Jen pro info.
Aktivitu Den blbec jsem už dojel přes všechna složitá šíbování až do Hodonína a už jsem na žehličce. Jenomže ta myslím není naladěná ani pro Openrails. Musím pohledat u Josefa, protože ten BSE nefunguje jak má. Jinak ten kousek do Kútů bych s tím už nějak dojel.
Co se týká jízdního řádu, Openrails je oproti MSTS pomalejší, tedy v Břeclavi jsem měl asi 20 minut zpoždění. Ale jelikož jsem vlak otočil už v Lanžhotě, tak odtud už včas, respektive o minutu dříve a z Hodonína to bude včas.
Jedna zajímavost. Souprava Interjet jede jak po másle, tedy v rychlosti 100 až 160 reaguje i na nejmenší sklony. Klasické vozy, co jsem přeladil podle vzorů pro Openrails, kde jsem ještě tenkrát upravil Friction, ve stanici, kde je nejmenší sklon se samy samotíží rozjedou, ale po rozjetí už nemají ten správný výběh. Například u některé soupravy jedu ze Svitav až po Blansko jen na edb jako v reálu, tady ne. Spád 2,5 promile při cestovní rychlosti 80 až 160 a už musím na výkon. Tedy jsou ještě jiné parametry, které dělají nadměrné odpory při jízdě. Bohužel jsem jen klonovač, ne ladič. Po rozmazlení Interjetem mi to dost vadí.
Jinak všechny důležité hlášky fungují jak mají, tedy se jen upraví časy a něco doplní.
Může někdo poradit s lokomotivou 210? Stáhl jsem si od Josefa, ale ono to jede normálně jen pro posun, tedy do 40km/k pak už je to nepoužitelné. Ještě se to pomalu rozjede na 60 a na 80 se to rozjede asi po 10 km na plný výkon a táhnu jen 3x020. Tedy pro přetah z Hodonína do Kůtů nepoužitelné.
Vjezd do Lanžhota (z Břeclavi na plný výkon) a ještě nemám 80. Po zastavení v Lanžhotě a odbrzdění se souprava samotíží hne zpět, tedy v odporech problém není. Nad prapra kabinou bych ještě přivřel oči. Pojede se s tím jen chvilku.