Trať 042

Ahoj.
Chlapi, technický dotaz. Dle ReadMe na webu, má trať samostatný global, sound atd... Ale, co track B? Poněvač ten obsahují i jiné tratě.

V tom případě by bylo super, aby si Ricar pojmenoval Track B dle sebe. Dík moc.
A není to jedno, když má celá trať vč. globalu mít vlastní složku a není kompatibilní s jakoukoli jinou tratí? Já se naučil pracovat s "Link Shell Extension" - symbolické odkazy a musím říct, že bych neměnil. Kdyby měl kdokoliv zájem, můžu zkusit pogooglit a přes SZ poradit. ;)

Jinak ta trať je fantastická! Nádherný cit pro detail! :D

Tak jedno to je, jen když člověk 10 a více let přejmenovává jen Global, Routes a Sound, má zaděláno ze zvyku na malér. :)

A hned hlásím první chybku. Od Pardubic za stéblovou chybí označená zastávka Stéblová směr Hradec. A stéblová, co je označeno, je strašně krátká. Ale zatím koukám na editor, takže dálka možná klame. Další, HK, nástupiště by měly být rozděleny na Severní a Jižní. Tohle nevím, jak udělat v trati, ale takto v aktivitě na obsazenou nevjede žáden AI vlak.

Chybějící nástupiště ve stéblové doplněno, ještě před Stéblovou od HK chybělo PZZ na jednom z přejezdů to jsem také doplnil. S aktualizací ale zatím počkám než toho bude více. Délka nástupiště je taková jak v reálu (na třívozového pantera). V Hradci také nevím, jak rozdělit severní a jižní část, tvorbě aktivit vůbec nerozumím, jedině rozdělit nástupiště na dvě samostatné poloviny.

Ohledně složky TRACK_B moc nevím, trať není vhodné kombinovat s ostatními tratěmi v jedné složce z důvodu odlišného Globalu, teoreticky může stačit přejmenovávat pouze Global a do TRACK_B pouze doplnit chybějící složky, ale nezkoušel jsem to.
Snímek obrazovky 2024-12-03 214504.jpg
Snímek obrazovky 2024-12-03 214530.jpg

Ahoj. No i z obrázku (pokud to neklame), je vidět, že k tomu perónu vleze víc, než jeden Panter. Ale pokud máš označeno mezi čárami pro platformu označené celé to betonové nástupiště, pak je vše OK a beru zpět. Jak jsem psal, zatím jsem koukal do editoru aktivit MSTS a k tvorbě jsem se včera nedostal. Mimochodem, je super, že to tenhle program na tvorbu aktivit otevře a dokonce jsem čuměl s jakou rychlostí. I pohyb po mapě tratě v AE je velmi rychlý.

Nástupiště ve Stéblové v reálu má 110 metrů. Takže Panther se tam vejde fakt jenom jeden, ale cca 30 m ještě zbývá.

Zdravím. Zkusil jsem udělat už 3 jednoduché aktivity (2 z Pard.hl.n. na obě strany, další z Moravan) a ani jednou se mi motor nerozjede. Bohužel.
Omluva za OT. Po výměně loko vše chodí, jak má. Chyba byla zase mezi klávesnicí a židlí. :confused:

Kdo používá systém OR "Profily" v menu Nastavení, má celkem vystaráno - vytvoří složku / profil Trať 042 a stažené subadresáře Sound, Global, Routes, Track_B do ní jednoduše přemístí. Pro připojení složky Trains je potom vhodné do tohoto profilu vložit tzv. symbolický odkaz (SymLinks) s odkazem na místo, kde se nachází vlastní adresář (každý profil zvlášť). Není to až tak složité - je nutné jen dodržovat postup.
Ti, kteří používají JEN OR-CzSk a MSTS nepotřebují, tak mají po starostech.
Ti, kteří MSTS z nějakého důvodu potřebují, tj. převážně aktivitáři a stavitelé, holt musí přemisťovat a přejmenovávat podle nějakého systému, i to jde. A znovu si dovolím navrhnout, že použití symlinks může tento proces zjednodušit. Ale to už musí sami vyzkoušet...

Přílohy

Já jsem to stáhl tak, že jsem klikl na donwload a jak mne to hodilo na Google, tak jsem se přihlásil a dal stáhnout. Ale pokud již vypršel nějaký objem stažení i pro registrované, netuším, nevím, jaké má Google podmínky pro donwload.

Ohledně složky TRACK_B moc nevím, trať není vhodné kombinovat s ostatními tratěmi v jedné složce
Když už tato složka dávno existuje, tak stačí se podívat co obsahuje a pokud dám něco nového, tak si udělám vlastní novou složku a pak tam nemá co haprovat. Například Dusso s tratí do Štúrova tuto také používá a nic se nám tam nepřebíjí. S globalem tato nemá nic společného. Tedy nemusí vznikat další nekompatibilní složka stejného názvu v adresáři tratí.

Já jsem to stáhl tak, že jsem klikl na donwload a jak mne to hodilo na Google, tak jsem se přihlásil a dal stáhnout. Ale pokud již vypršel nějaký objem stažení i pro registrované, netuším, nevím, jaké má Google podmínky pro donwload.

To netuší nikdo, myslím ani správce úložiště, jaké ten korporátní šiml má vůbec transfer kvóty a limity...

To netuší nikdo, myslím ani správce úložiště, jaké ten korporátní šiml má vůbec transfer kvóty a limity...
Přesně tak. Poslední roky to se všemi službami u goglu stojí za pendrek. Nevím, či je to nástupem mladé genereace nebo implementace AI, kždopádně mládeži v tom mají absolutní guláš a nehodlají ani nic zlepšovat mi přijde.

Když už tato složka dávno existuje, tak stačí se podívat co obsahuje a pokud dám něco nového, tak si udělám vlastní novou složku a pak tam nemá co haprovat. Například Dusso s tratí do Štúrova tuto také používá a nic se nám tam nepřebíjí. S globalem tato nemá nic společného. Tedy nemusí vznikat další nekompatibilní složka stejného názvu v adresáři tratí.
Přesně tak to i mám v TRACK_B mám pouze nové složky, v existujících jsem nic neměnil, ale jelikož je global nekompatibilní, tak doporučuji mít tratě v oddělených složkách.

Přesně tak to i mám v TRACK_B mám pouze nové složky, v existujících jsem nic neměnil
Tak je to naprosto v pohodě.
Tedy jedna složka Train simulator, kde se jen přejmenovává Global a Routes, někdy i sound. Tedy když chci hrát jinou trať, tak jen u své přejmenuji na GlobalBP a RoutesBP. Vlaky už jsou společné včetně Track_B

Back
Nahoře