtěnému, opětovnému generování paxů.

PS: Bez testovací aktivity nepomohu. :(

Do update jsem poslal úpravu Mirelu. Při oživení loko se musí vždy provést D1 test Mirelu a po úspěšném provedení se po zjištění 15 kV sám deaktivuje. Po přejetí do naší soustavy opět sám naskočí na normální režim provozu.
OK, funguje podle očekávání. Po vykonání D1 display zhasne, po najetí na náš systém přijme kódování, sepne a funguje plynule při další jízdě.
Díky za pomoc. ;) :)

Já ji bohužel nenašel. Jakmile se váš vlak spojí s odstavenými vozy u nástupiště, spustí se opět generování cestujících. Tohle funguje, ale asi bude mít kolega problém s nastavením generování paxů v menu OR CZ/SK. Možná má přesuvníky na příliš vysoké hodnotě a těch paxů je tam prostě moc.

Obecně je ale lepší sestavovat vlak mimo platformu nástupiště. Zamezíte aspoň tomu někdy nechtěnému, opětovnému generování paxů.

PS: Bez testovací aktivity nepomohu. :(
Generovaní paxů mám vypnuto, bylo tam na zkoušku nastaveno 20 natvrdo a ti tam stále stojí :) Ale jak píši, když najedu na soupravu, tak pod shift+F10 je tam ve vozech všude nula, ale píše to, že cestující nemohou nastoupit, protože vozy jsou plné. Takže buď je chybka někde na straně loose consist, která se tváří, že je plná, ale přitom je prázdná nebo mám někde něco špatně nastaveno, ale nenašel jsem co. Pokud dám úplně stejnou soupravu s tím, že na vozy nenajedu, ale už s nimi rovnou stojím u perónu, tak těch 20 paxů normálně nastoupí... :)

Generovaní paxů mám vypnuto, bylo tam na zkoušku nastaveno 20 natvrdo a ti tam stále stojí :) Ale jak píši, když najedu na soupravu, tak pod shift+F10 je tam ve vozech všude nula, ale píše to, že cestující nemohou nastoupit, protože vozy jsou plné. Takže buď je chybka někde na straně loose consist, která se tváří, že je plná, ale přitom je prázdná nebo mám někde něco špatně nastaveno, ale nenašel jsem co. Pokud dám úplně stejnou soupravu s tím, že na vozy nenajedu, ale už s nimi rovnou stojím u perónu, tak těch 20 paxů normálně nastoupí... :)
Rozumím, to je situace, kterou nedokážu replikovat. Když jsem si dělal miniaktivitku, kde AI u perónu odpojilo osobní vozy a já na ně najel, paxové se mi po spojení přegenerovali na nový počet a nastoupili. Vše bylo dle očekávání.

Už jsem dnes mimo PC, takže to různě pozkouším ještě zítra ;) A taky uvidíme, co zjistí ještě Dan, pokud bude mít chvilku... mně se totiž taky zdá, že jsem již v minulosti nějaký podobný test začátku aktivity tímto způsobem vytvořil a nebyl v tom problém... :cool:

Chlapi, dnes už probíhá test, jak chutná Radegast 12%. :-) Zítra udělám dvě miniaktivity. Nájezd na LC u perónu a to samé s AI.

Tak mi to nedalo a ještě jsem to po příjezdu zapnul a vyzkoušel pár různých variant :) Pokud je zaškrtnuto "generování náhodného počtu cestujících", tak je vše OK - po najetí na soupravu (ať už loose consist od začátku nebo vozy, které tam přitáhne a odvěsí AI) se začnou generovat cestující a bez problémů nastoupí. Ale pokud je "generování náhodného počtu cestujících" vypnuto a je nastaven natvrdo počet cestujících, kteří mají nastoupit, tak se vyskytne mnou popisovaný problém ;)

Tak mi to nedalo a ještě jsem to po příjezdu zapnul a vyzkoušel pár různých variant :) Pokud je zaškrtnuto "generování náhodného počtu cestujících", tak je vše OK - po najetí na soupravu (ať už loose consist od začátku nebo vozy, které tam přitáhne a odvěsí AI) se začnou generovat cestující a bez problémů nastoupí. Ale pokud je "generování náhodného počtu cestujících" vypnuto a je nastaven natvrdo počet cestujících, kteří mají nastoupit, tak se vyskytne mnou popisovaný problém ;)
Prosím tě, já se ještĕ nedostanu ke compu. Zkus ještě tohle:
1. Zakázat náhodné generování paxů.
2. U nástupiště zvedni, nebo sniž ručně počet cestujících.
Takhle to mám v aktivitách a fungovalo to. V Krnově mi AI doveze z Opavy vozy a já na ně najedu (8 dv. Baj) a cestujíví normálně nastupovali. U perónu ručně zadáno 90 cestujících.

Prosím tě, já se ještĕ nedostanu ke compu. Zkus ještě tohle:
1. Zakázat náhodné generování paxů.
2. U nástupiště zvedni, nebo sniž ručně počet cestujících.
Takhle to mám v aktivitách a fungovalo to. V Krnově mi AI doveze z Opavy vozy a já na ně najedu (8 dv. Baj) a cestujíví normálně nastupovali. U perónu ručně zadáno 90 cestujících.
Já se dnes dostanu k PC až večer, ale to jsem taky zkoušel. I když jsem z výchozích 20 navýšil počet cestujících třeba na 50, tak to dělalo totéž. Fungovalo mi to pouze s tím povoleným generováním náhodného počtu paxů...

Ahoj, nezlob se na mně, ale vše funguje, umístěn Loose Consist u perónu a já na něj najedu a paxi nastupují.
Zde obrázek z AE MSTS:
AE.jpg

Zde obrázek, jak mám nsataven ORCZ:
AE2.jpg

Zde videou z aktivity:

Back
Nahoře