CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Já to vidím z pohledu reálného strojvedoucího, který podle tohoto modelu, by za každé pouze jedno houknutí od cvičáka dostal peníze dolů (je jedno kde). Což je nesmysl, konzultováno. Cvičák vyžadoval vždy dodržení pískáčku tak, že se houklo u kolíku a pak případně, dle potřeby v dané situaci.
Ale mě to je jinak docela jedno, Nedvědice už není tak otravná a zbytek si prostě vymáčknu jak živák.

Napíšu už po několikáté, že je to dáno tím, že Zbyněk má tyto přejezdy označené typem 2. Typ 2 je pro zvýšenou výstrahu a platí to hlavně z důvodu AI, aby houkalo vícekrát. AI houkání byla ta fičůra, pro kterou jsem to napsal na přání od @Nebula. Pokud by to byl přejezd typu 1, stačí jen jedenkrát houknout stejně jako AI houkne jedenkrát.

Ano, to ale stále nevysvětluje, proč to hráče otravuje hláškou. To je to, oč jde, aby to neotravovalo. Navíc je to hluboce mimo reál. Kdosi už tu psal, že by to muselo vypadat tak, že u každého přejezdu sedí v křoví človíček, co si toto zaznamenává a poté podává hlášení.

Sakra jak mě teď přímo sere, že taková kravina vás otravuje, ale že AI z toho těží nejvíc, to ani nikdo nepípne.
To je tady jenom banda kroužítek z bodu A do bodu B na sólo jízdu? Jako fakt??? Kam se poděli ty šikovní chlapi, co chtějí jezdit aktivity jako v reálu a ohání se předpisy?

Ale to je jedno. Trochu jsem to bral jako poctu Džordžovi a jeho binovské featury, která se objevila jen v BP.

Mě pro změnu trápi práskání HV u zhaslých podmíněných stahovaček. A nepřesná regulace ARR při brzděni a přepínači jízdy v poloze V, což uz jsem psal. Díky.

Tak jestli to chápu správně, u prázdného přejezdu ke kterému se nic neblíží je povinnost houknout jednou, zbytek jen v případě, že se něco k přejezdu blíží. ...
Jinak. V zásadě máš houkat u kolíku a potom opakovaně (alespoň dvakrát) až přejezdu. Jen v případě, že na přejezd vidíš (např. v polích) a nic/nikdo se k přejezdu neblíží, jsi povinnosti opakovat houkání zproštěn.
... Takže by hláška měla hlídat dolní povinnou "hranici", tedy jedno houknutí u kolíku (nebo někde v jeho okolí). ...
Souhlas
... Pokud tam ta hláška musí být...
To je to, oč tu běží! ;)

Ono je asi málo "zvýšené kontrolní činnosti" na dráze v reálu, kdy jsou hledány jakékoliv kraviny, které povedou k postihům viníků, ať už jejich vliv na bezpečnost je zásadní nebo naprosto zanedbatelný. Některým to hold nestačí, tak si budeme dělat pakárnu i tady!

Tak vy jste se někteří asi úplně už zbláznili ne? Na jednu stranu tady jsou boje o realitu simulátoru a na straně druhé tady od některých čtu doslova posměšné trolení o flašce piva a vjetému autu na přejezd. Jasně, že žádný cvičný nepřijde na flašku piva otevřenou na stole, ani na houknutí u přejezdu v simulátoru.:oops: Ale chcete realitu, tak kérujte reálně, nebo si tam naprogramujte autopilota a nemusíte jezdit simulátor, houkat, stahovat, nic. A jestli jste si nevšimli, já patřím k těm, kterým nereálné hlášky o nehoukání taky vadí. Ale jsem pro, aby v upravené formě určitě zůstaly. Tak si tam navzájem nasázejte lajky, jak je "pan ML636" třeba debil, když si dovolí říct, že je to Train sim, ne SIMs. Sqěle. Je smutné, že i od ...asi... příznivců železnice člověk čte, že fírové nemají houkat u přejezdů a kdo splňuje předpis, tak je houkací ďábel. Příště bude co? Proč tady jede podle rychlostníku 40 a ne 80?

Tak vy jste se někteří asi úplně už zbláznili ne? Na jednu stranu tady jsou boje o realitu simulátoru a na straně druhé tady od některých čtu doslova posměšné trolení o flašce piva a vjetému autu na přejezd. Jasně, že žádný cvičný nepřijde na flašku piva otevřenou na stole, ani na houknutí u přejezdu v simulátoru.:oops: Ale chcete realitu, tak kérujte reálně, nebo si tam naprogramujte autopilota a nemusíte jezdit simulátor, houkat, stahovat, nic. A jestli jste si nevšimli, já patřím k těm, kterým nereálné hlášky o nehoukání taky vadí. Ale jsem pro, aby v upravené formě určitě zůstaly. Tak si tam navzájem nasázejte lajky, jak je "pan ML636" třeba debil, když si dovolí říct, že je to Train sim, ne SIMs. Sqěle. Je smutné, že i od ...asi... příznivců železnice člověk čte, že fírové nemají houkat u přejezdů a kdo splňuje předpis, tak je houkací ďábel. Příště bude co? Proč tady jede podle rychlostníku 40 a ne 80?
Ty jsi pořád nepochopil že to prostě do simulatoru NEPATŘÍ A TEČKA.

Hoši. Mi se to houkání taky nelíbilo. Tedy s tím houkat 3x. Ale je to simulátot a hráč pokud nezahouká vůbec, by upozorněn být měl. Ve stařičkém polském simulátoru EN57, se při nezahoukání načítaly trestné body.

... Ale je to simulátot a hráč pokud nezahouká vůbec, by upozorněn být měl. ...
PROČ? Vyskakuje někde takové upozornění v reálu? Vůbec nic se nestane a jedeš dál. Něco jiného by bylo, kdyby to bylo hlídáno např. zásahem rychlobrzdy. Vyskakuje ti snad někde nějaká hláška že jsi zapomněl rozsvítit konce, že nemáš naladěnou TRSku, že jedeš po trati kde nemáš seznání, atd.? To jako když nezahoukáš, tak si toho nejsi vědom?
Prosím, ať na konci aktivity vyskočí že úkol je nesplněn, protože jsi nedodržel to nejdůležitější na celé aktivitě - houkat přesně tak jak je v trati nastaveno, nebo ať ti to napíše jaký jsi pašák že jsi houkal přesně podle předpisů, a zahraje ti to, že jsi pro jistotu houkal víc, s gratulací, že na tebe si nikdo nepřijde!

Ono totiž původně nešlo o nic jiného, než jestli by ta hláška nešla zrušit, protože to nefunguje tak jak má. Což je to, že to nemá vliv na umístění kolíků, ale na vzdálenost před přejezdem. To že se zde na to konto rozjela diskuse, kdo houká víc a kdo míň, která s vlastním problémem nemá nic společného, je věc druhá.

Řešení popsal Erik a Howky o dva resp. čtyři příspěvky výš.

Zdravím,
do připravované aktivity jsem si vložil jako loko hráče 362.046 od Vítka Chudlařského ze stránek Ricara. Jenže u všech jeho es mi v OR nefungují ručičky ampérmetrů trakčního motorů. Pokud hru pauznu, ručičky jsou vidět, ale při hře nikoliv. Ostatní esa z balíku ORCZ jsou funkční, takže chyba u mě zřejmě nebude.
Poradil by mi někdo prosím, co mám u modelu opravit, aby mi ampérmetry fungovaly? Děkuji

Jenže jsou křižování, kde za pískáčkem houkám jak zběsilej a stejně mi to na přejezdu napíše, že jsem se vyprdnul na zvukové znamení. To tam někde v křoví dřepí zkušební komisaři (nebo jak se tihle oblíbenci fírů nazývají) a dělají si čárky?
P.S. Mám dojem, že Zbyněk v některé ze svých maxiaktivit ty nejmilovanější z nich zřejmě jmenoval. ;) :D
Tak už vím, proč to nešlo. No, buď to Zbyněk osazoval jak chtěl a nebo tam je ta 3 za nějakým, pro mně neznámým, účelem. Opraveno v update.
Díky Venny za tu cestu.

1.jpg

Back
Nahoře