Pár dotazů ke stavbě trati

Tak zdá se, že už jsem na to přišel. Stavitelxx používal objekty nasep, já používám objekty "nasyp" ze skupiny Náspy_BP, proč to ale dělají, nechápu.

Stavím kolejiště v Horní Lidči a aktuálně řeším problém, že mám "nákladní" koleje (koleje 4,6,8,10) o dost kratší než v reálu. Už jsem se s tím setkal při stavbě Jablůnky a Vsetína, ale tam to až tak nevadí. Prakticky všechno mám postaveno z výhybky A1tPnt3dBRgt.s (příp. A1tPnt3dBLgt.s) a koleje A1t15_2mStrt.s, tak jak to je ve většině stanic v trati. Napadlo mě použít místo A1t15_2mStrt.s jenom desetimetrovou kolej. Trochu mi to ty koleje protáhlo, ale zase se mi samozřejmě zkrátila vzdálenost mezi kolejema (defaultně je to podle Ruleru 3,4 m, mně by to vyšlo 2,8), což nevím, jestli by nebyl problém.

a aktuálně řeším problém, že mám "nákladní" koleje (koleje 4,6,8,10) o dost kratší než v reálu.
Tohle je dáno uhlem odbočení dostupných výhýbek. Záleží jak stavíš zhlaví. Tam kde je to krátké tak používám tohle složení:
A1tPnt3dB-A1tpnt3d-DK Z5.3-A1tEndPnt3dx2
-DK z15.5-A1tPnt3dB-A1tEndPnt3d
-A1t0_3m
Ještě to jde i nakombinovat s Y výměnou. A dál samozřejmě lícuje třeba 4 kolejný díl.

Jak jste mohli vidět ve vedlejším tématu, natočil jsem video z nově postaveného úseku Valašské Meziříčí - Horní Lideč. Je tam vidět i jeden problém, se kterým si nevím rady. Jde to vidět tady v tom čase

na oddílovém návěstidle autobloku je stůj (neměla by být, další oddíl je volný), ale traťový monitor ten oddíl vůbec nezobrazuje. Zkusil jsem ten oddíl smazat a znovu položit, ale nepomohlo to. Mimochodem, když jsem opačným směrem, schválně jsem se díval a svítílo na něm volno.

Vyzkoušej smazat kolej, uložit a vše osadit znovu včetně návěstidla. Jinak nevím, jestli jsem měl podobnou anomálii. Ale takto pokaždé postupuji.

Jaký global prosím doporučíte pro stavbu tratě? Je jich poměrně dost a nechci si vybrat nevhodný, děkuji.

Global originální a nainstalovat do něj XTracks 3.20.
Na takto vytvořený Global dále nesahat.
Různé textury kolejí dát do složky tratě a v TSRE k nim pouze přepsat cesty. (takto může ke každému kousku koleje vzniknout nekonečně mnoho variant)

Back
Nahoře